Persoonlijke geboortehoroscoop | Astro analyse

Jaren geleden bestelde ik een persoonlijke geboortehoroscoop want ik wilde wel eens weten wat de kosmische invloeden waren op mijn leven. De dagelijkse algemene horoscopen neem ik nooit zo serieus maar je geboortedatum, – tijd en -plaats zeggen veel over de stand van de planeten op dat moment en dus over jou. Alle sterrenbeeld staan voor bepaalde eigenschappen met positieve en negatieve aspecten. Wie ben ik en hoe handel ik in bepaalde omstandigheden? Dat komt allemaal uit een uitgebreide geboortehoroscoop naar boven.

Persoonlijke geboortehoroscoop mercurius mindjoy

Wat kan je verwachten van een geboortehoroscoop

De stand van de zon, maan en de verschillende planeten spelen een rol bij je geboorte. Alle planeten en de verhouding tot elkaar worden in een geboortehoroscoop uitgelicht, zo ook wat je ascendant (hoe kom ik over op anderen) en midhemel of medium coeli zijn. Mercurius en Venus zijn binnenplaneten en de overige zes buitenplaneten. Door eeuwenlange waarnemingen is gebleken dat de afstand die twee planeten ten opzichte van elkaar innemen bepaalde invloeden kunnen uitoefenen. Deze aspecten kunnen harmonisch of disharmonisch zijn door de hoofdeigenschappen van beide planeten. De zon geeft bijvoorbeeld de basis van onze persoonlijkheid weer en de maan het onbewuste, fundamentele gevoelens en gedragingen. Je kan de alleen voor jou belangrijke planeet en bijbehorende eigenschappen bekijken of gewoon alles doornemen. De horoscoopcirkel bestaat uit twaalf sectoren, ook wel huizen genoemd, waar de gebeurtenissen plaatsvinden. Alle verschillende tekens komen en gaan en schuiven iedere 4 minuten één graad op waardoor het teken zomaar op kan duiken in een ander huis. Ieder huis vertegenwoordigd een specifiek gebied in ieders leven dus de geboortetijd is van groot belang voor de plaats van elk teken en wat dat voor jou betekend. Alle belangrijke verhoudingen worden besproken in een geboortehoroscoop, bij mij bleken dat 26 pagina’s te zijn inclusief uitleg over de planeten.

Sterrenbeeld schorpioen

Mijn sterrenbeeld en geboortehoroscoop

Mijn sterrenbeeld is schorpioen. Schorpioenen zijn mensen die tot het uiterste gaan en krachtige gevoelens en emoties hebben. Maar we kunnen ook koppig, gesloten en achterdochtig zijn. Het is dan ook één van de felste strijders van de dierenriem. Zeer intuïtief en met een analytisch brein zal een schorpioen problemen aanpakken waarbij deze altijd kritisch is. De zon stond bij mijn geboorte in de schorpioen en het eerste huis wat aangeeft dat ik een sterk, gecompliceerd en gevoelig persoon ben. Maar ondanks deze intensiteit toch vaak vrij rustig. Ik heb de neiging om mezelf te overschatten en ben voortdurend op zoek naar erkenning. De maan, Mercurius en Saturnus staan in balans met de zon, dit omdat deze zich in hetzelfde huis bevinden. Dat maakt mij evenwichtig maar zorgt er ook voor dat anderen moeilijk tot mij door kunnen dringen. Ik ben serieus ingesteld, betrokken bij alles waar ik mee geconfronteerd word en leer van nieuwe ervaringen. Maar ben ook geneigd tot zelfontkenning en zelfmedelijden.

Mijn ascendant is weegschaal wat ervoor zorgt dat anderen een charmante persoonlijkheid zien met goede sociale vaardigheden. Ik hecht veel waarde aan goede omgangsnormen, warmte en mooie dingen. Ook de maan stond bij mijn geboorte in de schorpioen maar dan in het tweede huis en staat voor intens contact en gevoelsleven. De problemen die het met zich meebrengt vergroten mijn zelfkennis en inzicht in andere mensen. Ik kom dan ook het beste tot mijn recht in situaties waarin er zaken onderzocht en uitgezocht moeten worden. Neem niet graag risico, ben achterdochtig tegenover mensen die eisen stellen en geneigd tot impulsieve aankopen. Mensen nemen mij snel in vertrouwen en ik beleef plezier aan de omgang met anderen. Venus en Mars staan is disharmonie met Neptunus. Ik kan hierdoor niet goed tegen conflicten en concurrentie tussen mensen en bekijk alles door een roze bril. Het ontwikkelen van creativiteit en spiritualiteit is een belangrijke voorwaarde om het leven het hoofd te kunnen bieden. En ik moet proberen het leven meer in de hand te krijgen en minder aan het toeval over te laten.

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie en wat ik herkenbaar vind uit de geboortehoroscoop. Niet alles klopt maar ik vond het wel onwijs interessant om het eens te laten uitzoeken.

Is een geboortehoroscoop wat voor jou? En geloof je hierin?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

7 thoughts on “Persoonlijke geboortehoroscoop | Astro analyse

 1. Ik heb ooit eens een geboortehoroscoop voor mezelf gemaakt. Wel op basis van een handboek enzo, dus eigenlijk kon ik er gewoon uithalen wat voor mij leek te kloppen 🙂
  Ik denk wel dat de planeten een zekere invloed op je hebben, maar niet alles bepalend zijn. Ik geloof namelijk ook niet dat je karakter vast ligt bij de geboorte, maar wel dat je doorheen je leven door opvoeding en verschillende gebeurtenissen ook gevormd wordt.
  Ik geloof dus een deeltje in geboortehoroscopen.

  • Anita

   Alles bepalend is het zeker niet en zeker wat je meemaakt vormt je enorm! Leuk dat je het eens zelf gemaakt hebt.

 2. Ik heb nog nooit naar mijn geboortehoroscoop gekeken maar ik vind het wel interessant. Ik weet alleen dat ik een echte Ram ben 😉

 3. Ik vind dit soort dingen altijd wel leuk en interessant om te lezen. Ik geloof er verder niet in.

 4. Ik vind het altijd onwijs interessant en eigenlijk ook vooral leuk. Ik ben wel een beetje sceptisch, soms is het zo algemeen dat het voor iedereen kan gelden en vaak klopt er ook een hoop niet. En er is niks mis met een roze bril :-).

  • Anita

   En het is ook nog eens mijn lievelingskleur 😉

 5. dit vind ik heel interresant, zou ik ook nog wel eens willen laten maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.