Leuke design kaarten

Altijd als ik in de Dille & Kamille kom neem ik een kijkje in het kaartenrek. Ze hebben daar erg leuke design kaarten hangen en ik kom dan ook nooit met lege handen thuis. Gelukkig voor mijn portemonnee hebben we hier in Eindhoven geen Dille & Kamille en plaats ik zo min mogelijk bestellingen online. Ik ben namelijk nog iemand die liever gaat winkelen dan online shopt. Ja die bestaan nog. Vandaag wil ik je vier leuke designers laten zien die mooie kaarten maken. Alle kaarten zijn gemaakt van 100% gerecycled ongestreken gestructureerd karton en gedrukt met plantaardige inkt door 1973.

Design kaarten paper cloth in lijst
Paper & Cloth

Belle & Boo

Belle & Boo staat toch echt met stip op 1. Ik ben het meest gecharmeerd van het meisje met de duif. Belle & Boo wordt gemaakt door een Engelse ontwerper. Op de kaarten staan meestal een jongen of meisje met een (speelgoed)dier afgebeeld. Wat ik zo mooi vind aan de kaarten is de eenvoud en dat je de structuur van het karton nog ziet. Bij de gekleurde kaarten is dit echter niet meer het geval.

Design kaarten belle boo Design kaarten belle boo meisje duif

Paper & Cloth

De kaarten van Paper & Cloth zijn kleurrijk en er staat altijd een mens of dier op afgebeeld. Hierbij is kenmerkend voor paper & cloth dat de ogen altijd dicht zijn getekend en ik heb maar een enkele kaart gezien met open ogen. Ik vind dat de kaarten hierdoor rust uitstralen en dat wordt nog eens bevestigd door het gebruik van milde kleuren. Ook dit design komt uit Engeland.

Design kaarten paper cloth

Olive & Moss

Nog een kleurrijk design is die van Olive & Moss. Deze kaarten springen eruit door gebruik van felle kleuren en verschillende patronen. Net als de Belle & Boo kaarten voel en zie je de structuur van het karton nog in de kaart. Olive & Moss is een Engels kinderkledingmerk en de kaarten horen dus bij de merchandise. Ieder dier heeft daarnaast ook een naam want de uil heeft bijvoorbeeld Otto.

Design kaarten olive moss

The Claudettes

Op de kaarten van the claudettes staan, hoe kan het ook anders, dieren afgebeeld. Ik zie een patroon en voorkeur voor kaarten met dieren ontstaan. Deze kaarten zijn een ontwerp van Darling Clementine en daarnaast illustreren ze ook in boeken en tijdschriften. De dames komen uit Noorwegen. De meeste designs zijn wat vervaagd en lijkt daardoor op een afdruk van een stempel waar weinig inkt op zat.

Design kaarten the claudettes

Ken jij nog meer leuke design kaarten?

5 thoughts on “Leuke design kaarten

  1. Ah wat een schattige kaarten! Leuk artikel!

  2. Wat een leuke kaarten zeg! Ik kende die winkel nog helemaal niet…

  3. Gertie

    Eh……17 maart………

  4. Oh, heel erg cute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.