Pluk het geluk

Saskia van I live for my dreams is vorige maand het pluk het geluk project gestart omdat ze vind dat je stil moet staan bij de kleine dingen die het leven mooier maken. ‘Het gras is groener aan de overkant’ is een uitspraak waar ze het niet mee eens is omdat je zelf het geluk kan plukken wat je al bezit. En dat ben ik volkomen met haar eens. Omdat een aantal vragen raakvlakken hadden met project positief ga ik vandaag een aangepaste versie van dit project plaatsen.

pluk het geluk logo

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?

Allereerst was dat het op kamers gaan op mijn eenentwintigste. Zelfstandig worden, dingen op mijn manier kunnen doen en nog beter ontdekken wie ik nu echt ben. Daarnaast heeft het leren kennen van mijn man ook een grote invloed op mijn leven gehad. Hij heeft mij in laten zien dat ik zaken ook op een andere manier aan kan pakken en hoe echte liefde voelt. En als laatste zelf inzien dat ik niet altijd 100% hoef te geven maar dat minder soms ook gewoon goed genoeg is.

Dankbaar

Ik wil mijn man bedanken voor het vertrouwen in mij en de onvoorwaardelijke steun die hij mij geeft. En natuurlijk ook al mijn lieve vriendinnen die er altijd voor mij zijn. Daarnaast ben ik ontzettend dankbaar dat ik zelf steeds weer de kansen aangrijp en ervoor ga, hoe moeilijk het soms ook is. Tijdens de adventschallenge heb ik ook al beschreven waar ik dankbaar voor ben dus als je benieuwd bent kan je daar een kijkje gaan nemen.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?

Lichamelijk weer lekkerder in mijn vel gaan zitten. Hier werk ik momenteel hard aan door mindful met eten om te leren gaan en binnenkort pak ik het sporten ook weer op. Door mijn duimblessure heeft dat helaas een tijdje stil gestaan. En daarnaast wil ik gaan uitzoeken wat mij gelukkig maakt op werkgebied. Door het studeren heb je een bepaalde richting en verwachting gecreëerd maar de realiteit is dat de kansen tegenwoordig anders zijn dan een aantal jaar geleden. Ik ga hiermee aan de slag.

Geluk creativiteit genegenheid mindjoy

Glimlach

Wat mij een glimlach op mijn gezicht geeft zijn de kleine dingen in het leven. Een heerlijke Starbucks koffie, creatief bezig zijn, een bloemetje, mensen die aan mij denken en dat ik de tijd en aandacht die ik in mijn blog stop terug krijg door alle lieve reacties die jullie op de artikelen geven. Waar ik daarnaast ontzettend blij van wordt is dans.

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?

Alle drie zijn voor mij belangrijk. Zonder geloof in mijzelf en anderen, de hoop dat alles goed komt en liefde die je geeft en ontvangt ben je nergens. Als ik dan toch moet kiezen zou ik gaan voor liefde. Liefde is de basis van alles en zonder de liefde van de mensen om mij heen blijft er ook weinig geloof en hoop over.

Geluk ontdekken huis mindjoy

Geluk

Geluk is het ontdekken van mooie plekken in zowel binnen- en buitenland en een eigen thuis creëren. Maar natuurlijk ook het geluk van alle mensen om mij heen en de herinnering aan de dingen die ik meemaak. Maandelijks plaats ik ook de joy in my mind waarin alle geluksmomenten van de afgelopen maand terugkomen.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?

Doe de dingen die je doet niet omdat een ander dat van je verlangd maar omdat je er zelf achterstaat. Geluk is vaak dichterbij dan je denkt, je moet het alleen wel willen zien. ‘Het diepste geheim van gelukkig zijn is het goed hebben met jezelf’.

Dromen, durven, doen

Ik moest hierbij meteen denken aan het boek waar ik veel aan heb gehad, eigenlijk moet ik hem weer eens doorbladeren. Ik heb natuurlijk al heel wat bereikt waar ik trots op ben; drie diploma’s op zak, huis gekocht, getrouwd en het allerbelangrijkste beter voor mijzelf gaan zorgen. Maar er zijn nog genoeg dromen die ik eigenlijk wel waar wil gaan maken. Een reis naar New York, nog meer mensen bereiken met mijn blog en mijn informatieve site gaan vullen. Maar daarnaast ook nog wat kleine en grote veranderingen doorvoeren zodat ik nog gelukkiger ga worden.

Pluk jij het geluk bij de dingen die je doet?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

22 thoughts on “Pluk het geluk

 1. Mooi artikel!!!! 🙂 geluk zit ‘em in kleine en mooie dingen.

 2. Wat een mooi en persoonlijk verhaal. Ik ben het helemaal met je eens dat liefde de basis is. Ik was een enorme gelukplukker. Maar mijn gelukbloemetjes staan nu in derrie 🙂 Ik begin komende week met een mindfulness cursus. Ik ben heel benieuwd!

  • Anita

   Wat leuk, ik ben benieuwd hoe je het vindt!

 3. Geluk zit inderdaad in de kleine dingen. Wat je zegt klopt echt. Je gaat studeren met een bepaalde insteek alleen veranderd er zoveel. Niet alleen op de arbeidsmarkt ook in je eigen persoonlijke leven, je wensen, je doelen. Succes met je zoektocht hierin!

  • Anita

   Dank je, idd mijn wensen en doelen zijn anders geworden.

 4. wat een super toffe aangepaste versie heb je gemaakt. Met heel erg veel plezier gelezen.
  Tof dat je mijn projectje hebt ingevuld<3

  Geluk zit hem in de kleine dingen.
  En wauw: ‘Het diepste geheim van gelukkig zijn is het goed hebben met jezelf’.
  Helemaal waar!

  Fijne Zondag!

  • Anita

   Wat fijn dat je het mooi vond!

 5. Een mooie invulling en aanpassing aan het project! Je doet het goed!

 6. Wat leuk dat je je eigen draai aan dit project hebt gegeven! Fijn dat op jezelf gaan wonen zo’n positieve invloed heeft gehad op je leven. Mooi die gelukstip, dat is belangrijk om te onthouden! 🙂 Die map met Mindjoy erop ziet er leuk uit zeg, lekker creatief zo. Fijne zondag nog verder!

 7. wat een mooie invulling….
  en je gelukstip ♥ die is echt prachtig !!

 8. Dit heb je mooi ingevuld Anita. Beter voor jezelf zorgen is het beste wat je kunt doen, super mooi en knap want alleen dan kun je ook echt iets betekenen voor de rest.

 9. Wat een mooie antwoorden allemaal, interessant om te lezen. Met het kopje ‘Glimlach’ ben ik het helemaal eens: het zijn de kleine dingen die het doen! 🙂

 10. Wat een mooi artikel en bijbehorende antwoorden.
  Ik heb het ook bij Saskia gelezen.
  Jullie Tag vind ik erg inspirerend. Misschien dat ik daar ook iets mee ga doen!!

  • Anita

   Zal Saskia altijd leuk vinden als je ermee aan de slag gaat!

 11. Wat mooi! Vooral je tip: Doe de dingen die je doet niet omdat een ander dat van je verlangd maar omdat je er zelf achterstaat.
  Echt iets om bij stil te staan :-). Nog een fijne avond!

 12. Wat een prachtige invulling heb je aan het project gegeven zeg! Echt heel fijn om al die positieve en fijne dingen te lezen en ben het zo met je eens dat je dingen moet doen waar jij achter staat (en gelukkig van wordt): niemand behalve jij zorgt voor de jij 😉 X

 13. Wat een prachtig artikel!
  En New York… Ik wil ook!

 14. Wat een mooie invulling heb je gegeven!

 15. Mooie woorden, ben er stil van meis.
  Ben super blij dat je nu zoveel beter in je vel zit 🙂

 16. Mooie invulling!

 17. Wat een leuke blog! Mooi! En het gaat inderdaad om de kleine dingen, daar ben ik het echt zo mee eens. Daar geniet ik ook het meest van 🙂

  • Anita

   Thnx! Ja de kleine dingen doen het hem vaak idd. Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.