Post it project: brieven schrijven

Soms ontdek je een nieuwe blog en val je meteen met je neus in de boter. Anna van ook Anna doet dingen plaatste een post it project en ik werd meteen enthousiast toen ik het op Facebook voorbij zag komen. Ze vindt dat er te weinig brieven geschreven worden en krijgt eigenlijk alleen maar saaie brieven van instanties in de brievenbus. Zo waar Anna! Vroeger had ik twee penvriendinnen en schreven we jaren lang brieven naar elkaar. Ik weet nog goed hoe blij ik was wanneer er weer een nieuwe brief door de postbode werd gebracht. En waarom zou dat nu niet meer kunnen?

Brieven en kaarten sturen/ontvangen

Ik denk dat ik met beide penvriendinnen zo’n acht jaar brieven heb geschreven voordat we volledig over gingen op smsen en social media. Een logische stap natuurlijk maar de laatste jaren miste ik het wel eens om brieven te schrijven. Ik heb regelmatig op het punt gestaan om op zoek te gaan naar nieuwe penvriendinnen maar nooit doorgezet. Een paar jaar geleden heb ik nog een tijdje aan Postcrossing gedaan waarbij je kaartjes ontvangt en stuurt naar mensen over de hele wereld. Hier haalde ik echter niet de voldoening uit zoals ik vroeger had met brieven schrijven. En daarom werd ik zo ontzettend enthousiast toen Anna met dit post it project voorbij kwam.

Post it project brieven schrijven

Post it project

Anna geeft je de mogelijkheid om een onderwerp te kiezen waarover ze voor je gaat schrijven. Je mag uiteraard een brief terug sturen, maar dat is geen verplichting. Ik koos voor het onderwerp mindfulness en was ontzettend benieuwd naar de invulling die ze eraan zou gaan geven. Anna plaatste al een update op haar blog, ik spotte het woordje spreuken waardoor ik volgens mij al een stukje van mijn brief zag. Spannend! Gisteren kreeg ik de brief binnen en wat was dat leuk om weer eens een brief speciaal voor mij in de brievenbus te vinden. En ik blijk ook nog eens de eerste persoon te zijn die een brief van haar project ontvangt. Anna is niet echt met mindfulness bezig en ontzettend leuk om in de brief haar zoektocht te lezen. Daarnaast heeft ze echt de moeite genomen om mijn blog en mij als persoon te ontdekken voor het schrijven van de brief. Anna, heel erg bedankt voor deze te leuke brief en succes met je project.

Je kan je nog aanmelden als je het leuk vind om post te krijgen van Anna.

Had jij vroeger penvriendinnen en doe je mee aan het post it project?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

27 thoughts on “Post it project: brieven schrijven

 1. Leuk zeg! Ga je iets terug sturen?

  • Anita

   Ja, maar ssst dat is een verrassing voor Anna πŸ˜‰

   • Haha oeps, stiekem heb ik dit nu al gelezen! Ben benieuwd! πŸ™‚

 2. Wat een leuk idee. Ik mis de leuke post ook wel eens.

 3. Ah super tof! Ik krijg ook een brief van haar πŸ™‚

  • Anita

   Oh wat leuk dat je ook mee doet!

  • Klopt, Kim! Als het goed is, heb je de brief intussen ontvangen, toch? Ik heb ‘m vorige week op de brievenbus gedaan.

 4. Wat een leuk project!

 5. Wat een leuk idee. Toevallig gisteren op een forum over brieven schrijven gehad. We willen een clubje oprichten πŸ™‚

  • Anita

   Dat is toevallig Carlijn, leuk!

 6. Wat leuk dat je er iets over hebt geschreven op je blog! Tof om te lezen dat je blij bent met de brief. Ik ben heel blij dat je me op het onderwerp mindfulness gewezen hebt, want ik was daar inderdaad nog niet zo mee bezig.

  En voor alle reacties hierboven: ook leuk om te lezen dat jullie het een leuk idee vinden!

  • Anita

   Leuk dat je reageert Anna. Zeker blij met je brief en fijn dat je het een leuk onderwerp vond om over te schrijven.

 7. Wat een leuk idee! Moet zeggen dat een kaartje ontvangen of sturen wel mis. Misschien moet ik hier maar mee beginnen. Hele brieven ben ik niet zo goed in.

  Leuk dit!

  • Anita

   Brief hoeft niet lang te zijn hoor. Deze was ook ‘maar’ 2 kantjes. En dan schrijf je toch gewoon wat groter Nesrin πŸ˜›

 8. echte post is ook zo veel leuker…
  ik heb het plan om de komende weken zomaar weer eens wat mensen wat leuks te sturen..

 9. Leuk, ik hou van echte post. Ik schrijf ook nog steeds echte brieven, msischien ga ik wel meedoen!

  • Anita

   Leuk om te horen dat je nog steeds brieven schrijft.

 10. Wat een leuk idee! Ik vind het ook jammer dat er nog maar weinig brieven worden geschreven, dat had altijd iets speciaals. Leuk dat je als onderwerp mindfulness hebt gekozen πŸ™‚

 11. Wat een leuk idee! Vroeger had ik na iedere vakantie wel een penvriendin…
  Ook Postcrossing heb ik wel gedaan, maar vond ik niet zo leuk meer.
  Ik beperk me nu tot verjaardagskaarten en vakantiekaarten.
  Oh ja, en met kerst moet er een stapel de deur uit, al zou ik daar het liefste mee stoppen en dat geld aan een goed doel doneren.

  • Anita

   Oh ja de penvriendinnen na een vakantie. Nooit zo aan gedaan eigenlijk. Kaarten stuur ik ook regelmatig, blijft gewoon leuk om te doen!

 12. Ik had vroeger een penvriendin uit Thailand. Maar na de overstromingen daar heb ik niks meer van haar vernomen..
  En ik had 2 jaar lang een penvriendin uit Japan maar zij reageert nu ook niet meer.
  Geen goed track record dus πŸ˜‰

  • Anita

   Euh nee idd niet. Maar in die landen gebeurt het toch ook vaak dat post niet aankomt?

   • Thailand inderdaad maar Japan heeft een goed postsysteem.
    En na meerdere keren brieven sturen denk ik nirt dat het een kwestie van niet aangekomen brieven is..

 13. Jeetje wat een leuk idee zeg! Ik weet inderdaad dat een kaart of een brief heel veel kan doen. Afgelopen september heeft mijn zoontje 2 weken in het ziekenhuis gelegen en via social media zijn er verschillende oproepjes geweest om hem een kaartje te sturen aangezien hij 10 dagen plat moest blijven liggen ( rugoperatie ) Hij heeft bijna 300 kaarten gekregen en dat deed hem heel erg goed. Hij glunderde bij elke kaart!
  Ik heb vroeger ook penvrienden gehad, best nog wel veel. Het is inderdaad leuk om een kaartje speciaal voor jou in de bus te vinden. Ik ga Anna`s site eens checken. πŸ™‚

  • Anita

   Oh wauw 300, dat is wel echt ontzettend veel! Fijn dat het hem zo goed heeft gedaan.

 14. Echte post is inderdaad heel erg leuk! Vroeger had ik ook meerdere penvriendinnen!

 15. Ik had vroeger penvriendinnen en nu heb ik weer, een heleboel eigenlijk maar er schrijven weinig mensen regelmatig. Het is gewoon veel leuker om echte post te krijgen in plaats van een mailtje of facebook-bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.