Mamaupdate | 2 maanden

Twee april was onze kleine dame alweer 2 maanden bij ons en mag ik mijzelf dus mama noemen. De tijd vliegt en de puf om te gaan zitten voor mijn blog ontbreekt echt. Herstellen van de keizersnede heeft langer geduurd dan gedacht en pas na 6 weken voelde ik mij meer mens. Het werkte ook niet echt mee dat J. meer huilde dan gemiddeld en overdag bijna niet sliep. We kwamen erachter dat ze verborgen reflux heeft. Nu dat onder controle is, is de rust zo goed als wedergekeerd. Vandaag deel ik hoe de afgelopen twee maanden als nieuwbakken mama zijn geweest.

Baby in een droomritme Stephanie Lampe

Herstellen en ritme krijgen

Door de complicaties na de keizersnede kon het herstel eigenlijk pas na twee weken beginnen. Ik heb nog lang op paracetamol geleefd en had veel pijn. Ook nu moet ik nog oppassen hoeveel ik doe maar we gaan met sprongen vooruit. Ik heb de zware huishoudelijke taken, ramen zemen en stofzuigen, alweer achter de rug en laat Louie iedere ochtend uit. Nu het gelukt is om meer ritme in de slaapjes overdag te krijgen, heb ik ook weer meer tijd voor mezelf. Wat ons hierbij ontzettend geholpen heeft is baby in een droomritme van Stephanie Lampe. Onze kleine dame was naast dat ze last had van de verborgen reflux ook oververmoeid. Met het droomplan en de vele tips uit het boek hebben we het kunnen doorbreken. Daardoor voelde het veel fijner om mijn eerste uitstapjes zonder baby te maken en haar bij R. achter te laten. Ik hoop het bloggen dus nu ook weer op te kunnen pakken en binnenkort ga ik weer aan de slag met het zoeken naar werk met mijn coach. Want mijn zwangerschapsverlof zit er alweer bijna op.

Draagmama marsupi baby 8 weken

Inbakeren en dragen

Al vanaf dag 1 hebben ze J. in het ziekenhuis ingebakerd. Ze is erg onrustig en hield zichzelf daardoor wakker. Iedereen is altijd lyrisch over de puckababy, maar bij ons werkte dat totaal niet. Ze werd er alleen maar onrustiger in dus zochten we naar een andere inbakerslaapzak. De swaddleme leek perfect maar hier wurmde ze zich uiteindelijk toch weer uit. Dus toen deze ineens over haar mond en neus zat zijn we overgestapt naar de pacco. Deze inbakerdoek is veilig en werkt perfect hier. Ze slaapt beter en uiteindelijk ook langer. Al blijkt J. soms toch nog een echte mini Houdini te zijn hoor! Wat overdag echt een lifesaver is gebleken is de draagzak. Doordat ik haar veel moest dragen tijdens onrust begon ik dat merken aan mijn lichaam. Wendy van ikdraag heeft mij onwijs goed geholpen in de zoektocht naar een geschikte ergonomische draagzak. Ik draag haar dan nu ook met veel plezier in de Marsupi. Ook ideaal als we buiten gaan wandelen en eventueel winkels binnenlopen. Een kinderwagen past namelijk niet altijd goed door de smalle winkelpaden.

Baby 10 weken schilderij ontdekken erik zwezerijnen

Ontwikkelingen

Wat gaan de ontwikkelingen nu toch ineens snel. J. is echt geen pasgeborene meer en ontdekt steeds meer van wat er om zich heen afspeelt. Zo kan ze genieten van het mobiel wat boven haar hangt. Kijkt ze vol verwondering naar de schilderijen hier in huis, de muursticker op haar kamer en de knuffels/boekjes op de plankjes. Ook lacht ze al veelvuldig en begint zelfs al te brabbelen. Ik kan dus al hele ‘gesprekken’ met haar voeren. Daarnaast lukt het haar sinds een paar dagen om 7 uur aan één stuk in de nacht te slapen. Officieel kan ze dus al doorslapen en we zijn super trots op haar. Ook fijn voor onze eigen nachtrust natuurlijk. Omdat ze bij de geboorte niet super zwaar was (3185 gram) past ze nu nog steeds in maat 50/56. En omdat ik dit erg weinig gekocht had van tevoren heb ik dus nog kleding bij moeten kopen. Helemaal niet erg! Ik geniet dus intens van mijn nieuwe rol als mama en ben benieuwd hoe ze zich verder gaat ontwikkelen. Alhoewel de eerste weken vrij heftig en zwaar waren, beginnen we nu onze weg eindelijk te vinden.

Hoe heb jij de eerste twee maanden met je baby ervaren?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

15 thoughts on “Mamaupdate | 2 maanden

 1. Fijn dat jullie steeds meer jullie draai vinden! Zo’n draagzak ijkt me inderdaad echt ideaal!

 2. Fijn om te lezen 🙂 ik hoop jullie snel weer te zien! X

 3. gertie

  Fijn dat je er weer ‘bent’ !!

 4. Wat een fijne update. Gelukkig is nu alles meer onder controle. Fijn ook dat ze doorslaapt! En niks is zo vervelend als shoppen ;-).

 5. Dat boek ken ik eigenlijk niet maar door jouw ervaring ben ik er wel nieuwsgierig naar. Toch maar eens doorbladeren wanneer ik weer bij jullie ben

 6. Ik had je update al gelezen maar had blijkbaar niet gereageerd. Niks persoonlijks, ik lees blogs tijdens het borstvoeden en er kwam vast iets tussen.
  Amélie is nog maar een maandje, maar ik herken je verhaal wel. Al had ik dan een eenvoudigere bevalling, waardoor ik dus ook een kortere herstelperiode had.
  Het moment waarop je het gevoel krijgt dat alles een beetje begint te lopen lijkt mij heerlijk. Voorlopig worstel ik nog even door, maar ik vind het fijn om te horen dat het bij jou alvast wat begint te lopen!

  • Anita

   De drukte en iets vergeten te doen is heel herkenbaar! Hopelijk is het worstelen nu al minder

 7. Wat fijn om te lezen! Dat bloggen komt vanzelf wel weer. Heerlijk dat ze nu een beetje kan doorslapen en ze steeds een beetje vooruit gaat. Vind het zo bijzonder om te lezen! Geniet ervan (voor je het weet zijn ze groot zeggen ze altijd )!

  • Anita

   Vind het nu al snel gaan en dinsdag is ze ‘pas’ 3 maanden!

 8. Goed om je update te lezen en te horen dat het goed gaat nu. Kan me voorstellen dat het allemaal wennen is en even duurt voordat je een goed ritme hebt gevonden.

 9. Goed om te horen dat het ritme zo langzamerhand terugkomt.

 10. De eerste zes weken vond ik het zwaarste.
  Maar één keer een ritme ging het beter.
  En vooral bij de eerste had ik daar ‘last’ van!

  Goed dat het beter gaat!

 11. Nope, geen mama ervaringen hier, maar ik ben wel blij voor je dat jullie je draai een beetje hebben gevonden 🙂

 12. Wat een vervelende start. Naar dat het herstel van de keizersnede wat later op gang is gekomen. Zelf ben ik vorige week bevallen via een keizersnede en gisteren ben ik gezellig naar een evenement gegaan. Wel met een picknick kleedje mee, maar ik heb nog wel prima kunnen rond lopen. Het verschilt zo per persoon. Dus doe nog steeds lekker rustig aan, zou ik zeggen.

 13. Super leuk om te lezen dat het boek je zo heeft geholpen. Dank voor de vermelding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.