Moestuin aanleggen

Vorig jaar hebben mijn vriend (nu man) en ik ons eerste huis gekocht. Het huis is gezegend met een royale achtertuin en een voortuin waardoor we naast het inrichten van het huis ook na moesten denken over de indeling van de tuin. De tuin was namelijk helemaal verwaarloosd. We waren er al snel over uit dat we graag een stuk wilde reserveren voor een moestuin. Mijn opa had vroeger een moestuin en het geeft mij een nostalgisch gevoel. Een boek wat ons erg geholpen heeft bij het ontwerpen en beplanten van de moestuin is Het moestuin boek.

Moestuin boek Richard Bird

Wat is belangrijk bij het aanleggen van een moestuin

Een moestuin moet veel zonlicht hebben en als je het goed wil doen dan neemt het veel tijd in beslag. Gebrek aan ruimte is geen probleem want kleine borders zijn uitermate geschikt en je kunt zelfs in potten een moestuin aanleggen. Je moet daarbij wel goed nadenken wat je wil verbouwen en of het de moeite waard is. Je kunt ervoor kiezen om te zaaien of kant en klaar te planten. Daarbij is het erg belangrijk om te kijken naar de grond, of het water er goed intrekt en de huidige planten goed groeien. Wij hebben onze grond met een pH meter gemeten en deze moet tussen 5,5 en 7,5 liggen.

Waaruit bestaat onze moestuin

Onze moestuin bestaat uit fruit en kruiden. Geen groente want daar hadden we geen ruimte meer voor. Kruiden: bieslook, munt, basilicum, oregano, peterselie en bonenkruid. Fruit: aardbei, framboos, zwarte aalbes, breaburn appelboom en een conference perenboom. We hebben het allemaal in april en mei geplant en hebben de afgelopen maand heerlijk kunnen genieten van voornamelijk de aardbeien en frambozen. Kruiden kun je natuurlijk altijd, wanneer je ze wil gebruiken, vers uit de tuin halen. Ik ben het meest fan van munt (voor smaakwater of thee) en bonenkruid.

Moestuin perenboom Moestuin bonenkruid Moestuin peterselie Moestuin aardbeien Moestuin frambozenHeb jij een moestuin of zou je er eentje willen?

2 thoughts on “Moestuin aanleggen

  1. Ziet er goed en lekker uit. Hier hebben we ook een poging gedaan, maar helaas mislukt. Vanwege tekort aan zonlicht. Het eerst niet grondig ‘reinigen’ van de grond waardoor er klimplanten tussen kwamen te groeien en een peuter die het veels te interessant vond om de plantjes er continu uit te trekken…

    • Anita

      Wat jammer dat het bij jullie niet gelukt is Linda. Wij zijn pas begonnen dus moeten nog maar afwachten of het allemaal lukt. Helaas zijn de aalbessen opgegeten door de vogels en peren door de mieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.