Pannenkoeken bakken met puur pannenkoek

Tijdens het bezoek aan Orvelte kwamen we de eerste pannenkoekwinkel van Nederland tegen. Daar moesten we natuurlijk echt even een kijkje nemen. Alles wat je maar nodig hebt voor het bakken van pannenkoeken kan je hier vinden. Professor Pannenkoek heeft ook een proefkeuken en verkoopt hier zijn puur pannenkoek mixen. De pannenkoek mixen zijn puur omdat ze gemaakt zijn van spelt- en boekweitmeel en er wordt gebruik gemaakt van biologische producten. Je hoeft alleen maar water toe te voegen om de pannenkoeken te bereiden. Wil je weten wat ik ervan vond, lees dan vooral verder.

Puur pannenkoek ahornsiroop

Smaken puur pannenkoek

De eerste smaak die professor pannenkoek ontwikkelde was spelt speculaas. Het is een oud recept want de basis hiervoor ligt al in de 15e eeuw. Naast kaneel zijn kardemom en anijs de specerijen die aan het spelt- en boekweitmeel zijn toegevoegd. Spelt naturel krijgt door het toevoegen van een vleugje bourbonvanille een volle smaak. Daarnaast zat in ons gekochte pakket de cranberry sinaasappel mix. Door de toevoeging van geschaafde sinaasappel en biologische cranberry’s is dit een ideaal dessert pannenkoek. Als laatste heeft puur pannenkoek nog de appel kaneel mix waarin dus biologische appel en kaneel aan de spelt- en boekweitmeel zijn toegevoegd.

Puur pannenkoek smaken Puur pannenkoek verhaal Puur pannenkoek Puur pannenkoek ingredienten

Ervaring met de puur pannenkoek mixen

In elk pak zit 300 gram pannenkoekmix en dat is genoeg voor vier personen, wij gebruiken dus steeds de helft. Ontzettend prettig dat je alleen water toevoegt en niet aan de slag hoeft met melk en ei want deze zitten er namelijk al in verwerkt. Het lukt goed om de mix zonder klonten te bereiden en de kruiden laten het heerlijk ruiken in de keuken. Alles is biologisch dus puur mag je de mixen zeker noemen en daarnaast zijn ze ook nog eens lekker. Onze favoriet is toch wel de spelt speculaas, hij ruikt niet alleen heerlijk maar smaakt ook nog eens verrukkelijk. Ook lekker om de pannenkoeken te dippen in maple syrup oftewel ahornsiroop.

Puur pannenkoek mix na toevoegen water Puur pannenkoek sinaasappel cranberry Puur pannenkoek resultaat

Zou jij gaan voor de puur pannenkoek mixen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

10 thoughts on “Pannenkoeken bakken met puur pannenkoek

  1. Dit ziet er zeker wel lekker en goed uit! Heb het zelf nog nooit geprobeerd…

  2. Klinkt heel erg goed! Ik als pannenkoekfreak moet dit zeker eens gaan proberen! Leuk artikel!

    • Anita

      Ja jij moet het idd gewoon uitproberen 😉 en kan pas echt een goede smaak en vergelijkingstest doen.

  3. Ziet er goed uit! Hmm, pannenkoeken met speculaas… toevallig eten we vanavond waarschijnlijk pannenkoeken, en ik heb speculaaskruiden in huis. Inspiratie, haha!

    • Anita

      En was het lekker met speculaaskruiden Jenn?

  4. Oh dit ziet er geweldig goed uit. Wat een mooi doosje ook. Klinkt echt heerlijk.

  5. Leuk, wij zijn daar in juni ook geweest. Die pannenkoeken waren echt super lekker. De eerste keer dat ik speltkaneelpannenkoeken heb geproefd. Maak ze nu regelmatig zelf.

    • Anita

      Wat leuk Linda. Ja je kan het idd ook gewoon lekker zelf maken!

  6. Gertie

    Klinkt heel erg smakelijk, maar is Puur pannenkoek ook niet duur pannenkoek?

    • Anita

      Haha leuke woordspeling Gertie, goedkoop is het idd niet. Maar ja als iets lekker is wil je er wel meer aan uitgeven 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.