Mijn 8 grootste verkeersergernissen

Autorijden, ik vind het heerlijk! Maar als je 40 kilometer van je werk woont moet je wel met de auto en ervaar je onderweg de meeste rare dingen. Zo heb ik vandaag acht verkeersergernissen voor je verzameld van dingen waar ik echt een gruwelijke hekel aan heb. Ik probeer natuurlijk zoveel als mogelijk mindful achter het stuur te zitten. Maar ik kan de bewegingen van medeweggebruikers niet beïnvloeden, alleen hoe ik er zelf op reageer.

Verkeersergernissen

Remmen in plaats van uitrollen bij snelheidswijziging

Hoe vaak ik wel niet meemaak dat mede weggebruikers vol op de rem gaan bij een snelheidswijziging. Vanuit de snelweg op een 70/80 kilometer weg terechtkomen staat garant voor rode remlichten. Iedereen is denk ik bang dat er meteen na het bord een flitspaal staat, maar vaak is dat echt niet zo. En uitrollen is daarnaast ook veel beter voor je verbruik.

De bocht veel te ruim nemen

Volgens mij zijn mensen bang dat ze de bocht niet halen. Want afslaan naar links gaat gepaard met een kort bochtje naar rechts of andersom. Eén je hindert er je mede weggebruiker mee die naast je rechtdoor wil rijden. Twee het is gewoonweg nergens voor nodig!

Geen ruimte geven bij invoegen

Invoegen, het blijft een kunst. Waarom gewoon stug doorrijden zonder mij de ruimte te geven. Oké, het kan voorkomen dat je zelf niet naar links kan maar rem dan af of trap het gaspedaal in zodat er ruimte ontstaat. De invoegstroken zijn niet oneindig lang.

Snelweg in de avond

Te langzaam invoegen

Waarom voeg je met 40 kilometer in als de weg waarop je komt 70 is? Je kan het spannend vinden om in te voegen en soms heb je maar een kleine ingang door de drukte. Maar je helpt jezelf en anderen echt niet door langzamer te gaan rijden. Juist dan zorg je voor problemen want degenen achter je krijgen daardoor ook moeite met invoegen.

Kijkersfile

Een grote ergernis van de laatste tijd, de kijkersfile. Hier in de buurt zijn ze windmolens aan het zetten op de snelweg waar ik altijd overheen moet. Het is natuurlijk ook zo zeldzaam dat je echt af moet remmen hoor! Daardoor ben ik weer een kwartier langer onderweg en waarom was dat nodig? Ook als er een ongeval aan de andere kant van de weg heeft plaatsgevonden kan je er donder op zeggen dat je in een kijkersfile staat.

Windmolens langs snelweg A58

Onnodige linksrijders

Hier in Brabant heb je veelal twee- of driebaans snelwegen. En rijd je links dan moet je wel doorrijden want is er niet altijd een tussenbaan om op een rustig tempo de vrachtwagens in te halen. Natuurlijk wil je ze inhalen als je een opening ziet maar ga dan ook meteen weer naar rechts als je maar met 100 inhaalt. Misschien duurt het dan wel even voordat je weer kan inhalen maar het zorgt wel voor minder verkeersergernissen.

Te langzaam rijden

Je hebt mensen die vaak 10 kilometer te hard rijden, quilty! Maar je kan ook te langzaam rijden en daarmee bedoel ik bijvoorbeeld 70 op de snelweg. Je bent daarmee ook een gevaar op de weg want je mede weggebruikers verwachten dat niet en kunnen dan niet meteen goed anticiperen. Want alles waar TE voor staat is niet goed.

Bumperklevers

En in dit rijtje mogen de bumperklevers natuurlijk niet ontbreken. Meneer de bumperklever, het is blijkbaar niet voldoende om met 130 kilometer in te halen want je zit dan toch nog achterop en duwt mij bijna van de weg. Erg irritant hoor!

Wat is jouw grootste verkeersergernis?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

13 thoughts on “Mijn 8 grootste verkeersergernissen

 1. Herkenbaar! Zondag rijders en mensen die niet snappen wat ritsen inhoudt zijn mijn grootste ergenissen. Of mensen die denken dat hun rem het gaspedaal is.

 2. Haha grappig, al die ergernissen. Op zich wel herkenbaar en ik kan best wel eens mopperen, vooral wanneer mensen te sloom rijden als ik gewoon in mijn eigen pittige tempo door wil, of wanneer mensen nogal lomp zijn en geen rekening houden met hun medeweggebruikers, maar op zich erger ik me niet zo gauw. Doorgaans zijn het mensen die het allemaal maar heel eng vinden, denk ik soms. Of mensen die zichzelf heel drukdrukdruk vinden en geen tijd hebben om te letten op mensen om zich heen. Daar moet ik dan meestal even om glimlachen. Lijjkt me zo lastig voor zichzelf vooral. :)’

  (Ik merk trouwens dat ik mijn kinderen aansteek, mag ik wel mee oppassen. Zat gisteren nog in de auto met mijn dochter die spontaan uitriep (bij iemand voor ons die een bocht heel ruim en heeel langzaam nam. “Toe maar mevrouw, die bocht is écht niet eng, echt niet!” :D)

  • Anita

   Eng vinden en druk hebben zijn denk ik inderdaad de twee belangrijkste redenen. Echter zijn er ook veel mensen die tegenwoordig met teveel andere zaken bezig zijn dan auto rijden. Ja, kinderen kopiëren al snel je eigen gedrag!

 3. Je spreekt precies op het punt waar veel mensen ook geirriteerd raken. Ik erger mij aan mensen dat te snel rijdt. Je rijdt al 120 km/uur waar het moet, moeten ze nog harder inhalen.

 4. Och ja kijkersfile…Hier kan ik mij echt aan ergeren. Let op de weg i.p.v. wat er naast je aan de hand is.

 5. Ik zei het al op Twitter.. ik heb ook een hoop verkeersergernissen! 😉 Vooral als mensen 60 rijden waar je 80 mag, of met 40 de snelweg oprijden. Irritant, maar bovenal gevaarlijk! Oh en mensen die hun knipperlichten niet gebruiken.. waar zijn die dingen anders voor, haha?!

 6. Allemaal heel herkenbaar haha. Ik haat het als iemand mij ‘aan zit te duwen’ terwijl ik wel hard (genoeg) rijd op de linkerbaan. Kijk, als ik nu 46 km per uur rij, en ik rij links, oké. Maar over het algemeen rijd ik wel een beetje door dus vind het zo vervelend als iemand mij dan aan de kant wil duwen omdat hij/zij perse snel erdoor wil.

 7. Mensen die geen richting geven… onnodige bumperklevers, maar als mensen onnodig links blijven rijden (bijvoorbeeld 80 rijden, waar je 120 mag) dan wil ik ook nog wel eens mild bumperkleven. Hop, hop, hop, naar rechts!

 8. Ik ben gestopt om me aan dit soort dingen te ergeren. Maar als ik om me heen kijk op de (snel)weg snap ik wel waarom er zoveel ongelukken gebeuren. Niet dat ik nooit een foutje maak natuurlijk, maar ik let altijd wel goed op.

  • Anita

   Mensen zijn veel te vaak met andere dingen bezig dan auto rijden en ja dan ligt een ongeluk in een klein hoekje

 9. ik ben meer een fietser, en heb dan ook wel wat ergernissen hoor
  auto’s die geen richting aangeven, of voorrang nemen, of je bij slecht weer niet even voorlaten (dat snap ik echt niet)

 10. Vreselijk, ik herken ze echt allemaal. Al moet ik zeggen dat ik toch wel een paar dorpen ken waar direct bij de ‘ingang’ en flitspaal staat.

  • Anita

   Snelheid minderen in dorpen vind ik anders, daar rijd ik wel meteen de toegestane snelheid. Maar van de snelweg naar een weg buiten de bebouwde kom hoeft dat echt niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.