Life of Louie #2

Drie maanden geleden liet ik je al een keer meekijken in het leven van Louie. Dit werd goed ontvangen dus het kon niet uitblijven dat hier een vervolg op zou komen. Inmiddels is Louie alweer zeven maanden, natuurlijk flink gegroeid (18 kg) en heeft al zijn tanden gewisseld. Helaas is hij ook ziek geworden en moesten we weer langs de dierenarts. Zag hij zijn moeder, oom en zusje weer en kon eindelijk zelf de gehele tuin gaan ontdekken.

Life of Louie logo mindjoy

Ontwikkelingen

Sinds midden april gaan we met Louie al naar puppycursus, hier leert hij een heleboel maar ook voor ons zorgt het voor handvaten en tips hoe we dingen aan kunnen pakken. Louie heeft er altijd ontzettend veel zin in en weet al hoe laat het is als we het tasje vullen. Thuis oefenen we ook door en dat werpt zijn vruchten af maar daarnaast is hij ook wat rustiger geworden en weet zichzelf al veel vaker zelf te vermaken. Zijn favoriete speeltje blijft zijn flatino vos maar ook de bal rolt geregeld de kamer door en de knopen worden uit de flos gehaald. Louie ging twee keer op bezoek bij mijn schoonouders en kon daar lekker in de tuin rondrennen. We legden een kleed op de bank zodat hij daar op kon liggen en ligt nu met grote regelmatig heerlijk tegen ons aan. En als laatste is het eindelijk gelukt om Louie samen met Fay van Nicole te laten spelen. Louie is altijd ontzettend enthousiast en wist nog geen maat te houden dus als er kleine kinderen komen gaat het meestal in de bench in de keuken waardoor hij nog wel lekker naar buiten kan. Maar deze keer probeerde we het nog maar een keer en uiteindelijk kon Fay de bal pakken en weggooien. En ook toen ze ermee onder de eetkamerstoel ging liggen liet Louie dat toe en ging er rustig naast liggen wachten. Zo mooi om te zien.

Louie spelen met bal Louie zes maanden Louie samen met Fay spelen

Op reis en veranderingen in huis

In juni gingen we naar Noorwegen dus moesten we Louie helaas ergens onderbrengen. Via de Franse basset club kwamen we uit bij kennel de Bérénice die gerund wordt door één van de bestuursleden. Hier heeft Louie de tijd van zijn leven gehad samen met alleen maar andere bassets waar hij ook een hoop van geleerd heeft. Helaas liep hij wel kennelhoest op, maar we denken dat het bij de cursus is geweest, en moest weer aan de antibiotica. Begin augustus liepen we mee met een wandeling van de Basset Artésien Normand Club Nederland en zag Louie nogmaals zijn moeder, oom en zusje. Daarna hebben we in huis nog het één en ander aangepakt. Zo is de tuinafzetting weg en kon Louie door de hele tuin wandelen echter hebben we nu wel de borders afgezet met een frans hek, ook wel bekend als schapenhek. Het serre dak is aangepakt waardoor we met Louie een paar dagen op zolder hebben geleefd, maar daarna konden we er ook echt weer een sfeervolle huiskamer van maken want onze kleden legden we weer terug. En hij is er goed vanaf gebleven want het ene kleed lijkt natuurlijk op één grote flos.

Louie rondlopen kennel de Bérénice Louie ook raam ligt lekker Louie bank ligt lekker

En, heb je genoten van het leven van Louie?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

21 thoughts on “Life of Louie #2

 1. Och wat een lekker ding is het toch. Wij zijn met Morris destijds ook naar een puppycursus geweest en verder hebben we eigenlijk niets meer gedaan.

 2. Wat heerlijk om te zien 🙂 wat een lieverd!

 3. Marion

  Wat een lieverd. Leuk dat hij nu ook met Fay kon spelen!

 4. Wat een leukerd, en heel erg leuk om te lezen en de foto’s te bekijken. Naast de husky zijn dit toch wel mijn favoriete honden 🙂

 5. Lekker ding is het ook <3 Hoe gaat het nu met voer? Eet ie alweer wat beter en/of ben je al overgestapt op een ander soort/merk? Fijn om te zien dat het zo goed met hem gaat.

  • Anita

   Eet weer beter, we proberen het af te wisselen en steeds op een andere manier aan te bieden zodat het interessant blijft. Dat schijnt te helpen en denk als we straks naar volwassen voer overgaan we wel voor lam gaan.

 6. Oh wat issie al groot geworden! Knappe kerel!

 7. Wat een leukerd!! ✿

 8. Wat een heerlijk hondenleven! Ik heb weer genoten en gelezen met een glimlach :-).

 9. Xaviera

  Leuk om weer een update te lezen over Louie! 🙂 Het is echt een prachtige hond, mooie foto’s allemaal!

 10. Ik geniet altijd van Louis!

 11. Wat een moppie is het toch ook. Ik vind de een na laatste foto zo schattig. <3

 12. Wisselen honden ook tanden? Dit wist ik niet.

  Wat een knappe kop heeft Louie. Dit zeg ik niet vaak want ik heb eigenlijk niet veel met honden behalve een beetje angst 😉

 13. Oh, wat een schatje! Hij is echt goed gegroeid en wat een fijne vorderingen maakt hij. Jammer dat hij kennelhoest opliep, moeten jullie daar niet voor vaccineren? (dat zit bij ons in de jaarlijkse vaccinaties geloof ik)

  • Anita

   Was ervoor gevaccineerd Saar, met net als met de griepprik voor mensen geeft dat geen garantie!

 14. Wat een prachtig beest! Ik baal soms zo dat ik allergisch ben voor vrijwel ieder dier met haar.
  En 18 kilo… Dan is hij even zwaar als mijn neefje van 2,5 jaar. Haha.

 15. Wat een dropje van een hond! Ik heb net beide posts gelezen en bereid me voor op onze pup. Dus ik weet wat me te wachten staat.

  • Anita

   Wat leuk! Welk ras wordt het?

 16. Hihi, zulke leuke foto’s! Zeven maanden alweer?! Wow, de tijd gaat super snel.

 17. Ahw wat een schatje!

 18. Ken je ook de basset herplaatsen? Deze houden ook wandelingen met bassetjes. Wij zijn afgelopen maart in Dwingeloo mee gegaan met zo’n wandeling en het is geweldig.

  Bij ons in de buurt wonen geen bassetjes dus was het zo leuk om die van ons met andere bassetjes te zien spelen.

  Bassetjes zijn echt de leukste honden die er zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.