Kookclub 31 juli 2015

Vorige week vrijdag was ik zelf aan de beurt om de gerechten voor de kookclub uit te zoeken, boodschappen te doen en gastvrouw te zijn. Ik bekeek mijn opgeslagen recepten op Bloglovin en vond daar al meteen het nagerecht wat ik wilde gaan maken. Voor het voor- en hoofdgerecht ging ik nog even verder op zoek maar ik wist al wel dat ik het vegetarisch wilde houden. Ik deel vandaag weer wat behind the scenes kiekjes en natuurlijk de heerlijke recepten die we uitgeprobeerd hebben.

Ingredienten kookclub juli 2015

Voorgerecht: wortelsoep

We begonnen eerst met het nagerecht omdat deze zeker 2 uur in de koelkast moest staan om op te stijven. Maar daarna gingen we meteen aan de slag met het voorgerecht, de wortelsoep van foodgloss. Als je het als hoofdgerecht gaat eten is het een recept voor twee personen maar als voorgerecht was dit voldoende voor vier.

Ingrediënten wortelsoep (2 kommen)

 • 400 gram wortelen
 • 250 ml kokosmelk
 • 500 ml water + bouillonblokje
 • 2 sjalotjes of uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode peper
 • Ter garnering: koriander, geroosterde pompoenpitjes en feta

Wortelsoep foodgloss kookclub mindjoy

Bereiding wortelsoep

 • Snijd de uien, knoflook, wortelen en peper klein.
 • Fruit de ui, knoflook en peper aan in een laagje olie.
 • Bak de wortels even kort mee en voeg daarna de kokosmelk en het water met het bouillonblokje toe.
 • Laat de soep koken om het vervolgens op een laag vuurtje 15-20 minuten te laten doorkoken
 • Pureer de soep en garneer naar smaak.

Wortelsoep kokosmelk foodgloss kookclub juli

Een heerlijke soep die best wel pittig was, zelf zou ik in het vervolg een halve of helemaal geen peper meer toevoegen. Maar houd je van pittig eten dan vind je deze wortelsoep met de toevoeging van peper ontzettend lekker. De garnering maakt het daarnaast helemaal af dus zeker een recept wat ik vaker wil gaan maken.

Hoofdgerecht: falafel in pitabroodje

Ik kwam verschillende recepten tegen voor het maken van falafel en voegde de recepten van Uit Paulines keuken en Foodgloss samen. Dit omdat ik Francis teveel knoflook vond gebruiken en juist haar saus het lekkerst leek. Het allerbelangrijkste bij het maken van falafel is dat je gedroogde kikkererwten gebruikt en volgens origineel recept geen bloem toevoegt. De kikkererwten heb ik de nacht van tevoren al laten weken in water en daarnaast zou het een kunst worden om alles goed fijn te krijgen want ik heb geen keukenmachine in huis. Deze staat al een tijd op het lijstje van te kopen keukengerei maar ik vergeet het steeds.

falafel pitabroodje kookclub mindjoy

Vriendin L. ging het grove hak werk verrichten toen I. ineens de blender zag en voorstelde om het daar nog fijner in te maken. Slim! Dus toen we de ui, knoflook, peper, koriander en peterselie hadden gesneden ging alles in de blender. We voegde nog wat komijnpoeder toe en de sap van één citroen. Maar toen we er bolletjes van gingen maken viel het steeds uit elkaar. Toen bedacht ik dat ik een opmaakvorm in huis had dus hier duwden we de substantie in en legde het daarna in een flinke laag olie. Dit zodat ze hier goed goudbruin in konden bakken en dat ging best aardig moet ik zeggen. Zo hadden we toch nog een mooie ronde vorm. De pitabroodjes werden gevuld met sla, tomaat en komkommer. Het sausje van (Griekse) yoghurt, sesampasta (tahin) en een halve limoen werd erop gedaan en smullen maar.

Falafel pitabroodje uit paulines keuken kookclub juli

Nagerecht: dadeltaart

Een recept wat al even op mijn to make lijst staat is de dadeltaart van Beautylab. Gemakkelijk te maken maar oh zo lekker hoor ik vanuit verschillende kanten dus dat moesten we gaan uitproberen. Ik heb de suiker weggelaten want hij leek mij door de dadels, roomboter, pecannoten, honing en biscuit al zoet genoeg. Je hakt de dadels en pecannoten fijn en breekt de biscuit in niet al te kleine stukjes. Smelt de roomboter in een pannetje, voegt de dadels en honing toe en mengt dit goed. Voeg na 1 minuut de pacannoten en biscuit toe en mengen maar, laat nog 1 minuut door pruttelen en doe het mengsel in een ovenschaal of bakvorm. Hoe kleiner, hoe hoger de taart wordt. Als je het na 2 uur uit de koelkast haalt, strooi er nog wat kokosrasp overheen en serveer in kleine stukjes.

 Dadeltaart beautylab kookclub mindjoy

Deze taart is echt ontzettend heerlijk moet ik zeggen. De ingrediënten passen goed bij elkaar en het is simpel te maken. Net als arretjescake is dit iets wat ik veel vaker ga maken.

En ga jij één van deze recepten uitproberen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

15 thoughts on “Kookclub 31 juli 2015

 1. Oh waarom was ik daar niet bij? Hoe lekker zijn deze gerechten het water loopt mij in de mond. Erg leuk zo’n kookclub

 2. Leuk, ziet er lekker uit allemaal!

 3. Wow, dat ziet er echt weer heerlijk uit! Die taart wil ik ook wel eens maken. Zeker omdat hij makkelijk is, ben geen kookster!

  • Anita

   Simpel maar lekker, altijd goed toch 🙂

 4. Ziet er allemaal heerlijk uit! En wat een super leuke mini glazen potjes voor je kruiden! Ga ik onthouden, staat er leuk!

  • Anita

   Ja zo zijn mijn kruiden meer een eenheid. Vier potjes voor €1,90 bij de Action 🙂

 5. Ik heb gisteren voor het eerst falafel gemaakt en ik wil nooit meer terug! Het is zo makkelijk en veel lekkerder om zelf te maken. Alle gerechten zien er echt super lekker uit, vooral die dadeltaart haha. Die moet ik ook maar eens gaan maken, denk ik.

 6. Xaviera

  Oh wauw, dit ziet er allemaal heerlijk uit! Ik wil alle drie de recepten nu eigenlijk wel gaan proberen. Ik sla je blog op! 😀

 7. Njom…. ziet er lekker uit!

 8. Gertie de Groot

  Oh werkelijk álle gerechten lijken me héérlijk!!

 9. Het ziet er weer erg lekker uit.
  Vooral je hoofdgerecht lijkt mij erg lekker.

 10. Oh die Falafel zou ik weleens willen proberen. Alleen vrees ik dat blijft bij dromen, ipv doen haha. De taart lijkt me ook wel lekker (machtig) hmm.

  • Anita

   Het is niet zo super veel werk, als je tenminste een keukenmachine hebt 😉

 11. Oh my…. De wortelsoep met koriander lijkt mij heerlijk. Deze pik ik 😉

  De dadeltaart ken ik en heb ik vaker gemaakt oh wat is die toch lekker.

 12. Oh, dat ziet er weer ongelofelijk lekker uit! Leuk dat je vegetarisch kookte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.