Mijn top 10 meest trotse momenten

Trots zijn op dat wat je doet is onwijs belangrijk. Vaak bagatelliseren we onze prestaties en laten we dus blijken dat het niet speciaal is wat je bereikt hebt. Nergens voor nodig want alles waar je tijd en moeite in hebt gestopt, hoe klein ook, is het benoemen waard. Daarom vandaag een top 10 van de meest trotse momenten uit mijn leven.

Selfie april 2016 mindjoy

10. Presentaties kunnen geven zonder rood te worden

Had je dit vroeger tegen mij gezegd dan had ik je vierkant uitgelachen. Ik was onwijs verlegen en spreken in het openbaar zorgde gegarandeerd voor flinke blosjes op mijn wangen. Het geven van een presentatie en voor een publiek staan heeft voor mij nu eerder een positieve dan negatieve lading. Je kan je kennis namelijk zo delen met anderen.

9. Selfies online durven plaatsen

Ik weet nog dat Nicole een oproep deed om haar lezers in the spotlight te zetten en ik hiervoor tig selfies maakte. Niet echt tevreden met het resultaat stuurde ik hem toch maar in. Daarna zijn mijn skills gelukkig verbeterd en plaats in af en toe een selfie. Ik vind het nog steeds raar om een foto van mezelf te maken maar ik doe het toch maar. Wel fijn om de persoon achter de blog regelmatig voorbij te zien komen.

8. Op kamers gaan

Je kan kiezen voor veiligheid en bij je ouders blijven wonen als je gaat studeren. Maar uiteindelijk koos ik er toch voor om op kamers te gaan waar ik nooit geen moment spijt van heb gehad. Ik heb er veel door geleerd, leuke mensen leren kennen en ben nog zelfstandiger geworden. Een goede stap ook al was de kamer maar 11m² groot.

7. Kunnen genieten van een kalm leven

Dingen ondernemen en vrije momenten volproppen met afspraken. Vroeger genoot ik hier van maar tegenwoordig heb ik liever een agenda met veel lege momenten. Samen met Louie en R. op de bank hangen en series kijken of genieten van een goed boek. Met een kalm leven is niets mis en dat begin ik meer en meer te waarderen.

6. Beginnen met schrijven voor Mindjoy

Van lurker op grote blogs naar schrijven voor je eigen blog. Bijna 2 jaar geleden zette ik de stap om Mindjoy te beginnen en wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. In het begin was alles nog een beetje onwennig en durfde ik niet al te persoonlijk te schrijven. Maar nu is het echt mijn plekje op het wereld wijde web en ben zo blij met alles wat het tot nu toe al gebracht heeft.

Penvriendinnen Margriet Marloes Bosch mindjoy

5. In een tijdschrift staan

Want zonder mijn blog zou ik ook niet in tijdschrift Margriet zijn beland. Ik had een ontzettend leuke dag met mijn penvriendin Lena en ook de fotoshoot verliep boven verwachting onwijs soepel. En dat voor iemand dit niet graag voor de camera staat. Zo gaaf dat ik deze kans kreeg en anders had ik nooit gedacht om mezelf aan te melden voor een item in een tijdschrift.

4. Openlijk durven praten over moeilijke zaken

Waar ik in het begin wat huiverig was om echt persoonlijke dingen met mensen te delen doe ik het nu gewoon. Zo ook op mijn blog om anderen te kunnen helpen die hetzelfde meemaken. Mijn burn-out zie ik namelijk als iets positiefs en ik ben daarnaast niet de enige die twee miskramen heeft gehad. Erover praten lucht op maar laat ook zien dat het niet weggestopt hoeft te worden. En tja, lichamelijke ongemakken wie heeft ze niet?

3. Rust nemen en voor mezelf kiezen

Waar ik jaren door ben gegaan en van het één in het andere ben gerold durf ik nu echt te zeggen dat IK voorop sta. Twee jaar geleden ging ik dan eindelijk weer eens echt na acht jaar op zomervakantie en nam de rust waar ik zo naar verlangde. Altijd alles voor anderen doen en doorzetten brengt je uiteindelijk niet helemaal tot waar je wil zijn. Spijt heb ik niet maar voor mezelf kiezen had ik achteraf wel veel eerder mogen doen.

2. Drie studies afronden, van MBO naar WO

Van vroege leerling naar Master of Science. Twaalf jaar studeren brengt je namelijk nog eens ergens maar voornamelijk was het ontzettend leerzaam. Praktijk en theorie liepen altijd door elkaar heen en het leren reflecteren op mijn handelen is er hier ingebracht. Initiatief nemen en om kunnen gaan met tegenslagen, het is nooit mis om hier veelvuldig mee te kunnen ‘oefenen’.

1. De stap zetten om online te daten

Want door deze stap ben ik samen met mijn lieve R., zijn we getrouwd en wonen we in het door ons gekochte huis samen met Louie. Online daten, de één vindt het niets en heeft alleen maar slechte ervaringen. Maar ik heb er toch echt ware liefde door gevonden dus succesverhalen zijn er zeker.

Collage Louie Franse basset

Wat staat er bij jou in de top 10?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

14 thoughts on “Mijn top 10 meest trotse momenten

 1. Waaauw wat leuk om te lezen dat je online de perfect partner gevonden hebt! Geweldig vind ik dit!

 2. Heel veel mooie punten waar je absoluut trots op mag zijn! Zelf vind ik het altijd best wel lastig om trots op mezelf te zijn. Ik kan nu dus ook even niks bedenken.

  • Anita

   Probeer anders gewoon een top 3, trots zijn op wat je doet is onwijs belangrijk meis!

 3. Zeker punten om trots op te zijn. Het zijn allemaal punten die laten zien dat je je ontwikkelt en niet stilstaat. Bij mij staat natuurlijk,hoe kan het ook anders, deze stap om een jaar in Suriname te wonen en werken.

 4. dit zijn zeker hele mooie momenten die niet altijd even makkelijk zijn om te doen…
  rood worden, ik weet niet beter dan dat ik altijd rood aanloop als ik in het middelpunt sta..
  Mijn selfies zijn ook altijd vreselijk, soms daag ik mezelf uit om een tijd elke dag een selfie te maken

  Je mag heel trots zijn dat je deze stappen gemaakt hebt

 5. Hele mooie stappen waar je ontzettend trots op mag zijn!

 6. Een hele mooie lijst hoor! Wow, wat knap van je studies! Online daten zou voor mij ook echt in de top 10 staan :-).

 7. Wat mooi om te lezen, dat zijn zeker dingen om trots op te zijn!

 8. Wat een mooie punten om trots op te zijn! Sommigen ook herkenbaar, zoals het studeren en bloggen. Online daten heb ik dan weer nooit gedaan, maar ben wel trots dat mijn man en ik het al zolang met elkaar uithouden, al voordat ik überhaupt een emailadres had, haha!

 9. Prachtige mooie dingen om trots op te zijn!
  Presentaties geven zonder rood hoofd lukt me nog steeds niet haha, maar dat maakt niet uit, ik doe het!

 10. wat mooi om te lezen! Vooral nummer 1 (vandaar ook dat je hem daarop hebt gezet, haha). Wat gaaf om te lezen dat het bij jullie zo gegaan is. You go, girl!

  • Anita

   Daarom is dat inderdaad mijn nummer 1 🙂

 11. Wat een prachtige punten, hier mag je terecht trots op zijn<3
  Ik heb ook zeker heel wat dingen waar ik trots op ben te hebben bereikt. Goed om hier bij stil te staan.

 12. Presentaties geven is echt mijn grootste nachtmerrie. Vreselijk! Wat knap dat jij dit inmiddels goed kan. En dat je in de Margriet hebt gestaan, wat tof zeg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.