Meditatie 21 daagse Oprah en Deepak

Mediteren, ik wil het al een tijd gaan uitproberen maar telkens kwam het er maar niet van. Totdat ik op de 21 daagse begeleidde meditatie van Oprah Winfrey en Deepak Chopra stuitte en hiermee aan de slag ging. Meditatie maakt je stressbestendiger, gezonder en gelukkiger maar is het mij gelukt om deze momenten van diepe ontspanning te bereiken als rasechte piekeraar? Heb ik de 21 dagen weten te volbrengen en wat heeft het mij opgeleverd? Je leest het allemaal in dit artikel.

Oprah Deepak meditation 21 day experience
Bron

Inhoud 21 daagse meditatie

Oprah Winfrey leidde de meditaties in waarna Deepak Chopra je meenam in het thema, de hoofdgedachte en mantra van de dag. Het thema van deze meditatiechallenge was vergeving vinden door dankbaarheid te tonen en iedere dag gingen ze verder in op het onderwerp. De meditatie duurde tien minuten en iedere keer had je weer andere muziek om je te begeleiden. Met een gong werd je geattendeerd op de start en einde van de meditatie en Deepak herhaalde een aantal keer de mantra zodat je deze goed in je gedachten kon nemen. Ook de hoofdgedachte werd meerdere keren uitgesproken zodat je hem de gehele dag mee kon nemen nadat je klaar was met mediteren. Uiteindelijk werden het trouwens 22 dagen omdat er nog een extra bonus meditatie bijgeplaatst werd dus ik had meer dan genoeg tijd om te kijken hoe het zou bevallen. Ogen dicht, letten op mijn ademhaling en denken aan niets was het devies. Het resultaat van het moment moet zijn dat je geest tot rust komt, lichaam ontspant en je alert bent op je eigen aandacht. Leven in het nu wordt hierdoor gemakkelijker en dat is juist datgene wat mij erg aansprak om deze challenge aan te gaan.

meditatie 21 daagse Oprah Deepak

Mijn eerste meditatie ervaring

Mede met de meditatie tips van Emily in mijn achterhoofd ging ik ervoor zitten. De ene keer in kleermakerszit op de grond of op mijn bed, de andere keer zat ik gewoon op een stoel of met mijn benen gestrekt. Ik heb geprobeerd om zowel met ogen open als gesloten de meditatie aan te gaan en mij open te stellen voor de inleiding die elke keer voorbij kwam voordat de meditatie begon. Ik heb het mediteren op verschillende tijden op de dag geprobeerd en in een aantal ruimtes in het huis, buiten had ik het ook willen doen maar daar is het helaas niet van gekomen. Het ene moment zorgde ik ervoor dat ik de mantra bleef herhalen, een andere keer deed ik het zonder. Omdat de meditaties vijf dagen bleven staan heb ik af en toe een dag niet gemediteerd en zo zijn er daardoor helaas drie dagen geweest die zijn komen te vervallen. Bij de start van de challenge moest ik er echt nog inkomen, dwaalden mijn gedachten vaak af en wist ik nog niet welke houding het fijnste zou zijn. Naarmate de challenge volgde werd het mediteren natuurlijker en voelde ik rust. Echter tegen het einde was ik te onrustig waardoor ik er niet meer echt in kwam en het als een moeten ging beschouwen. Ik heb gemerkt dat het sluiten van mijn ogen, natuurgeluiden of muziek wat gelijk loopt met mijn ademhaling ervoor zorgt dat ik dieper in de meditatie kom. En na de gong schrok ik iedere keer toch wel weer een beetje van de stem van Deepak, het verstoorde een beetje de rust die ik had opgebouwd tijdens de meditatie.

Conclusie: mediteren heeft mij zeker geholpen om meer rust te ervaren. Begeleidde meditatie is handig voor een eerste kennismaking maar als ik het vaker ga doen dan wel met zelf uitgekozen muziek. Ik denk dat het mij ook erg kan helpen om een plek in de natuur op te zoeken en daar tot rust te komen middels meditatie. Een kabbelend beekje, vogels die zingen en de wind die de bomen laat bewegen. Ik zie het al helemaal voor me. Ik ga dan ook proberen om met regelmaat te mediteren om innerlijke rust te krijgen. Ook ga ik nog aan de slag met de reflectievragen die ze bij iedere meditatie gaven om dankbaarheid naar een hoger niveau te tillen.

Ben je op zoek naar meditatie tips dan kan je kijken naar de Super Soul Sunday met Deepak.

Heb je al eens geprobeerd te mediteren?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

18 thoughts on “Meditatie 21 daagse Oprah en Deepak

 1. Goeiemorgen, Anita! Zo te lezen ging het je best goed af. Jammer dat je niet alle dagen hebt kunnen mediteren…Om eerlijk te zijn is mij dat ook niet gelukt. De ene keer kon ik me niet goed concentreren en soms was of werd ik (te) emotioneel om de sessie goed af te kunnen maken. Zo ben ik ook een dag of 5 kwijt van de meditaties. Maar wil het een volgende keer weer proberen en in de tussentijd doe ik het op mijn eigen manier. Fijne dag!x

  • Anita

   Het ging redelijk idd. Jammer dat het jou niet zo goed gelukt is. Je moet er je eigen weg in zien te vinden en kijken wat je fijn vindt!

 2. Wat lijkt mij dit een heerlijke challenge en ik ga deze zeker zelf ook proberen te volgen.

 3. Ik was ook begonnen met de challenge, maar merkte al snel dat het voor mij teveel gevraagd is om dagelijks 20 minuten hier echt voor te gaan zitten. Daarnaast ben ik meer van de mindfulness. Ik ga dus gewoon weer mindfulness inbouwen op dagelijkse basis. Daar hoef ik ook niet speciaal voor te gaan zitten. Knap dat jij het wel vol gehouden hebt.

 4. Knap dat je het volgehouden hebt. Het is inderdaad best even doorzetten, maar op den duur kijk je er echt naar uit naar die rustmomenten. Ik heb de challenge nu ook twee keer gedaan en merk dat ik het nu wel weet. Ik heb ondertussen veel meer mijn eigen manier van mediteren (inderdaad ook het liefst buiten). Ik kan tegenwoordig zelfs mediteren op een bankje in een supermarkt. Het gaat heel makkelijk om nu die flow te bereiken. Regelmatig doen en dan gaat het je echt veel opleveren. Zeker weten!

  • Anita

   Regelmaat is wat ik idd wil bereiken en kijken wat voor mij het beste gaat werken!

 5. Deze meditatie is een heel andere manier dan deze waarmee ik heb leren mediteren en het was voor mij de eerste keer dat ik deze challenge deed ook serieus aanpassen. Ondertussen gaat het me ook een stuk makkelijker af om verschillende manieren te gebruiken. Soms heb je ook gewoon een mantra nodig om je concentreren, omdat andere dingen zoals je ademhaling niet makkelijk zijn je hebt een mantra nodig om een bepaalde gedachte verder te integreren. Veel quotes kunnen zo ook als mantra gebruikt worden. Zeker een aantal van mindfulness quotes die jij regelmatig post.

  Fijn dat je op deze manier zo’n eerste positieve kennismaking had met meditatie. En nu lekker verder doen en zoeken naar jouw eigen fijne manier!

 6. Het verbaast me niets dat je het eens geprobeerd hebt! Het lijkt me wel echt een onderdeel van mindfulness, meditatie. Toch lijkt het me best lastig om jezelf er echt toe te zetten. Veel kan ik er echter niet over zeggen; ik heb het nog nooit geprobeerd.

 7. Mediteren, ik doe het met periodes, ik moet er weer eens aan beginnen. Bij mij helpen de geleide meditaties het beste omdat ik anders gewoon zit te wachten tot ik mijn tien minuten om zijn.

  Bij de challenge zat ik volop in een verhuis, ik had me wel aangemeld maar dacht de meditaties achteraf nog te kunnen doen. Maar die blijven maar 3 dagen online… jammer.

 8. Xaviera

  Wat mooi dat je de Meditation Experience hebt gedaan en dat je ook meer rust hebt ervaren! Ik vind deze meditaties van Deepak en Oprah erg fijn. Alleen ik liep een beetje veel achter bij deze dus ik heb een groot aantal gemist. Gelukkig heeft een vriendin van mij ze opgenomen zodat ik het later nog eens kan doen! 🙂 Ik ben benieuwd hoe het verder voor je zal zijn om te mediteren, op je eigen manier. In de natuur mediteren is heerlijk om te doen!

  • Anita

   Oh wat slim om ze op te nemen!

 9. Nog nooit gedaan en ik ben benieuwd of ik hier het geduld voor heb.

  • Anita

   Het is echt zitten en niks doen, je moet het wel kunnen idd!

 10. Wat fijn dat het je meer rust heeft gebracht. Ik heb me nog nooit zo verdiept in mediteren.

 11. Ohh wat een mooie ervaring. Leuk dat je dit deelt. Ik mediteer altijd liggend op de koude vloer. Call me crazy maar dat vind ik het fijnst.

 12. Fijn dat je je ervaringen deelt, mooi om te lezen! Helaas is het mij na een aantal dagen niet meer gelukt om de meditatie vol te houden, puur door de voorbereidingen op mijn vakanties en de vakanties zelf. Eigenlijk kwam deze challenge net op het verkeerde moment.

 13. Goede combinatie Oprah en Deepak! Ik kan vooral goed mediteren als ik niet echt probeer te mediteren. Ik ga graag op onze schommelbank zitten en dan voor me uit mijmeren.

 14. Ik heb vorig jaar ook een 21 daagse meditatie gedaan met Oprah en Deepak. Echt een aanrader en leerzame ervaring. Soms is het gewoon fijn om een begeleide meditatie te volgen ipv zelfstandig. De beleving is toch anders maar niet minder effectief. Liefs, Flav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.