New in: Flow Mindfulness werkboek

Flowmagazine, het me-time magazine, brengt voor de derde keer een mindfulnessboek uit. Als die hard fan van het eerste uur en mindfulness liefhebber ging ik afgelopen week op pad om het nieuwe minfulness werkboek te halen. Een boek om in te schrijven en lezen met oefeningen, inzichten en natuurlijk paper goodies. Benieuwd naar dit boek en of het wat voor jou kan zijn?

Flowmagazine mindfulness werkboek 2016

In het nu leven

Rust vinden in jezelf, meer voelen en gewoon zijn. Dat is in een notendop mindfulness. Flowmagazine besteed hier al sinds de start aandacht aan en zo ben ik er ook meer van in de ban geraakt. Het helpt mij ontzettend om uit de automatische piloot te stappen en beslissingen te nemen die mij gelukkiger maken. In het werkboek staan zes delen, met in elk deel informatie over het onderwerp, een ervaringsverhaal en werkschrift. Hierdoor kan je het gelezen meteen gaan uitvoeren en bij jezelf nagaan welke oefeningen extra aandacht vergen. Zoals altijd bij flowmagazine vind je ook een aantal paper goodies in het werkboek zoals stickers, kaartjes en kleefmemo’s. Achterin vind je een flow journal, welke vorig jaar in een iets andere vorm als flow weekly uitgebracht werd. Een fijn handzaam schriftje waar ook nog kleine opdrachten in staan. En heel leuk dat ze gedacht hebben aan een boekenlegger welke je vast kan maken aan de voorkant van het boek.

Flowmagazine mindfulness werkboek inhoud

Gaat het werkboek je helpen?

Het mindfulness werkboek is wel iets waar je rustig de tijd voor moet nemen wil het ook echt iets teweeg gaan brengen. Goed dat er daarom oefeningen aan het eind van elk deel staan zodat de informatie die je leest niet meteen weer verdwijnt. De onderwerpen die besproken worden zijn gedachten serieus nemen, tijd is schaars, aardig zijn voor jezelf, nieuwe dingen eng vinden, gelukkig zijn en altijd doen, nooit zijn. Ze zijn heel divers en je kiest zelf welke onderwerpen op jou van toepassing zijn en waar je mee aan de slag wil gaan. Het is zoals altijd weer een mooi vormgegeven boek, niet erg goedkoop (€12,95) maar ik vind dat het wel waard. En of het je gaat helpen? Dat ligt er maar net aan wat je met de informatie en opdrachten doet die het mindfulness werkboek je biedt.

Flowmagazine mindfulness werkboek inhoud 2

Ga jij het Flow mindfulness werkboek aanschaffen?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

23 thoughts on “New in: Flow Mindfulness werkboek

 1. Ik weet van mezelf dat ik de eerste weken heel actief bezig zou gaan aan dit boek en het daarna in de kast belandt 🙂 Om die reden laat ik in de winkel liggen, maar een mooi werkboek is het zeker

 2. Ik dacht altijd dat dit soort dingen niks voor mij zou zijn. Well think again. Ik overweeg het 😉

 3. Het ziet er superleuk uit, maar net als Debby weet ik dat ik het dan een week leuk vind en het dan links laat liggen. Maar ik kan me wel voorstellen dat anderen er veel aan hebben en het leuk vinden!

 4. Het ziet er leuk uit. Ik ben ook met mindfulness bezig, maar Flow pakt me meestal toch net niet. Ik ga in de winkel eens in dat boek bladeren, wie weet 🙂

 5. ik ben echt benieuwd naar dit boek…
  zodra ik de kans krijg even bladeren, en grote kans dat ik het dan koop

 6. Ik heb hem ook en vind hem heel fijn! 🙂

 7. Als Flow-fan heb ik het boek onmiddellijk aangeschaft, ik vind hem leuk!!! Echt 🙂 En ik hou ook van mindfulness en opdrachtjes 🙂 Echt leuk én interessant.

 8. Ik heb m ook thuis, ik bewaar het totdat ik thuis zit met verlof, ik wil er echt de tijd voor nemen. Het vorige themaboek van Mindfulness gebruik ik nog steeds regelmatig.

 9. Ik heb hem afgelopen vrijdag in huis gehaald en heb dit weekend het eerste deel doorgewerkt. Er staat voor mij niets nieuws in, maar zelfs als wat meer gevorderde beoefenaar van mindfulness is het wel een fijn werkboek omdat de eenvoudige vragen je nog eens aan het denken zetten. Het is weer eens een andere visie op mindfulness en dat is erg fijn.
  In dit boek leggen ze minder de nadruk op meditatie en meer op een levenshouding, wat ik wel fijn vind, aangezien ik daar zeker verder aan kan werken. Alleen het extra schriftje vind ik iets minder fijn.
  Bij deze dus: thumps up voor de manier waarop flow dit mindfulnesswerkboek in elkaar heeft gestoken.

  • Anita

   Ja en verandering van je levenshouding daar draait het om. Fijn dat ook jij er nog wat uit kan halen!

 10. Hij ziet er prachtig uit en het lijkt mij een handig naslagboekje. Je moet er wel de tijd voor nemen inderdaad en ik weet niet of ik het voldoende aandacht kan geven. Aah lastig zeg!

 11. Ik heb nu de gewone Flow en getwijfeld om deze te kopen. Ik twijfel nog even verder :-).

 12. Het ziet er super mooi uit. De dingen om te lezen lijken me ook erg interessant. Opdrachten zijn niet echt iets voor mij. Ik vind het altijd wel jammer dat de Flow zo duur is.

  • Anita

   Ik krijg wel altijd, omdat ik abonnee ben, een korting bon voor de extra’s. Scheelt vaak toch weer €3,-

 13. Dit maakt me wel nieuwsgierig, ik ga er over na denken! Je hebt me in ieder geval aan het denken gezet, haha. 🙂

 14. leuk boek! de vormgeving is mooi.

 15. Leuk werkboek! Ik heb mijn abonnement opgezegd omdat de Flow Weekly eruit ging.. Misschien nu toch wel een beetje spijt van..

 16. Ziet er heel leuk uit, als ik hem ergens zie ga ik hem zeker even doorbladeren :).
  Xoxo, leoniae

 17. Dit lijken me erg mooie en inspirerende werkboekjes. Dank voor de tip!

 18. Oh Flow komt altijd met van die leuke goodies. 🙂

 19. Amelie

  Flow vind ik nogal een overschat blad eigenlijk. Übertruttig en met veel pagina’s maar weinig substantie. Dit werkboek bevat wel erg veel bijna-lege pagina’s die voorzien zijn van een eenvoudige hipsterprint of een vraag waarop je zelf het antwoord moet formuleren. Lekker makkelijke bladvulling. De afgelopen tien jaar zijn we al rijkelijk doodgegooid met boeken, tijdschriften en youtubevideo’s over mindfulness, dus je moet wel met goede nieuwe content komen om hier nog wat aan toe te voegen. Toegegeven, dat is niet makkelijk, maar doe het dan gewoon niet. Of presenteer het niet in zo’n opgeblazen vorm met dito prijs. De paper goodies die erbij zitten lijken me overigens meer geschikt voor kinderen dan volwassenen. Ben ik nu te kritisch of zijn er meer die dit vinden maar niet durven zeggen?

  • Anita

   Het heet niet voor niets een werkboek en logisch dat daar dan vragen in staan waar je zelf het antwoord op moet schrijven. Natuurlijk mag het wat goedkoper maar het maken van het blad kost ook geld. Juist de paper goodies vind ik zo leuk aan Flow, tja als je er niet van houdt dan koop je het niet. En het wiel kan ook haast niet meer uitgevonden worden, maar dat pretenderen ze toch ook niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.