Life of Louie #1

Louie geeft kleur aan ons leven, laat je lachen doordat hij de gekste dingen doet en ontdekt natuurlijk allerlei nieuwe dingen. En om nu iedere keer mijn joy in my mind vol te spammen met de avonturen van de kleine man vond ik dat Louie gewoon een eigen rubriek verdient op mijn blog. Zijn foto’s worden namelijk ook altijd goed ontvangen op instagram. Nina had dezelfde gedachte want Kenzo wordt ook eens in de zoveel tijd in de spotlight gezet. Ruim 4 maanden en nu al een hoop ontdekt en meegemaakt. Zo werd hij dikke vrienden met de geiten, moest hij onder narcose en werd hij weer herenigd met zijn kussen.

Life of Louie logo mindjoy

Ontdekkingstocht

In de 10 weken dat Louie nu al bij ons is moest hij natuurlijk eerst wennen aan ons, het huis, de tuin en zijn nieuwe slaapplek zonder moeder, broertje en zusjes. Mensen kwamen langs en gingen weer weg, andere honden ontmoette hij tijdens het wandelen en we namen hem mee naar andere drukke plekken om hem daaraan te laten wennen. Alles was nieuw maar Louie is nieuwsgierig genoeg en loopt op alles en iedereen af. Angstig is hij dus zeker niet. Toen hij alle entingen had gehad zijn we naar de kinderboerderij in de buurt geweest om te kijken hoe hij daarop reageerde. Nou hij was al meteen dikke vrienden met de geitjes, zowel moeder als de kleintjes liepen nieuwsgierig op hem af en volgden Louie terwijl we langs de hekken liepen. Verder zijn de vliegen en vogels onwijs interessant en volgt hij ons voortdurend. Ook ligt hij vaak in de meest charmante poses waar ik dan gebruik van maak om foto’s te maken en te delen. En hij werd weer herenigd met zijn kussen. Deze hadden we weggehaald omdat hij, toen hij net bij ons was, de bench ging associëren met een plek om te plassen en de kussen als ligplek.

Louie mindjoy nieuwsgierig basset artesien normand Louie franse basset rennen over gras Louie mindjoy franse basset ontmoeting geiten Louie mindjoy gekke bekken

Brokkenpiloot

Voordat we de tuin een makeover hadden gegeven had Louie al eens twee witte bloempjes opgegeten waardoor hij even wat problemen met drinken had. Dat was dus de reden om niet lang te wachten met het veranderen van de achtertuin. Ook had hij een groter stuk van een buffelhuid bot ingeslikt wat pas een week later eruit was gekomen. Maar het toppunt was eind mei. Aan de eetkamerstoelen hebben we handvaten zitten en volgens mij vond Louie die wel interessant. Hij probeerde deze te grijpen maar dat ging niet helemaal goed, een hoektand brak af. Natuurlijk moest dat in het weekend gebeuren, maar de spoedlijn bood uitkomst. We moesten aankijken maar maandag gingen we toch even langs onze dierenarts. Verwijderen was de beste optie omdat ontstekingsgevaar op de loer lag en antibiotica werd voorgeschreven. Vorige week maandag is het restant eruit gehaald en ging Louie dus onder narcose. Zo naar om te zien en hem achter te moeten laten, maar gelukkig is alles super goed gegaan.

Louie mindjoy antibiotica Louie mindjoy slapen Louie mindjoy zittend op troon
Louie mindjoy standaard zithouding

En, heb je genoten van het leven van Louie?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

12 thoughts on “Life of Louie #1

 1. Louie is echt een snoesje! Wat sneu zeg, dat zijn hoektandje afbrak. Natuurlijk moet zoiets weer in het weekend gebeuren. Gelukkig maar dat jullie snel bij de dierenarts terecht konden.

 2. Ach, die oren. Zo schattig! Louie maakt van alles mee 🙂

 3. Wat een heerlijk leven. Al moet hij wel wat voorzichtiger worden :-).

  • Anita

   Ja we zullen het hem vertellen Els 😉

 4. ♥♥♥

  wat een lekker ding…

 5. Wat een ontzettend leuk artikel zeg en wat is Louie toch een schatje zeg. Wel blij om te horen dat achteraf alles goed is gekomen <3

 6. Jaaaa! We want more! We want more!

  • Anita

   Yes, gelukkig! Hij maakt genoeg avonturen mee 🙂

 7. Ja ik heb genoten! Ook al heb ik niets met honden. Leuke Louie I like.

 8. Wat een ondeugend beestje!
  Die flaporen ook.. te leuk. 🙂
  Hopen dat hij niet te veel brokken meer maakt (en ze alleen nog eet haha). Want je huisdier naar de dierenarts brengen is niet leuk! Dikke knuffel voor Louie.

 9. oooooh wat een liefje!

 10. Ik geniet altijd van hem haha! Hopelijk binnenkort weer knuffelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.