Mamaupdate | 2 jaar

Over twee weken wordt mijn kleine meid alweer 2 jaar. Hoe onwijs ik kon genieten van het eerste jaar omdat ik thuis zat, hoe snel het afgelopen jaar is gegaan. Van baby naar binnenkort peuter en wat een sprongen zie je ook nu in de ontwikkeling. Lopen, praten en zoveel wijzer is ze geworden. Mijn heerlijk goedlachse maar ondeugend en eigenwijs kind. In de dreumesperiode verschuift het steeds meer van verzorgen naar opvoeden en vraagt dat ook weer andere vaardigheden van je. Wederom een tijd vol grote mijlpalen.

Mindjoy kind samen boekje lezen thuis

Ontwikkelingen

Waar ze al met 11 maanden achter een wagentje kon lopen, heeft het wel een tijd geduurd voordat ze echt los ging en durfde te lopen. Met 17 maanden zette ze dan ook haar eerste echte stappen zelfstandig. Hoe trots kan je dan zijn. Ze had gewoon gewacht totdat ze het goed kon en vertrouwen er in had. Met de dag hoorde je dat haar woordenschat zich steeds meer uitbreidde en soms woorden uit haar mond komen waarvan je niet had gedacht dat ze dat al zou kunnen. We zijn redelijk snel overgestapt nog 1 slaapje overdag omdat ze 2 gewoonweg niet meer deed, ook al legde we haar in bed. En tegenwoordig slaapt ze op het kinderdagverblijf soms zelfs helemaal niet. Driftbuien en uiten van haar frustraties zijn natuurlijk aanwezig maar over het algemeen zie je haar lachen en heerlijk spelen. Steeds zelfstandiger ook. Op de laatste rij kiezen na, zijn al haar tanden al doorgekomen. En eten kan ze meestal als de beste, maar klein en petit is ze nog steeds. Binnenkort de check bij het consultatiebureau. Ik ben benieuwd hoeveel ze nu precies weegt.

Geitenboerderij Utrecht kind mindjoy

Dierenvriend en houdt van gezelligheid

Voordeel van een hond in huis hebben, is dat ze meteen leert om te gaan met dieren. Ze vindt het dan ook super leuk om naar een kinderboerderij te gaan. En omdat ze bijna de jongste is in beide families, geniet ze ook van alle aandacht die ze van haar grote nichten krijgt. Bij binnenkomst is ze altijd wel een beetje verlegen en moet ze wennen. Maar niet veel later speelt ze volop. J. vindt het dan ook genieten op het kinderdagverblijf, spelen met de andere kindjes en iedere keer weer een andere ontwikkelingsgerichte activiteit op de planning. Gelukkig is het ziek zijn en met koorts op je liggen binnen de perken gebleven en was er van oorontstekingen geen sprake meer. Daar hebben we er meer dan genoeg van in het eerste anderhalf jaar gehad. Samen spelen, eten en knuffelen daar geniet J. dan ook enorm van.

Dochter mindjoy spelen duplo

Veranderingen

De grootste verandering in het afgelopen jaar is natuurlijk het feit dat ik ben gaan werken geweest. En daarnaast ook nog eens een studie gestart. De box is uit de huiskamer verbannen, wat een ruimte geeft dat toch ineens. En J. is steeds meer op een verhalende manier gaan spelen. Duplo popjes neerleggen en roepen dat ze gaan slapen, zorgen voor een babypop en zelf liedje zingen. Ook neemt ze nu de tijd om echt iets te gaan zoeken in een zoekboek. Maar het lezen, en voornamelijk kikker, is nog steeds favoriet. Ze pakt dan een boek, klimt bij je op schoot en geniet van het verhaaltje wat je verteld. Nu langzaam voorbereiden voor haar verjaardagsfeestje en trakteren op het kinderdagverblijf. Mijn kleine meisje wordt groot!

Hoe heb jij het tweede jaar als mama ervaren?
Volg mindjoy op Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Pinterest

3 thoughts on “Mamaupdate | 2 jaar

  1. Jeetje, wat gaat dat snel. Heel erg leuk om te lezen hoe jouw kleine meid zich ontwikkelt en al een echte dreumes is!

  2. Ah wat ontzettend leuk om te lezen! Lijkt mij heel bijzonder om de ontwikkeling van je kind mee te maken. Als ouder kom je natuurlijk ook steeds in een andere fase terecht, waarin er andere dingen van je verwacht worden. Erg leuk! 🙂

  3. Oh, allemaal herkenbaar! Amélie ging stappen op 15 maanden en dan als een speer vooruit. Zo heerlijk om ze dan te zien ontwikkelen. Ook de woordjes en het spelen herken ik heel erg. De pop moet mee-eten, in de buggy en met de blokken bouwt ze nu gewoon al torens. Voorlezen is hier nog steeds een no go. Amélie wil zelf lezen (veel te ongeduldig). En dat van die hondjes, jep, ook hier woont een grote dierenvriend. Ik zie dat ze ook dol is op geitjes voeren, super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.