Mijn agenda: Flow diary 2015

Het is september en dat wil zeggen dat de nieuwe agenda’s voor 2015 weer in de winkel liggen. Ik heb een tijd digitaal mijn agenda bijgehouden maar dat vond ik toch niet prettig werken. Als je iemand belt en een afspraak wil maken dan moet de telefoon bijvoorbeeld op de speaker. Dat kan niet altijd als je in het openbaar aan het bellen bent en daarnaast houd ik gewoon van papier. Net zoals andere jaren heb ik weer de Flowmagazine agenda gekocht. Ik heb wel getwijfeld om hem dit jaar te kopen, want vergeleken met andere agenda’s is hij namelijk niet goedkoop, maar ben toch overstag gegaan. Ik zal vandaag laten zien hoe hij er dit jaar uitziet en wat ik de voordelen van een papieren agenda vindt.

Flowmagazine agenda 2015

Inhoud Flow diary

Omdat Flowmagazine steeds internationaler wordt, is de agenda in het Engels en dit jaar zijn de illustraties van Rebecca Green. De agenda is kleiner dan vorig jaar, namelijk 19×15 cm (A5 formaat), en daardoor ook minder zwaar. De agenda bevat een leeslint, bewaarenvelop en stickers. Aan het begin van elke maand heb je een gedachtepagina en na elke dag kun je opschrijven hoe de dag was. Achterin de Flowmagazine agenda kun je op een paar pagina’s je wensen opschrijven, waarna je nog een heleboel pagina’s hebt voor notities. Het enige wat ik mis is een verjaardagskalender.

Flowmagazine agenda illustraties Flowmagazine agenda gedachten Flowmagazine diary weekplanner Flowmagazine diary wishes Flowmagazine agenda notes Flowmagazine agenda stickers


Voordelen papieren agenda

Een agenda geeft mij een nostalgisch gevoel en ik heb dan ook veel agenda’s van de afgelopen jaren bewaard. Je hebt de keus uit veel verschillende designs en hij kan niet kapot gaan (lees: ja papier kan scheuren maar is zo geplakt). Een smartphone, laptop of pc kan crashen en je moet vooral niet vergeten om een back-up te maken, alhoewel je de agenda’s tegenwoordig op meerdere plekken kan openen. Maar een papieren agenda wordt niet gestolen en een smartphone bijvoorbeeld wel. En vind je het een nadeel dat je steeds een agenda mee moet slepen, maar wel altijd je telefoon bij hebt, ga dan voor een kleine zakagenda. Wat ik daarnaast fijn vindt is dat ik in één oogopslag zie wat mij die week te doen staat en aan de slag kan gaan met kleurtjes, stickers en washitape. Ik kan dan ook niet wachten om mijn nieuwe agenda te vullen.

Ga jij voor de papieren agenda of toch liever digitaal?

3 thoughts on “Mijn agenda: Flow diary 2015

  1. Die is erg leuk!

  2. Die is echt heel leuk!!

  3. Hé, wat grappig, jij hebt een agenda van Flow! Ik wist helemaal niet dat die bestonden, kende alleen de boeken en tijdschriften. En handig dat je ‘m in september al ingeslagen hebt, ik koop ook altijd meteen een agenda, zodra ze in de winkels liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.