Life of Louie #3

Hiep, hiep hoera! Louie is vandaag één jaar geworden en tien maanden bij ons. Wat vliegt de tijd en heeft hij alweer een hoop dingen meegemaakt sinds de vorige life of Louie. Hij mocht namelijk gekeurd worden tijdens de jonge hondendag, kreeg een allergische reactie en speurde wat af tijdens de cursus.

Life of Louie logo mindjoy

Streken

Puppy’s zijn druk, proberen lekker uit en gaan op ontdekkingstocht. Maar jonge honden puberen wat af en zoeken de grenzen op. Natuurlijk is het niet altijd leuk dat je hond streken heeft maar consequentie blijft belangrijk en dat we hebben we afgelopen maanden wel geleerd. Bassets zijn eigenwijs en R. en ik hebben hier dan ook bewust voor gekozen. Zo baasje, zo hond toch! We hoeven geen hond die tot in de puntjes getraind is en meteen doet wat je vraagt. Karakter in een hond is alleen maar leuk en dat zien we steeds meer naar voren komen bij Louie. Ook is hij steeds rustiger als het om kinderen aangaat maar blijft nog onwijs enthousiast als er bezoek komt of andere honden tegenkomt tijdens het wandelen. We hebben daarnaast de puppycursus afgerond met een speurcursus en dat vond hij erg leuk! Thuis laten we hem nu ook vaak zoeken naar zijn balletjes of koekjes die we verstoppen.

Louie mindjoy rennen speurcursus

Louie mocht ook weer een lang weekend logeren bij kennel de Bérénice toen wij naar Wuppertal gingen. En 15 november mocht Louie zich samen met zijn ouders, broer en zusjes presenteren op de groene loper waar een keurmeester het nest ging keuren. Deze Jonge hondendag was ontzettend leuk om eens een keer mee te maken en andere nestjes te bewonderen. Daarnaast is oud en nieuw gelukkig goed gegaan en reageerde hij alleen op de hele harde knallen maar was verder niet bang. Alleen moesten we laatst nog naar de dierenarts omdat hij een allergische reactie kreeg door een balletje van de action. Hij rook al wat chemisch, maar we hadden ze al eerder zonder problemen gebruikt. Louie bleef maar slikken en maakte heel veel speeksel aan, je kan nagaan dat we ontzettend schrokken. Dus bij de dierenarts kreeg hij een prikje en hebben we bij thuiskomst de bal meteen weggegooid.

Franse basset Louie onder tafel liggen Louie franse Basset buiten kijken

Terugblik op het jaar

Vorig jaar op 9 april mochten we Louie dan eindelijk bij de fokker ophalen en was onze zoektocht naar een pup een paar maanden daarvoor ten einde gekomen. We hebben het nestje twee maal bezocht en toen we Louie de eerste keer vast mochten houden ging de glimlach niet van mijn gezicht. Ook toen we hem een maand in huis hadden schreef ik een artikel over wat een pup met je doet en is dat bijzonder prettige gevoel niet weggegaan. In de eerste life of Louie kwamen we er al achter dat hij weinig angst had maar moesten we hem helaas ook onder narcose laten brengen voor het verwijderen van een afgebroken tand. Bij de tweede life of Louie kon je lezen dat ook hij op vakantie mocht en de tijd van zijn leven heeft gehad met alleen maar andere bassets maar wederom antibiotica kreeg in verband met kennelhoest. En daarnaast kreeg hij een nieuw hondenbed waar hij tot op de dag van vandaag het liefst op ligt. We kunnen ons geen leven meer zonder Louie voorstellen en hij is een onwijze steun geweest in moeilijke tijden.

Franse basset Louie mindjoy kroelen Samen TV kijken mindjoy Louie franse basset

En, genoten van het leven van Louie?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

10 thoughts on “Life of Louie #3

 1. Ah zo leuk om te lezen dit Anita. Ik hou van Louie

 2. Aaaah zo lief die Louie! Ik wil elke week wel een life of Louie blog! En gefeliciteerd met z’n 1e verjaardag!

  • Anita

   Ik denk dat je hem dan op een gegeven moment wel beu wordt hoor 😉

 3. Gefeliciteerd met Louie! Wat is ‘ie fotogeniek 🙂

 4. Ooooh wat leuk om die verslagjes te lezen! Hij ziet er heel schattig uit 🙂

 5. Heerlijk om even zo’n blije hond te zijn. 🙂

 6. Ah die laatste foto is heel leuk! Happy birthday Louie!

 7. Van harte gefeliciteerd! Van alleen de foto’s wordt je toch al vrolijk :-).

 8. Wat een schitterend beest! Zo lopen zo leuk en wat een mooie kop heeft ie. Wil ook ooit maar ben nu teveel van huis, dus heb een eigenwijze kater die het prima vindt als ik opzout.

 9. Het klinkt precies als hier thuis. Heerlijk zo’n bassetje in huis die eigenwijs is. Hij ligt nu naast me op een eigen tuinstoel in de zon op het balkon ❤. Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.