Anita

Voorstel ABC

Anita – that’s me, geboren in 1983 en woonachtig in Noord-Brabant. Mindjoy is mijn persoonlijke blog omdat ik eindelijk eens wilde gaat produceren in plaats van alleen maar consumeren op het internet.

Burn-out – ik heb in augustus 2013 een burn-out gehad. Deze levensveranderende gebeurtenis zie ik als iets positiefs, het heeft er namelijk voor gezorgd dat ik mijzelf nog beter ken en beter weet wat goed voor mij is.

Creatief – creatief omgaan met problemen en op zoek gaan naar oplossingen is altijd weer een uitdaging. Ik probeer ideeën uit en zorg ervoor dat ik geen dertien in een dozijn wordt. Creativiteit geeft je een uitlaatklep en de vrijheid om te doen wat je leuk vindt.

Doorzetter – ik geef niet zomaar op en als ik ergens voor ga dan doe ik dat ook vol overgave. Ik kan perfectionistisch zijn bij de dingen die ik doe en stop er dan ook veel van mijn tijd in.

Eigenwijs – Jep, dat ben ik!

Fotograferen – ik maak graag foto’s en probeer hier ook aandacht aan te besteden hier op mijn blog. Spelen met licht en compositie om te kijken wat dat doet voor de foto. Ik leer elke dag weer bij en vind het ontzettend leuk om hier mee bezig te zijn.

Gelukkig – gelukkig zijn, dat is altijd mijn streven. Natuurlijk heb ik mijn ups en downs maar ik vind geluk met regelmaat ook in de kleine dingen om mij heen. En gelukkig ben ik zeker met mijn man R, onze dochter en alle lieve vriendinnen in mijn leven.

Lesbos griekenland molivos collage

Humor – humor, ik kan mij niet voorstellen dat iemand zonder humor kan leven. Met R, vriendinnen en op het werk, humor is altijd aanwezig. Lachen is gezond en ook als je down bent, glimlachen zorgt er toch voor dat je je weer wat beter kan voelen.

Interesses – Ik heb zoveel interesses en zaken waar ik vrolijk van word dat ik dit graag wil delen met jullie. Dat is ook wel te zien aan alle categorieën die je kan vinden op mijn blog.

Jezelf – goed voor jezelf zorgen is echt een must. ‘Het mooiste wat je kunt worden is jezelf’.

Knutselen – dat doe ik graag en probeer met regelmaat ook een DIY te plaatsen.

Leergierig – als je twaalf jaar gestudeerd hebt en drie studies hebt afgerond kan je wel zeggen dat ik leergierig ben toch?

Mindfulness – binnen de rubriek mindfulness maandag vind je een hoop over persoonlijke ontwikkeling en mindful leven. Ik wil nog altijd een mindfulness cursus bijwonen. Om het nog beter in mijn dagelijkse leven toe te kunnen passen. Maar met mijn rubriek ben ik daar al veel bewuster mee bezig.

Nieuwsgierig –ik ben echt een nieuwsgierig aagje, maar ben niet iemand die zomaar ongevraagd iets gaat doen. Ik noem het altijd respectvol nieuwsgierig zijn naar een ander. En om mijn nieuwsgierige hersenen op peil te houden lees ik graag boeken, magazines en speur het internet ook regelmatig af naar leuke artikelen.

Ouderschap – sinds 2017 mag ik mijzelf ouder noemen van onze dochter. Het is een ontdekkingstocht en laat mij nog meer nadenken over het leven. En wat nu echt belangrijk is.

Praten – ik ben een prater, maar ik kan ook ontzettend goed luisteren en observeren. Praten met anderen is essentieel omdat dingen opkroppen je echt niet verder brengt. Bloggen is ook een ontzettend goede uitlaatklep voor mij.

Quotes – ik houd van quotes, spreuken en wijsheden. Ze laten mij nadenken en ik deel ze dan ook graag met jullie.

Mindfulness spreuk it's today pooh

Roze – mijn lievelingskleur.

Social media – op Facebook, Twitter, Instagam, Pinterest en Bloglovin. Ik ben overal te vinden.

Trouwen – vroeger had ik nooit gedacht dat ik zou gaan trouwen en nu ben ik dat toch met de liefde van mijn leven. R en ik zijn niet op een traditionele manier getrouwd en hebben zelfs samen besloten om dat stiekem te doen.

Uiltjes – alleen maar liefde voor uiltjes. Ik heb er dan ook een aantal in huis staan ter decoratie.

Uiltjes collectie mindjoy

Voeding – sinds een aantal jaar ben ik veel met voeding bezig en probeer mijzelf een gezond eetpatroon aan te leren. Het blijft een proces van vallen en opstaan.

Woning – in oktober 2013 heb ik samen met R een woning gekocht. Ik geniet hier volop van en ben blij om eindelijk weer in een huis te wonen na 6 jaar samen in een kleine studio te hebben gewoond. Een zolder en een tuin, helemaal geweldig om een thuis te hebben.

X – het kruisje wat ik graag gebruik bij het afvinken van mijn to do list in mijn bullet journal.

YouTube – zelf heb ik (nog) geen youtube kanaal, maar ik kijk ontzettend graag naar andere youtubers. Ik volg voornamelijk vloggers, grote beautybloggers en ook bloggers die een youtube kanaal hebben. YouTube is groot en ik ontdek regelmatig weer zoveel leuks.

Zelfreflectie – ik heb tijdens mijn studies geleerd om naar mijzelf en mijn handelingen te kijken. Zelfreflectie vind ik dan ook erg normaal en ik heb hierdoor een zwak voor zelfhulpboeken ontwikkeld.

Het voorstel ABC is naar een idee van mamaliefde

Hopelijk beleef je veel plezier aan het lezen op mindjoy. Tips en adviezen zijn altijd welkom, want niemand is ooit uitgeleerd. Je kan hiervoor contact met mij opnemen en natuurlijk ook als je eventueel wil samenwerken. Lees hiervoor ook mijn disclaimer. Have fun en enjoy!

♥ Anita

11 thoughts on “Anita

 1. Jeroen Mols

  Wijze woorden Anita! Mooie sfeervolle site ook

 2. Wat leuk! Ik ga je site in de gaten houden.
  Heel veel succes en natuurlijk: Veel plezier!

 3. Samantha Pronk

  Ziet er mooi uit Anita! Mindfulllness……. heel leerzaam en bruikbaar. Heb ook zo’n training gedaan vorig jaar!

  • Anita

   Thnx Sam, fijn dat het bevallen is. Ben nog steeds op zoek naar een goede training in de buurt.

 4. Welkom in blogland. Veel succes en vooral.heel veel plezier! Ik ga je ook in.de gaten houden.

  • Anita

   Bedankt Petra, wat leuk dat je nog eens een kijkje komt nemen!

 5. Hij is leuk geworden, lief dat je me genoemd hebt!

 6. Wat een vrolijke blog, dus eigenlijk leuk dat JIJ er bent 🙂 Ik ben benieuwd kom zoveel leuke blogs tegen sinds ik zelf weer begonnen ben. En jij spreekt me ook echt aan. Hup heerlijk, weer eentje om te volgen 🙂

  X

  • Anita

   Graag gedaan 😉 Wat leuk, ik zag het op Bloglovin. Thnx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.