Meer energie challenge #3

Waar ik dacht dat de challenge afgerond was, kreeg ik afgelopen week nog steeds mailtjes met filmpjes van Jeanine. Ik had de 14 dagen blijkbaar niet goed geïnterpreteerd en ging uit van hele weken in plaats van werkdagen. Dus ik heb vandaag nog een aantal extra tips vanuit de meer energie challenge om je energie frequentie te kunnen verhogen. Je dankbaarheidslijstje naar een hoger niveau te tillen en nog meer besef te hebben van je lichaam en te genieten van de dingen om je heen.

Dankbaarheid en genieten

Dankbaarheid heeft een hele hoge energie frequentie, namelijk 900, en is bij uitstek iets waar je je mee bezig hoort te houden. Het maken van een dankbaarheidslijstje is een goed begin, maar dan creëer je nog geen volledige dankbaarheid. Een eerste stap is om verder in te zoomen op de punten die je op je dankbaarheidslijstje hebt staan en de verdieping hierin te zoeken. Ik ben dankbaar voor…omdat ik…? Een volgende stap is om een aantal moeilijk dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent en ook hier de verdieping in te gaan. Want als je dankbaar bent voor alles om je heen, zowel positief als negatief, kan je komen tot volledige dankbaarheid. Maar ook plezier beleven en genieten bij alles wat je doet op een dag zorgt ervoor dat je energie frequentie gaat verhogen. Hoe leuk vind ik dit? En wat kan ik nu doen om het leuker te maken? Doe dit een hele dag om zo alledaagse dingen nog prettiger te maken en tegenslagen hierdoor sneller om te buigen. Zo geniet je intens en heb je meer energie. Ik ga dit nog uitproberen. Maar ik heb zo het gevoel dat als ik vrede heb met alles wat ik doe, voel en meemaak dat ik nog positiever in het leven zal gaan staan.

Sit quiet thankful quote
Bron

Reinigen via de energie douche

Vorige week gaf Jeanine al aan dat het reinigen van de ruimtes waar je je in begeeft ervoor zorgt dat het je energie frequentie zal verhogen. Maar ook je eigen lichaam is een ruimte waar het energieveld kan blijven hangen. Volgens Jeanine is douchen een erg goede manier om je energie op te schonen. Water beweegt en verdwijnt weer in het doucheputje. Wil je ervoor zorgen dat je energie blijft stromen dan is het een goede oefening om te visualiseren dat het water door je energieveld en lichaam stroomt en de vervuiling wegspoelt. Ik ben iemand die vaak snel wil douchen en hier niet de tijd voor kan nemen, ook voor het liggen in een bad heb ik meestal niet het geduld. Het proberen van de energie douche was dan ook een hele uitdaging, maar ik ben hem aangegaan. Ik kon wel iets meer de rust vinden maar we zijn er nog lang niet. De energie douche ga ik nog veel vaker oefenen en kijken wat voor effect het zal gaan hebben.

Lichaamsbesef en beschermen van je energie

Doordat ik regelmatig bij fysiotherapeuten kom en bij cesartherapie heb gelopen ben ik mij redelijk goed bewust van mijn eigen lichaam. Als ik het echter druk heb en de spanning toeneemt dan slaat deze direct op mijn lijf. Bewustwording is hierbij van groot belang, tijd is prioriteit en de knikjes moeten uit de metaforische tuinslang gehaald worden. Als je controle kan krijgen over je lichaam en in staat bent om hier verandering in aan te brengen ben je al heel goed op weg. Ik mag echter nog meer gaan voelen en daar deelde Jeanine een goede gesproken oefening van een half uur voor, waar de aandacht steeds naar een ander lichaamsdeel ging.

Als allerlaatste deelde ze nog een oefening om jezelf te beschermen in het niet binnenlaten van al het negatieve. Hierbij ga je verbinding maken tussen de twee energiebanen (meridianen) die via de voor- en achterkant van je lichaam lopen en eindigen op de boven- en onderlip. Je tong is het verbindingspunt tussen deze energiebanen waardoor je energie kan laten stromen. Ga je een ruimte in waar negatieve invloeden je kunnen gaan beïnvloeden dan sluit je de meridianen met een denkbeeldige rits en doe je je mond met een slotje op slot. Hierdoor is je energie beschermd en kan je cyclus minder beïnvloed worden. Een mooie afsluiter die voor blijvend meer energie kan gaan zorgen. Nogmaals bedankt Jeanine.

jeanine hofs meer energie challenge Jeanine Hofs

En Jeanine had een leuk nieuwtje, namelijk de meer energie community, waar je momenteel met grote korting een lidmaatschap kan afsluiten.

Meer energie creëren, hoe ga jij dat doen? En heb je een tip of oefening van deze challenge die je bij is gebleven?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

7 thoughts on “Meer energie challenge #3

 1. Douchen en energie krijgen tegelijk, dat klinkt ideaal…
  En ja dankbaarheid, ik weet dat het helpt en dat je er echt positiever van in het leven gaat staan..
  Maar soms is de blehhhh te sterk

 2. Ik ben gek op douchen net omwille van die reden! Heerlijk alles van je afspoelen en tijd nemen om los te laten. Mooi!

 3. Dat uitdiepen van dankbaar en genieten. Geweldig. Daar ga ik mee aan de slag.

  • Anita

   Benieuwd wat het voor je doet Marion!

 4. Het stukje over dankbaar zijn en dit ook echt beseffen en voelen spreekt mij aan.

  Wat ik elke daf besef en dankbaar voor ben is dat mijn gezin en ik een dak boven ons hoofd hebben en de basis aan levensbehoeften goed is. De rest is luxe en leuk daar ben ik op een heel andere manier dankbaar voor. Als dit laatste er niet zou zijn dan is het niet erg want ik weet dat de basis goed zit en daar gaat het om.

 5. Dankbaar zijn voor negatieve dingen is iets wat ik toch erg lastig blijf vinden!
  Mooi artikel, zet me tot nadenken aan! 🙂

 6. Prachtig prentje met een heel mooi quote… we zijn er ons niet altijd even bewust van, wat we allemaal hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.