Online ware liefde vinden

Oktober is voor ons de maand van het klussen, maar ook de maand van de liefde. Het leek mij daarom leuk om vandaag bij het begin te beginnen. Mijn man en ik hebben elkaar in 2007 namelijk via internet leren kennen en nog specifieker via Paiq. Paiq is een gratis datingsite maar niet zoals alle anderen. Je hoeft namelijk geen profieltekst op te stellen maar beantwoordt vragen waarop het programma je op gelijke interesses aan een ander matcht. Of je treft elkaar tijdens een speeddate.Tijdens het chatgesprek zie je in eerste instantie geen foto dus een eerste indruk krijg je echt door het gesprek. En net als met MSN kun je gewoon een bericht sturen, ook al is de andere niet online. Niets mailen maar gewoon echt ouderwets met elkaar chatten.

Elkaar leren kennen

Internet daten was in die tijd niet echt gangbaar en omdat er ook mannen en vrouwen opzitten die alleen maar op één ding uit zijn was het nog niet super populair. Doordat er ook veel profielsites zijn, draait het in eerste instantie altijd om het uiterlijk. Maar ik heb altijd gezegd dat het een goede manier kan zijn om iemand te leren kennen. R en ik zijn dus aan elkaar gematcht (14 maart 2007) door Paiq. Na vele en lange chatgesprekken, eerst op Paiq en daarna via msn, leerde wij elkaar snel kennen. We wisten wat de ander belangrijk vond, karaktereigenschappen werden besproken en zo ook studie, werk, familie, interesses en wat een ander zocht in een relatie. Ook telefoonnummers werden op den duur uitgewisseld zodat we konden sms’en. Wat toevallig was dat wij vroeger in dezelfde club uitgingen en ik 5 km bij zijn ouders vandaan werkte. We kwamen erachter dat we over veel dingen hetzelfde dachten (GMTA) en eenzelfde gevoel voor humor hadden.

 

Liefdesverhaal beeldje Mexico

Eerste date

Omdat je via internet leuke gesprekken kan hebben en de klik voelt, kan het in het ‘echte’ leven natuurlijk nog tegenvallen. En ook doordat je niet weet of degene aan de andere kant van het scherm wel is wie hij zegt dat hij is, is het veiliger om in een openbare ruimte af te spreken. Zo gezegd, zo gedaan en we spraken een maand later af dat we elkaar zouden treffen tijdens het stappen. R nam wat vrienden mee en ik ging met een vriendin. Dan hadden we beide eventueel een back-up plan mocht het tegenvallen. Maar het klikte. Omdat je dit niet een echte date kon noemen besloten wij ruim een week later een dagje Maastricht te plannen. R pikte mij op en we verkenden de stad. Hierna vierden we samen Koninginnenacht en -dag en planden begin mei nog een dagje uit. Dit keer was het Vlissingen.

Relatie

Op 9 mei 2007 durfden we het eindelijk toe te geven. De klik die we hadden, de eerste keer dat wij elkaar zagen, is niet weggegaan en we waren verliefd. Binnen anderhalf jaar ben ik bij R in zijn studio ingetrokken en verliet mijn kleine studentenkamer van 11m2. Vorig jaar hebben wij ons eerste huis gekocht en zijn we getrouwd. Nu, 7,5 jaar later, ben ik nog steeds verliefd op R. Natuurlijk hebben wij ups en downs gekend maar R is echt de man waar ik oud mee wil worden. Ik hou van je!

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

5 thoughts on “Online ware liefde vinden

 1. Franca van den Meijdenberg

  Weer heel mooi verwoord Anita, knap!
  Zo leer ik jou steeds beter kennen.

 2. Wat tof dat je dit verhaal zo vertelt!

 3. Leuk onderwerp en fijn geschreven. Toevallig had ik het er laatst met mijn man over het ouderwets daten is nu voorbij want internetdaten is hot. Tinder hoor ik vaak voorbij komen bij mijn single galls.

  Mijn man en ik hebben elkaar in 2001 leren kennen long story mss een blogpostje binnenkort 😉 , 2005 getrouwd, 2008 kind 1, 2012 kind 2.
  We lachen, huilen en delen alles samen. Mijn eerste liefde, mijn beste vriend en de vader van mijn kinderen. Sprookjes bestaan 😉

  • Anita

   Wat leuk dat je jou verhaal ook deels verteld. Benieuwd naar het volledige verhaal, als je besluit er ook een blogpost over te maken
   Internetdaten is idd het nieuwe daten, Tinder hoor ik ook veel voorbij komen tegenwoordig.

 4. Dit vind ik altijd leuk om te lezen.De liefde is prachtig. En het maakt niet uit hoe je elkaar ontmoet. Als de klik er is de magie er hangt is het goed. Ik heb onze lovestory ook al eens gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.