Leuke, niet-standaard woonwinkels

Altijd als we een stad of dorp bezoeken gaan we op zoek naar leuke woonwinkels. IKEA, Trendhopper, Pronto wonen, Loods 5, Sissy-Boy, Riviera Maison en Leenbakker kent iedereen volgens mij wel. En de grote woonmalls hebben vaak ook alleen maar standaardwinkels. Het is veel leuker om juist op zoek te gaan naar leuke woonwinkels die wat minder bekend zijn. Zo vind je woonaccessoires die niemand heeft en blijft je inrichting toch uniek. In de landelijke leefstijl gids, waar ik eerder al een artikel over schreef, staan leuke winkels als je van een landelijke en/of brocante inrichting houdt. Maar nu geef ik je wat tips van woonwinkels die ook nog eens in erg leuke steden of dorpen te vinden zijn.

Atelier landleven – Thorn (LB)

Met stip op 1 staat momenteel atelier landleven in Thorn waar ik op mijn verjaardag door R mee naartoe genomen werd. De winkel is 600m² en heeft duizend woonaccessoires in het assortiment zitten. Daarnaast is thorn een erg leuk dorp, ‘het witte stadje’, waar je in de historische kern veel mooie gebouwen en winkels tegen komt. En Designer Outlet Roermond ligt ook nog eens in de buurt.

Atelier landleven winkel buitenkant

Molenaar meubelen – Udenhout (NB)

Een woonwinkel waar we ook graag een kijkje nemen is Molenaar meubelen. De winkel is 2200 m² en ze ontwerpen en maken zelf de eikenhouten meubelen. Waarna ze in de eigen spuiterij in de kleuren die je wenst gespoten kunnen worden. Ook staan er verspreid door de winkel leuke woonaccessoires. Veel winkels heeft Udenhout niet, maar het aangrenzende dorp Oisterwijk is altijd ontzettend leuk om een bezoekje aan te brengen.

Laif & Nuver – Groningen (GR)

Ik ben de laatste tijd twee keer in Groningen geweest en Laif & Nuver is een woonwinkel waar ik graag even binnen loop. Ze zijn gevestigd aan de vismarkt en zitten in een ontzettend mooi karakteristiek pand. Vooral de grote collectie wandborden zijn een eyecatcher in de winkel. En Groningen is verder gewoon een ontzettend leuke stad waar je goed kan shoppen.

Laif & Nuver wandborden

Woonlef – Uden (NB)

In het ontzettend leuke Uden staat woonwinkel woonlef. De woonaccessoires die ze verkopen komen van over de hele wereld en de winkel is ook nog eens gezellig ingericht. Daarnaast ontdekte ik dat Uden ook nog een woonmall, Living for all, heeft wat 10.000 m² groot is. Hier kan je alles direct met korting van de fabrikant en importeurs kopen. Binnenkort dus kijken of het wat is.

Heb jij nog leuke, niet-standaard woonwinkels ontdekt?

 Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

8 thoughts on “Leuke, niet-standaard woonwinkels

 1. Leuk! Ik vind het jammer dat ik soms teveel Ikea spul heb staan. Leuk gevonden zo.

 2. Super leuk! Ons huis is redelijk standaard (en Ikea hihi)

 3. Haha, wat erg! Ik woon in Groningen en kom dagelijks op de vismarkt, maar Laif & Nuver is me nog niet opgevallen!

  • Anita

   Hij valt ook niet heel erg op Laura. Hij zit op een hoek en je moet iig een trap op lopen.

 4. Ik vermoed dat de winkel heel anders is dan de foto’s die op de site staan, want van Atelier Landleven zie ik juist vooral heel veel standaard Riviera Maison-achtige dingen 😉 Daar zou ik zelf dus niet zo snel naar binnen lopen denk ik, maar dat is ook omdat het niet echt mijn smaak is. Tenminste, ik vind het wel mooi, maar krijg de kriebels bij het idee dat het bij mij in huis zou moeten staan.

  Zelf kijk ik graag bij kringloopwinkels naar meubels, en dat combineer ik dan weer met – ook lekker standaard haha – Ikea en gekregen. Dus een mooie, oude sidetable naast de Leen Bakker-kast die van mijn ouders is geweest, een bijna 30 jaar oude ronde eettafel met Ikea stoelen, een zwaar eiken televisiekast en gekregen banken en twee lacktafeltjes in de woonkamer … zo wordt ons interieur heerlijk on-standaard, en toch leuk!

  • Anita

   Landleven heeft haast geen Riviera Maison, ze zijn natuurlijk wel wat meer gericht op de landelijke stijl. Het kan dat je daar niet zo van houdt, iedereen zijn smaak natuurlijk Jantine! Altijd leuk om gewoon goed te zoeken en combineren moet je zeker doen!

 5. Heel erg leuk 😀 ik ga vaak gewoon bij de kringloop kijken haha

  • Anita

   De kringloop, daar kom ik dan weer heel weinig. Toch maar weer eens een kijkje nemen want daar zijn natuurlijk ook leuke dingen te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.