Meer energie challenge #2

Afgelopen week was de tweede, maar tevens ook laatste, week van de meer energie challenge van Jeanine Hofs. Waar de eerste week vooral ging over het ontdekken en bewust worden van energie verlagende en verhogende factoren zocht ze nu echt de verdieping. Handige tips werden afgewisseld met oefeningen die je helpen om de energie beter de laten stromen. Beweging, liefde, aarden, ruimtes reinigen en de stilte opzoeken daar draaide het om. Ontdek hoe het met jou en je energie gaat en wat je kan doen om deze te verhogen om zo echt te bereiken wat je wil.

Energie laten stromen

Zit je veel stil, kom je stijf je bed uit of heb je het gevoel vast te lopen dan moet je echt meer bewegen. Jeanine vertelde mij dat energie zich voornamelijk ophoopt in en om je gewrichten en dat het nodig is om deze met grote regelmaat los te draaien. Je kan ervoor kiezen en te gaan fietsen, een ommetje te maken of een les in de sportschool te volgen. Maar er is ook een simpele oefening die je thuis kan doen om zo je hele lijf los te draaien, dit zodat de energie weer beter kan stromen. Draai je enkels, benen, heupen, taille, ribben, schouders, armen, ellebogen, polsen en hoofd 10x beide kanten op en zwaai als laatste lekker met je armen losjes heen en weer. Niet alleen zal je lijf lekker los komen maar ook kunnen zo oude patronen, vastgeroeste gedachten hun weg naar buiten vinden. Het is erg simpel maar zo effectief. Ik ben iemand die snel vast zit en kan mijn lichaam hier goed mee los krijgen. Het voelde goed om deze oefening te doen en mijn schouders en nek waren meteen een stuk losser. Om jezelf nog verder te reinigen deelde Jeanine afgelopen week een audio bestand met een energetische detox oefening. Hierbij focust je op de bubbling spring (kuiltje bij de kromming onder je voet) en je ademhaling. Net als meditatie wil ik hier nog mee aan de slag gaan maar afgelopen week heb ik hier niet echt de rust voor gehad.

Be fountain not a drain
Bron

Reinig je omgeving en laat liefde blijken

Energie straalt verder dan je huid, is op afstand voelbaar en je hersenen geven hier betekenis aan. Alle ruimtes die je ingaat zijn gevuld met energie. Energie van mensen die in die ruimte geweest zijn, en zeker als deze een energiefrequentie onder de 200 hadden, kan dat energie verlagend werken. Jeanine raad daarom aan om je kantoorruimte, slaapkamer, woonkamer en andere belangrijke ruimtes regelmatig te reinigen. Niet alleen door deze schoon te maken maar ook door de ramen te openen, met een lichtje of wierook de ruimte door te gaan en gebruik te maken van kirstalen en zout. Vergeet vooral de hoeken niet want daar kan het zich namelijk ophopen. Let wel dat je dit doet als je zelf een eigen goede energiefrequentie hebt, anders ‘bevuil’ je de ruimte weer meteen. Daarnaast is het van groot belang om liefde (500) te ontdekken, voelen en deze te uiten. Je trekt de dingen aan waar je energie in steekt. Geef iemand een compliment, bedank de mensen om je heen en vind de liefde in de alledaagse dingen. Maar ook in uitdagingen, kritiek en jezelf. Laat aan jezelf zien dat je er mag zijn en dat doe ik ook steeds meer. Wees dankbaar voor wat je om je heen ziet en laat je gemoedstoestand niet je gehele dag bepalen.

Stilte en rust

Minimaal 10 minuten per dag in stilte doorbrengen is nog een hele uitdaging voor mij. Ik ben iemand die wel van geluid om mij heen houdt en daarin ook goed kan functioneren. Maar bewust worden van mijn omgeving en aanvoelen wat ik nodig heb kan beter in rust. Sluit het externe buiten en kalmeer je babbelbox. Vraag jezelf af hoe het met jou en je energie gaat, staar naar buiten en probeer de gedachten zonder oordelen de revue te laten passeren. Stiltetijd kan je zelf creëren en zal ervoor zorgen dat je meer rust kan ervaren. Bedankt voor deze hele fijne tip Jeanine, ik heb weer heel wat fijne methoden en feiten geleerd en weet waar ik de komende tijd aan kan gaan werken. Ik ben daarnaast blij dat ik aan deze challenge mee heb gedaan en keek elke dag weer uit naar de filmpjes van Jeanine. Op een rustige manier vertelde ze mij wat de challenge was en ik ben er ook daadwerkelijk mee aan de slag gegaan. Echt een aanrader. Ik ga elke dag zeker een half uur iets doen wat mijn energie verhoogd en ben er van overtuigd dat ik uiteindelijk kan bereiken wat ik wil.

Ga ook jij aan de slag om je energie frequentie te verhogen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

11 thoughts on “Meer energie challenge #2

 1. Ja, ik denk dat ik daar onbewust al wel mee bezig ben de laatste tijd. Zo maak ik vaak ’s ochtends even mijn lichaam ”wakker” door inderdaad mijn heupen, armen, enkels, polsen, nek etc. te draaien. Verder merk ik dat het zwemmen mij heel veel energie oplevert evenals wandelingen in de natuur. Ook mediteren geeft mij heel veel positieve energie.

  • Anita

   Wat fijn om te lezen Marion!

 2. Al draaiende met mijn voeten en enkels heb ik dit artikel gelezen hihi. 10 minuten in stille rust? Eitje 🙂 Ik hou van rust en af en toe geen geluid.

 3. 10 minuten rust… dat haal ik niet zo gauw hoor :-). Goed om eens te oefenen :-). Ik ga niet aan de slag met mijn energie frequentie te verhogen. Ik vind je artikelen wel fijn om te lezen :-).

 4. ik kan me soms zo stijf voelen, vooral in mijn enkels…
  ik ga ze eens een paar keer rondjes laten draaien..
  Die energie die in een huis hangt geloof ik zeker, ik heb thuis heel lang een slechte energie gevoeld waardoor ik echt nog downer werd,..
  Mooi artikel, thnx

  • Anita

   Benieuwd of de oefening ook voor jou werkt!

 5. Die 10 minuten in stilte zitten heb ik voor mijn therapie moeten doen en ik moest zeggen dat dit echt verhelderd werkt. Je krijgt nieuwe ideeën en er stroomt een bepaalde rust door je lichaam heen. Ik ben heel erg benieuwd hoe jij het gaan ervaren meis. X

 6. Door de meditatie die ik de afgelopen dagen doe ben ik goed bezig om mijn energie frequentie te verhogen, echt een fijn gevoel is dat. Ook doe ik meerdere keren per dag mijn armen helemaal omhoog uitstrekken zodat mijn nek en rug weer wat lossen worden. Fijne tip om alles 10x te draaien, dat ga ik zeker uitproberen! Ruimtes reinigen vind ik ook heel belangrijk om te doen, vaak doe ik dit met salie of wierook. Mooi dat je hier allemaal mee aan de slag bent gegaan Anita!

 7. Tien minuten totale rust per dag, als dat zou kunnen.. Lijkt me heerlijk!!

 8. Mooi stuk. Ik doe zeker een keer in de week aan yoga en daar doen we die draai oefeningen ook vaak. Ik merk dan inderdaad dat mijn altijd koude voeten ineens wel wat warmer worden en dat de energie door mijn hele lichaam stroom. Ook voor het slapen gaan probeer ik nu te mediteren. Ongeveer 10 minuten wat je zegt is perfect. Dan slaap ik zo veel lekkerder en dieper.

  Die tip met het reinigen is wel een goede ik had hem al een keer eerder gekregen van een vrouwtje maar nooit eigenlijk uitgevoerd moet ik echt gaan doen 🙂

  Dit stukje Geef iemand een compliment, bedank de mensen om je heen en vind de liefde in de alledaagse dingen. is zeker waar. Niet alleen doe je er andere mensen een plezier mee maar je voelt je daardoor zelf ook een stuk beter.

  Bedankt voor deze inspiratie 🙂

  • Anita

   Bedankt voor je reactie Lesley! Fijn dat je al wat tips toegepast had in je dagelijkse leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.