Meer energie challenge #1

Je energie frequentie verhogen en bereiken wat je wil. Dat klonk mij ontzettend goed in de oren dus toen ik de oproep van Jeanine Hofs zag om gratis energie tips in mijn mailbox te ontvangen meldde ik mijzelf gelijk aan. Zeker in de winter is mijn energie wat lager dus ik kon wel een oppepper gebruiken. Afgelopen week was de eerste week van de energie challenge die ze voor de tweede keer organiseerde. En ik heb een heleboel fijne tips gekregen waarmee ik direct aan de slag ben gegaan. Vandaag een terugblik op afgelopen week.

Energie frequentie

De challenge startte met een introductie want alles heeft namelijk een energie frequentie. Niet alleen je lichaam maar ook producten om je heen en de ruimte waar je je in begeeft bestaan uit moleculen, atomen en elektronen. Als deze in beweging worden gebracht ontstaat er energie en het gemiddelde zorgt voor een positieve of negatieve energie frequentie. Zowel interne als externe factoren hebben hier invloed op. Is de energie frequentie onder de 200 dan is dat ziekmakend en belemmerend, terwijl het daarboven juist ten goede komt voor je gezondheid, relaties en successen in het leven. Schaamte (20), schuld (30) en angst (100) zijn de meest belemmerende gevoelens die je echt aan moet pakken. De energie frequentie schaal van David Hawkins geeft je hierin nog meer inzichten. Zo kan je dus meer uit het leven gaan halen en bewust worden van de gewoontes die je eventueel moet gaan veranderen. Tijdens de meer energie challenge gaf Jeanine mij 10 energie verlagende en verhogende factoren mee en kreeg ik elke dag een uitdaging in de vorm van een kleine opdracht.

Energie frequentie control yourself
Bron

Energie verlagende factoren

Dag 1 begon al goed want de energie verlagende factoren werden aangehaald. Wat belemmerd je energie en waar kan je afstand van doen? Slecht voor jezelf zorgen, stress en opgesloten emoties zijn factoren die voor mij heel lang gespeeld hebben en waar ik altijd op moet blijven letten. Ook bewerkte voeding met chemische toevoegingen en suiker probeer ik al steeds vaker te mijden, maar dat blijft nog ontzettend lastig moet ik zeggen. Ook blijkt koffie energie verlagend te werken en kan je onnatuurlijke schoonmaakmiddelen en huidverzorgingsproducten beter mijden. Nieuws en reclames kunnen zorgen voor angst, maar waar ik nog het meeste aan kan doen is elektronische stoorzenders uit mijn slaapkamer te halen, irriterende geluiden en negatieve mensen te blijven weren uit mijn leven. Deze bewustwording heeft een hoop duidelijk gemaakt en laat mij inzien dat als ik hiervoor kies, ik ook mijzelf en mijn gezondheid voorop zet.

Energie verhogende factoren

Nadat ik nog meer bewust was geworden van de energie verlagende factoren werden op dag 3 de energie verhogende factoren door Jeanine gegeven. Zelfcompassie, dankbaarheid, liefde, blijheid en begrip tonen zijn de wat voor de hand liggende factoren waar ik ook zeker energie van krijg. Ik maak elke avond een dankbaarheidslijstje en voor mijzelf zorgen dat doe ik al steeds beter dus daarin zit ik in een opwaartse spiraal. Steunende mensen om je heen verzamelen, mediteren, massage en reiki zijn ook energie verhogende factoren. Mediteren is nog steeds iets wat ik wil proberen dus daar ga ik binnenkort mee aan de slag. Daarnaast had ik afgelopen week vakantie dus ik ben lekker de natuur in gegaan, gaan fietsen en heb de rust opgezocht samen met R. Jeanine gaf als tip om minimaal een half uur per dag iets te doen wat energie verhogend is en natuurlijk te leven in het nu. Dat is iets wat ik met mindfulness maandag ook wil bereiken. En ze deelde onderstaande muziek van Deva Premal om je energie goed te laten stromen. Hele fijne tips die ik zeker in mijn achterhoofd blijf houden om mijn energie frequentie te gaan verhogen.

Wil je ook op de hoogte blijven van de challenge, like dan de méér energie Facebook pagina.

Heb jij je al wel eens met je energie frequentie bezig gehouden?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

18 thoughts on “Meer energie challenge #1

 1. Nog nooit op die manier mee bezig gehouden maar de meeste dingen zijn wel voor de hand liggend dus ben er wel bewust van..

 2. Prachtig geschreven. 🙂
  En Deva Premal! Ik houd enorm van Deva Premal. 🙂

 3. Wat een prachtige quote die je gedeeld hebt! Heel inspirerend!

 4. Leuk geschreven. En wat heb je een leuke blog, ik volg je vanaf nu! 🙂

  • Anita

   Oh wat lief, bedankt voor het volgen!

 5. Heel interessant! Wil ik me wel meer in verdiepen.

 6. Mooi geschreven hoor. Ik moet eerlijk zeggen dat het me niet zo trek.

 7. Dit is nieuw voor mij. Interessant om te lezen. Koffie en chloor zijn toch twee ‘essential’ die ik nodig heb in mijn leven 😉

 8. Ja zeker, ik schreef er een tijd geleden nog een artikel over dat het interessant is om je energieverlagende en energieverhogende activiteiten op te lijsten om ze op die manier in te gaan zetten. Ik heb die oefening zelf ook effectief gedaan en dat heeft mij best geholpen! Interessante challenge. Ik ben benieuwd naar de rest!

 9. Wat interessant dit! Ik hou mij hier wel mee bezig maar wist niet dat er ook een bepaalde waarde aan de energie frequenties werden gegeven. Mooi dat je hier nu actief mee bezig bent! En wat een prachtige muziek van Deva Premal, hier geniet ik intens van. <3

 10. Vind het erg interessant om te lezen! Ik kan ook wel wat meer energie gebruiken, ben zo moe de laatste tijd!

  • Anita

   Dat klinkt niet prettig meis! Weet je waardoor het kan komen?

 11. ik reageer heel sterk op suiker, en merk ook goed wat het mer mijn energie doet..
  toch lukt minderen mij niet echt..

  Erg interessant om dit te lezen

  • Anita

   Tussen weten en doen zit idd nog een verschil! Hopelijk kan je het langzaam aan minderen als je er zo sterk op reageert.

 12. Ik heb in de loop der tijd ervaren dat ik voor het slapen gaan geen muziek meer moet luisteren. Lig ik dan in bed, met twee totaal verschillende liedjes in mijn hoofd

 13. Wat leuk dat je hier mee aan de slag gaat. Wat jij hebt opgeschreven klinkt inderdaad zoals ik er bekend mee ben, maar wel leuk om daar dus opdrachten aan te koppelen (elke dag half uur iets energieverhogend doen). Ik ben dan ook ontzettend benieuwd wat het voor jou gaat doen 🙂 X

 14. Ik ben er niet zo bewust mee bezig als wat je hierboven beschrijft maar het is wel zo dat bepaalde dingen zoals irriterende geluiden of negatieve personen beter gemijd kunnen worden. Het vreet inderdaad energie. Kwam ik een paar jaar geleden achter, maar niet bewust meer door omstandigheden waardoor je het je bewust wordt. Ik houd van de zee, het geluid van de zee werkt energieverhogend bij mij, ik ben ook heel erg blij dat ik nu bij zee woon waardoor ik elke dag even de zee zie (en vooral hoor).

 15. Gertie de Groot

  Mijn dochter neemt al enkele jaren in de vastentijd de uitdaging aan af te zien van bepaalde voedings- en genotsmiddelen.
  Dit jaar oa suiker. We staan versteld van de energie die het haar oplevert!
  Eigenlijk wilde ik wel meedoen, maar ik hik er vréselijk tegenaan. Eerst nog wat moed verzamelen!
  Práchtige muziek. Dank je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.