Mijn bullet journal + uitleg van de basis

Notieboekjes, ik heb ze volop in huis. Maar meer dan gebruiken voor mijn to do lijstjes en andere notities kwam ik vaak niet. En daarnaast gebruikte ik steeds weer een ander boekje waardoor er geen overzicht was. Om mij heen en bij andere bloggers hoorde ik veel over planners om te ordenen. Je hebt kant en klare die je invult of je kan aan de slag met een bullet journal. En toen ik eenmaal in het bullet journal wereldje stapte liet het mij niet meer los. Ik werd helemaal meegesleept op Instagram, YouTube en Pinterest en zag de meest prachtige plaatjes voorbij komen. Maar het kan ook intimiderend werken al die prachtige spreads en daarom ben ik voor mijn gevoel redelijk simpel begonnen

Voorpagina mei bullet journal

Bullet journal: de basis

Het enige wat je nodig hebt is een notieboek en een pen of fineliner. Omdat ik veel goede verhalen hoorde over een dotted journal ben ik gegaan voor de Leuchtturm1917 bullet journal versie. Hierdoor wordt je tijdens het creëren niet gehinderd door lijntjes of blokjes. Ook staat hier een uitleg in over wat bullet journaling is en is er een voorgedrukte key, index en future log. Key’s zijn de symbolen die je geeft aan een taak, notitie of event. Op de index pagina’s houd je bij waar je wat kan vinden in je journal en op de future log maak je een planning van het jaar. Ook onwijs handig is dat in dit notieboek de pagina’s al genummerd zijn. Daarna is het standaard dat je een monthly log en daily log bij gaat houden als een soort agenda en to do lijst. En verder ben je vrij om allerlei spreads te maken. Je kan bepaalde doelen bijhouden, challenges, een bucket list, to do lijsten, huishoudlijstjes, TV serie tracker en ga zo maar door. Op internet vind je verschillende lijstjes met wat je in je bullet journal kan uitwerken, kies wat bij jou past. En je spreads hoeven niet vol te staan met prachtige letters en mooie tekeningen, begin minimalistisch!

Bullet journal benodigdheden fineliner dual brush pens

Bullet journal: accessoires

Zoals ik al zei een simpel notitieboekje en een fijne pen is het enige wat je nodig hebt om een bullet journal te maken. Ik ben echter meteen voor kwaliteit gegaan omdat de Leuchtturm dunne pagina’s heeft en goedkope fineliners vaak doordrukken. Je wil niet dat je de helft van je journal niet zou kunnen gebruiken. Ik ging daarom voor de Faber-Castell PITT artist pens, een set met fineliners met verschillende diktes en een goede pen (C) voor handlettering. Voor het aanbrengen van kleur schafte ik de Tombow dual brush pens in pastel kleuren aan. Ook had ik nog een set Stabilo kleurstiften in huis en kan je aan de slag met stickers, washi tape en andere kleurrijke dingen. Een liniaal of geodriehoek is daarnaast handig voor het creëren van lijnen en eventueel een lettersjabloon als je niet tevreden bent over je handlettering. Er zijn zelfs speciale bullet journal stencils te koop zodat je de vakjes niet zelf meer hoeft te tekenen. Maar het is juist leuk om verschillende banners en headers te ontdekken en uit te werken. Wat mij erg heeft geholpen is tekenen met potlood en het daarna over te trekken met een fineliner. En hoe meer je het doet, hoe minder bang je bent om ‘fouten’ te maken.

Bullet journal index pagina

Mijn bullet journal

Ik ben pas begonnen en heb allereerst vooral rondgekeken wat handig is en waarvoor ik mijn bullet journal wil gaan gebruiken. Het leek mij in ieder geval handig om mijn doelen van mijn visionboard erin te verwerken, het te gebruiken als to do lijst en dagelijkse doelen te tracken. Zo wilde ik weer beter voor mezelf gaan zorgen, een dankbaarheidslijst bijhouden en het bloggen en solliciteren weer oppakken. Ik gebruik nog steeds een papieren agenda dus die wil ik nog wel behouden maar verwerk het wel in mijn bullet journal. En het leukste aan bullet journaling is dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan naast het feit dat ik meer geordend en doelgericht de dagen ga indelen. Maar genoeg gepraat, hier een aantal voorbeelden van gemaakte spreads.

Bullet journal future log 2017 mindjoy Bullet journal verjaardagen tv series spreads mindjoy Bullet journal tv series reading challenge spreads mindjoy Bullet journal kaarten versturen huis to do spreads Bullet journal 35 before 35 my baby tracker mindjoy Bullet journal mei tracker baby mindjoy Bullet journal pen test banner pagina mindjoy

En, zou een bullet journal ook iets voor jou zijn?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

28 thoughts on “Mijn bullet journal + uitleg van de basis

 1. Wauw, wat ziet die van jou er mooi uit! Ik vind het idee achter een bullet journal echt heel leuk en tof, maar ik ben zelf zo slecht in het bij houden ervan…. al drie keer ermee begonnen en het aan de kant gelegd.

  • Anita

   Ja je moet ook goed kijken wat werkt voor jou. Sommige houden ook echt alles bij, dat zou voor mij ook niet werken!

  • RosieStrawberry

   Ik dacht ook dat ik het na een paar dagen al op zou geven, maar ik kreeg toen ik begon een tip van een vriendin: hou het simpel!

   En dat heeft gewerkt. Als je begint met alleen maar een maandoverzicht van alle dagen onder elkaar en een weekoverzicht waar je letterlijk alleen namen van weekdagen opschrijft, komt er vanzelf wel een moment dat je er kleine doodles bij gaat tekenen.

   Ik ben nu een jaar verder en heb nog steeds bijna nooit een maandoverzicht en nog steeds mijn manier niet gevonden. Dat houdt me wel bezig: juist omdat ik elke maand weer zoek naar een thema ben ik steeds weer bezig met plannen en blijf ik een bullet journal bijhouden. Het geeft plannen een extra dimensie omdat het elke week anders is.

   Ik ben het gaan doen toen ik merkte dat ik mijn papieren agenda steeds minder bijhield omdat ik dacht dat ik het wel kon onthouden, en omdat opschrijven te saai was. Nu is plannen alles behalve saai omdat ik steeds weer moet bedenken hoe het ook al weer werkte in mijn nieuwe lay-out 🙂

   Maar het allerbelangrijkste: denk vooral niet dat het eruit moet zien zoals op YouTube. Het blijft een agenda. Als jij niet elke maand een paar uur wil zitten plannen hoeft dat niet. Dan hou je het op een paar lijnen en getalletjes. Als je wel uren wil zitten tekenen is dat natuurlijk ook prima 🙂

 2. Ziet er mooi uit! Ik ben er al langer bekend mee en wil ook zo graag een dotted journal en pennen kopen maar ik ken mezelf, ik heb daar nog geen ritme in. Daarom ben ik nu eerst bezig met to-do lijstjes in gewoon een lijntjes notitieboek. Wanneer ik merk dat ik dit voor een langere tijd elke dag doe mag ik van mezelf naar een bullet journal gaan kijken!

  • Anita

   Slim! Mooie beloning ook voor jezelf

 3. Oh ik vind dit zo leuk om te zien hoe je dit hebt gedaan!! Ik ben alleen zo iemand die niks volhoudt, dus ik vrees dat ik heel enthousiast begin maar uiteindelijk na een maand stop.. 🙁

 4. Oesja

  Ziet er superleuk uit!

 5. Mijn Leuchtturm ligt dus al meer dan een jaar te wachten.. ik durf uit perfectionisme gewoon niet te beginnen. Ik denk dat ik daarom bijvoorbeeld ook nooit meer teken (terwijl ik het altijd wel heel leuk vond). Het lijkt mij ook erg handig en scheelt een hoop post-its en losse blaadjes. Nu eerst over die drempel stappen zodat ik eindelijk kan beginnen.. De jouwe ziet er super leuk uit in ieder geval! 🙂

  • Anita

   Gewoon beginnen meis! Zoals ik ook al op IG zei, eerst met potlood en dan pas met de fineliner eroverheen! Start minimalistisch en ga dan pas met handlettering en tekeningen aan de slag.

 6. Echt heel leuk!! Ik wil er ook mee beginnen. Heb van de week wat rondgeneusd in de Bruna maar daar hadden ze geen geschikte, deze lijkt me wel héél fijn met die stipjes!

 7. Mooi hoor! Die glimlach op de mat ga ik ook integreren 🙂 Ik heb een Moleskin maar er ligt een Leuchtrum klaar. Drukken de stabilo’s door?

  • Anita

   Als je licht drukt met pen 68 dan niet. Maar je moet wel zorgen dat je niet over elkaar komt! Vind de tombow pens echt ideaal, je kan ze ook aan twee kanten gebruiken!

 8. Ik vind dit zo leuk! Ik zag al wat foto’s e.d. voorbij komen op Instagram en kon niet wachten op je blog erover. Ik gebruik zelf gewoon een planner, waar alles al in is voorgedrukt, omdat ik dat praktisch vind. Maar ik kan me hier echt aan vergapen en heel de middag van dit soort dingen zitten bekijken op Pinterest en YouTube.

  • Anita

   Middagen zoeken en kijken naar bullet journal dingen, herkenbaar!

 9. Wat leuk om een inkijkje in jouw bullet journal te krijgen! 🙂
  Ziet er heel erg mooi uit. Ook handig hoe je baby-dingetjes bijhoudt in je bullet journal.

 10. Wat goed dat je de vision board doelen erin verwerkt. Leuk dat je ons een kijkje laat nemen in jouw journal. Ik vind het een heel leuk idee.

 11. Oooh wat ben je goed bezig. Wat mij dus telkens weer tegenhoud is mn perfectionisme. Wil de mooiste letters en headers enzo. Terwijl ik dat nog helemaal niet kan. Zo’n lettersjabloon lijkt me wel iets, dus daar zoek ik even naar!

  • Anita

   Stap voor stap. Hier ook een perfectionist maar probeer dat los te laten en gewoon te doen!

 12. Ik vind jouwe zo tof gedaan maar twijfel nog steeds of het wel wat voor mij is.

 13. Wow, dat ziet er gelijk al heel mooi uit! Je hebt talent :-). ik weet niet of het iets voor mij is, ik ga hier zo te veel tijd in steken ;-).

  • Anita

   Thnx meis! Ja teveel tijd moet je ook weer niet doen, het moet wel leuk blijven 😉

 14. Ik wilde er nooit aan eigenlijk, vond het maar ingewikkeld en ik had helemaal geen zin om me er in te verdiepen. Maar misschien toch maar eens gewoon doen, ik vind het er zo leuk uit zien bij anderen!

  • Anita

   Het is eigenlijk heel simpel en kiest zelf hoe je hem indeelt en wat je gebruikt. De fancy extra’s komen later wel!

 15. Toevallig net online een journal en setje fineliners besteld! Ik had ook alles her en der verspreid dus ik hoop hiermee alles op 1 plek te hebben, waardoor ik het ook terug kan vinden 😉

 16. Ik ben deze week toevallig ook begonnen met een Bullet Journal, super leuk. Mijn spreads zien er nog niet zo mooi en vrolijk uit als die van jou! Ik kom even langs via het blogfeestje, gezellig dat je weer meedoet 🙂

  • Anita

   Wat leuk, ja dacht ik heb eindelijk weer eens wat artikelen om te delen op het feestje 😉

 17. Wat ziet dat er leuk uit! Ik wil er mee gaan beginnen zodra onze tweeling in december naar school gaat. Dus waarschijnlijk begin ik dan 1 januari haha.

 18. Ziet er leuk uit! Hoe je een simpel notitieboekje kan omtoveren tot een leuk item 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.