Life is a song tag

Muziek, ik kan niet zonder. Dus ik was heel blij toen Nesrin mij getagd had voor de life is a song tag, welke bedacht is door Dina. Benieuwd welke cd ik zou kopen en aan welk nummer is een speciale herinnering heb Heerlijke foute nummers, meezingers of swingende beats. Mijn muzieksmaak is erg breed maar daar kom je vanzelf wel achter als je verder leest.

music speaks our words quote
Bron

Wie is je favoriete artiest?

Vroeger zou ik hebben gezegd de Backstreet Boys, maar nu is er niet één artiest waar ik echt die hard fan van ben. Er zijn zoveel nummers en artiesten waar ik graag naar luister. Maar als ik er dan één moet kiezen is het Justin Timberlake, deze stond namelijk ook bovenaan bij het artikel met mijn 5 favoriete artiesten.

Zing je onder de douche?

Nee en de galm zou het denk ik alleen nog maar valser maken vrees ik. Douchen duurt bij mij namelijk nooit lang en is meer een kort moment van rust. Geen tijd om te zingen dus.

Wat was de eerste cd in je bezit?

Mijn eerste CD kocht ik in 1994 en dat was Yabba-dabba-dance! met 20 groovy dance hits. Met onder andere T-spoon, Twenty 4 seven en 2 brothers on the 4th floor. Nostalgie!

Eerst gekochte cd mindjoy

Als er nog geen internet bestond (geen Spotify, YouTube, downloaden) welke cd zou je dan kopen?

Dan zou ik de albums van Matt Corby in huis halen. Matt heeft mij geraakt met het nummer Brother en is doorgebroken toen hij meedeed aan Australian Idol waar hij als tweede eindigde. Indie rock, folk en blues zijn de genres waar je zijn muziek in zou kunnen plaatsen.

Welke artiest of welk nummer is een guilty pleasure van jou? (wel eerlijk zijn hè!)

De nummers die door de cast van Glee gezongen worden. Zang, dans en schoolse taferelen, heerlijk om dit als dertiger nog te kijken. Jammer genoeg is de serie tot een einde gekomen maar ik luister de liedjes nog regelmatig. Vooral de nummers gezongen door Darren Criss, Amber Riley en Lea Michele zijn favoriet.

Welke artiest(en) heb je live gezien?

Ik ga voornamelijk naar festivals dan dat ik naar een concert ga van één enkele artiest. Lang geleden, toen ik een tiener was, ben ik naar een concert van de Backstreet Boys geweest. En dat waren eigenlijk de concerten. De festivals waar ik veel artiesten live heb gezien zijn Lowlands, Pinkpop & Extrema. Vooral Underworld tijdens Lowlands 2002 staat nog vers in mijn geheugen, dit ook omdat dat mijn eerste festival ervaring was.

Van wat voor muziek of welk nummer word je emotioneel?

Oh dat zijn er zoveel. Als er een mooie melodie onder het nummer zit die de juiste emotie weet te raken en ik even niet lekker in mijn vel zit dan is het raak. Vaak is het instrumentale muziek zoals van Yann Tiersen, maar ook het nummer van Maaike Ouboter raakt mij elke keer weer.

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer bij je naar boven als je het luistert?

Summer Jam van the Underdog Project brengt mij weer terug naar de zomer waarin ik met vriendinnen ging kamperen. En het nummer van Paula Cole – I don’t want to wait, wat de begintune was van Dawson’s Creek, zorgt ervoor dat ik mij weer helemaal op mijn kamertje bij mijn ouders begeef.

Ik tag Marion » Mijn kladblog, Evelien » Live life lovely & Emily » Emily Lotus

Voel je natuurlijk niet verplicht om de tag over te nemen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

24 thoughts on “Life is a song tag

 1. Haaahahhahaha die Yabba-Dabba-Dance cd! Geweldig!!! Ik ben nu het nummer van Paula Cole aan het luisteren. Woooh…dat is lang geleden zeg. Heerlijk dat refrein. Dank je wel voor het taggen. Ik ben gek op muziek, dus ik ga deze zeker invullen binnenkort!

  • Anita

   Leuk, ik vond jou ook echt de persoon voor deze tag 🙂

 2. Jaaaa Dawson’s Creek!! I don’t wanna wait, for our lives to be over.. Mooi!

 3. ooooh ja yabba dabba dance, dat weet ik ik nog (vaag)
  Festivals zijn eigenlijk ook veel leuker om artiesten te zien…

 4. Mijn eerste cd zou ik niet eens meer weten!
  En Glee… jaaa ook echt mijn guilty pleasure hoor!
  Thanks voor de reminder, ik ga eens even lekker Glee luisteren!

  • Anita

   En genoten van de Glee nummers?

 5. Yabba Dabba Dance, die heb ik ook nog ergens liggen (waarschijnlijk bij mijn ouders…) Underworld live, super!

 6. Hahhaha Yabba Dabba Dance. :’) GE-WEL-DIG!

  • Anita

   Ja cool hé! Heb ook nog nummer 2 🙂

 7. Oh heerlijk om dit te lezen en die Yabba-dabba-dance was ik helemaal vergeten.

  Leuk ingevuld Anita!

 8. Glee heb ik verschillende seizoenen trouw gevolgd, tot ik er minder tijd voor had. Ik wilde zelfs bij een musicalkoor… Mijn eerste cd was mega hits 1996 gekocht met mijn verjaardagsgeld. Concerten waar ik ben geweest: Kane, Guus Meeuwis, Level 42 (waar ik een van de jongsten was), eigen concerten met het koor en verschillende edities van de Toppers (Ruud’s guilty pleasure, zaterdag gaan we weer…

  • Anita

   Haha, nee met de toppers heb ik helemaal niets! Hier ook een mega dance cd liggen uit ’94

 9. Wat een leuke tag! En omg gleeee; geweldig! haha

 10. Haha geweldig die eerste cd! Dat nummer van Paula Cole is echt nostalgie, ik keek graag naar Dawson’s Creek. 🙂 Wat leuk dat je naar een concert van BSB bent geweest! Dat nummer van Maaike Ouboter luister ik regelmatig en raakt mij ook elke keer weer, prachtig.

 11. Wat een leuke nummers allemaal! Yabba Dabba Dance, die moet ik ook nog ergens hebben. Wat een jeugdsentiment, heerlijk!

 12. Mooi ingevuld. Dat ik je mis is idd een erg mooi nummer. En voor ik het vergeet ;-)…. Westlife is veel leuker ;-).

  • Anita

   Haha, ieder zijn smaak Els 😛

 13. Ik zou gewoon nog BSB zeggen hoor haha. Maar JT is ook erg gaaf<3

  Ohhhhhh en dat Dawson's Creek nummer, ik heb er een gehele cd van met nummers van de serie. Nog steeds zo tof om te horen. heb alleen dvd boxen hier thuis (misschien toch weer eens opnieuw gaan bekijken)

  • Anita

   Ja die CD had of heb ik ook Sas, kon hem alleen nu ineens niet meer vinden. Heb die ook echt grijs gedraaid en idd de dvd boxen heb ik ook. Paar jaar geleden alle afleveringen nogmaals gekeken 🙂 Love it!

 14. Deze tag is geweldig. oh die cd ken ik ook nog hoor. die summer jam brengt inderdaad goede herinneringen naar boven.

 15. Leuk om jouw antwoorden te lezen!

 16. Tof, Justin Timberlake! Nóg veel toffer: Matt Corby! Ik ben ook een enorme fan van hem! (Ik baal ook trouwens, want hij komt uit Australië, maar geeft geen shows nu ik er ben…) En hihi, zo leuk dat je vroeger zo’n grote fan was van de Backstreet Boys!

 17. Wat een toffe tag!! Misschien dat ik ‘m ook eens ga invullen. Die cd haha, geweldig! Klinkt allemaal zo bekend. Was vroeger ook groot Backstreet boys fan. Nick was mijn favoriet hihi.

  • Anita

   Hier ook Nick Nina 🙂 Is een leuke tag hé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.