Mind Body Spirit | reflexologie

Je handen en voeten masseren om het lichaam te laten ontspannen en je evenwicht te hervinden. Dat is in het kort wat reflexologie inhoudt. Dr. William Fitzgerald heeft ervoor gezorgd dat deze vorm van therapie erkend werd. Ieder lichaamsdeel is gekoppeld aan een punt op de handen en voeten en als deze punten gestimuleerd worden dan neemt de energiestroom in het corresponderende lichaamsdeel toe. Reflexologie biedt veel voordelen en heeft een gunstig effect op je geluksgevoel. Al nieuwsgierig geworden?

Voetreflextherapie versus handreflexbehandeling

De zenuwuiteinden die in verband staan met je hele lichaam zitten voornamelijk onder je voeten. De rechtervoet staat in verband met de rechterhelft van je lichaam zoals de lever, galblaas en alvleesklier. De linkervoet met de linkerhelft zoals het hart, de milt en linker nier. Maar veel organen zijn gekoppeld aan beide voeten waardoor het belangrijk is om beide voeten te masseren. Handreflextherapie werkt meestal sneller en gemakkelijker omdat de hand flexibeler is en de zones kleiner zijn. Voor sommige mensen werkt handreflextherapie daarom dan ook effectiever dan voetreflexbehandelingen, dit tevens door overgevoeligheid of dat mensen het niet prettig vinden dat anderen aan hun voeten zitten. Het voordeel van reflexzonebehandeling is dat je het ook zelf kan doen en beide behandelingen staan volledig uitgewerkt in mind body spirit. Ik heb  jaren geleden sokken voor de voeten gekocht waardoor je precies kan zien waar welke drukpunten liggen. Echter heb ik deze dus nog nooit gebruikt dus wie weet binnenkort toch eens uitproberen.

Mind body spirit voetreflexologie

Voordelen van reflexologie

Reflexologie zegt dus dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg zou zijn van energieblokkades. Echter is dit in strijd met de moderne geneeskunde maar het kan wel een hoop voor je betekenen. Als je de reflexbehandeling verdeeld over de handen en voeten is het een complete behandeling maar de therapie werkt bij iedereen anders en op verschillende niveaus. De massage zorgt voor ontspanning, stilt de pijn en zorgt voor harmonie tussen lichaam en geest. Het verbeterd de bloedsomloop, spierspanning en de afvoer van zuren en afvalstoffen. Tevens zorgt het voor vergroting van het zelf herstellend vermogen en zenuwstimulatie. En handreflextherapie kan zelfs RSI klachten in de handen laten afnemen. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat een voetreflexbehandeling kietelt want er wordt een niet te zware maar ook niet te lichte druk toegepast.

Geloof jij in de kracht van reflexologie?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

10 thoughts on “Mind Body Spirit | reflexologie

  1. Ik geloof zeker hierin. Ik heb een paar jaar geleden eens een aantal behandelingen gehad.

  2. Ik geloof best dat het bij anderen werkt, maar ben altijd een beetje sceptisch als het om mezelf gaat. Veel dingen waar anderen lyrisch over zijn hebben bij mij weinig effect.

  3. Ik heb één keer een voetreflexmassage gehad. Ik vond het prettig, maar was er niet kapot van. Ik wel dat het een heel positief effect kan hebben op je lichaam. Ik ga alleen toch voor de hotstonemassage 😀

  4. Interessant om te lezen, helemaal omdat ik hier geen kennis over heb.

  5. Ik geloof erin en ik vind heel interessant alleen heb ik het nog nooit geprobeerd.

  6. Ik vind het altijd wat lastig te geloven, maar dat is omdat ik het zelf nog nooit ervaren heb. Goed dat je zegt dat het niet kietelt, want ik heb er al bijna last als mensen alleen nog maar kijken. 😉 Vind het wel interessant om te lezen!

  7. Ik heb hier weleens van gehoord, maar heb me hier nog niet in verdiept. Toch geloof ik wel dat je hier baat bij kunt hebben. Klinkt allemaal wel logisch naar mijn idee.

  8. Ja, ik geloof er zeker in! Ik vind een hand en voeten massage echt heerlijk en het ontspant me ook echt.

  9. Oef, ik vind alles dat met voeten te maken heeft een beetje eng (haha ja, ik ben raar…), dus dit zou denk ik niet echt iets voor mij zijn. Fijn wel dat het voor veel mensen een uitkomst biedt!

  10. Ik geloof er zeker in, en vind het ook erg interessant. Of zo’n behandeling iets voor mij is weet ik niet, ik kan er heel slecht tegen als er iemand aan mijn voeten zit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.