Q&A | de antwoorden #1

Ter ere van mijn 200ste blogartikel liet ik jullie aan het woord. Je kon vragen stellen omdat ik mij afvroeg wat je nog echt van mij wilde weten. Zelf kies ik natuurlijk altijd de onderwerpen die ik online plaats en hoeveel ik deel. Maar misschien was je wel nieuwsgierig geworden naar iets wat ik nog niet verteld had? Of had je een andere brandende vraag die je mij wilde stellen? Het kon allemaal en een aantal lieve mensen stelde mij mooie vragen waarvoor dank. Er stonden vragen over het bloggen tussen maar ook een aantal persoonlijke vragen. Ik heb deze opgesplitst en vandaag beantwoord ik de blogvragen die aan mij gesteld zijn.

Q & A bloggen

Nina: Ik zou wel willen weten wat je hebt geleerd doordat je bent gaan bloggen, wat je voorheen nog niet wist?

Ik wist al wel dat ik goed informatie kon overbrengen maar door het bloggen kom ik erachter dat kort en krachtig ook kan. Het helpt mij daarnaast om beter te leren schrijven en gemakkelijker mijn mening en gevoelens te uiten. Ik was altijd ontzettend bedachtzaam in wat ik wel en niet tegen een ander vertelde maar nu geef ik meer openheid dan de afgelopen 30 jaar bij elkaar. Ik ben een laatbloeier, maar dat is ook mijn kracht denk ik. Door het observeren en afkijken hoe een ander dingen aanpakt heb ik mijn eigen weg hierin eindelijk kunnen vinden. Ik hoop dat ik door het bloggen nog een hoop leer en mijn talenten een plek kan geven.

learning bb king quote Bron

Nicole: Heb je blogdoelen?

Voordat ik begon met bloggen had ik maar één doel en dat was kennis overbrengen om er zo hopelijk een ander mee te helpen of inspireren. Dat doel is er nog steeds mijn hoofddoel. Ik hoef niet perse 1000 volgers te hebben of torenhoge pageviews te krijgen. Als ik iemand heb weten te bereiken die wat heeft aan mijn artikel dan ben ik al blij. En ik ben dankbaar voor alles wat hierdoor daarnaast nog op mijn pad komt.

Jackie: Je zegt dat je onderzoek doet over een onderwerp waar je over wil schrijven. Hoe pak je dat aan voor je uiteindelijke blog klaar is om te publiceren?

Ik lees een boek, vind zowel on- als offline een artikel en schrijf wat steekwoorden op die belangrijk zijn bij het onderwerp waar ik over ga schrijven. Als ik er dan voor ga zitten heb ik de nodige informatie al bij elkaar en probeer ik er één geheel van te maken. Soms gaat mij dit gemakkelijk af, maar soms vind ik het moeilijk om het goed over te brengen. Ik wil er namelijk een artikel van ongeveer 500-1000 woorden van maken omdat dit, naar mijn mening, genoeg is om tot de kern te komen. Af en toe helpt tijdsdruk hierbij, maar meestal zit er al iets in mijn hoofd en wil ik dat door middel van informatie over dat overwerp te zoeken meer kracht bijzetten.

Els: Wat is je drijfveer om steeds zo’n mooie artikelen te schrijven?

Ik denk dat het de hulpverlener in mij is. Anderen helpen, ze bijstaan en samen tot een oplossing komen zit in mijn aard. Ik kan het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om zomaar iets online te plaatsen, ik wil dat het een betekenis heeft. Dat kan inspiratie zijn of gewoonweg het delen van nieuwe ontdekkingen maar ook het zoeken naar een mooie passende quote. Door mijn opleidingen heb ik een hoop kennis vergaart maar op mijn werk en in mijn persoonlijke leven wil en kan ik deze niet altijd tot uiting brengen. Mijn blog zie ik hiervoor als een ideale plek.

passion is energie oprah quote
Bron

Nicole: Zijn er blog onderwerpen waar je nog niet over geschreven hebt maar je wel nog graag wil?

Ik ben goed in het overbrengen van informatie maar mijn mening duidelijk op papier verwoorden is een ander verhaal. Ik zou misschien wel eens wat meer lef willen hebben om niet alledaagse onderwerpen aan te snijden. Echter heb ik geen zin in verhitte discussies en online respectvol omgaan met elkaar is niet altijd gemakkelijk merk ik. Dus of ik daar zin in heb weet ik nog niet. Daarnaast werk ik in de zorg en heb ik verschillende studies gedaan en werkplekken gezien die nog onbekend zijn of onbegrepen worden door anderen die er niet bekend mee zijn. Ik zou het misschien wel wat toegankelijker kunnen maken en je laten inzien dat bijvoorbeeld gehandicapten over het algemeen helemaal niet eng zijn. Maar of anderen daar op zitten te wachten?

Petra: Op welk artikel ben je het trotst?

Er zijn een hoop persoonlijke artikelen die ik de afgelopen tien maanden geschreven heb waar ik trots op ben. Het is echter altijd ontzettend moeilijk om er eentje uit te kiezen en ik wil er dan ook een top drie van maken:

 • Burn-out, hoe heeft het zover kunnen komen. Dit was namelijk het allereerste persoonlijke artikel wat ik online plaatste en dat vond ik best nog wel spannend. Niet omdat ik voor het eerst openheid gaf over mijn burn-out maar het online vereeuwigen was nog wel even een moeilijke stap.
 • Voor jezelf zorgen. In dit artikel kom ik voor het eerst echt voor mezelf op voordat ik het weer te ver laat komen. Doordat ik heb geleerd van mijn ‘fouten’, herken ik nu eerder signalen en handel er ook beter naar.
 • Waarom aan jezelf werken zo belangrijk is. En dan het overkoepelende artikel wat ik twee weken geleden plaatste. Zelfontplooiing vind ik zo ontzettend belangrijk en uitgeleerd ben je nooit, maar soms is het moeilijk om te komen tot waar je wil zijn.

Volgende week komen de antwoorden op de persoonlijke vragen online.

Wat is jouw drijfveer om te bloggen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

18 thoughts on “Q&A | de antwoorden #1

 1. Je schrijft echt heel toegankelijk en overtuigend. Compliment! Blijf dicht bij jezelf en de rol (‘hulpverlener’) die je voor ogen hebt en geniet vooral van je blog. Dat doe ik ook! 🙂

  • Anita

   Bedankt Wendy, wat een mooi compliment! Genieten doe ik zeker 🙂

 2. Mooie antwoorden én vragen. Je antwoord op de vraag van Els springt er voor mij uit. Echt heel mooi dat je hiervoor je blog gebruikt!

 3. Prachtig doel heb jij met je blog 🙂 Je brengt informatie ook best goed over! Ideaal ook voor een blog! Doe lekker zo verder!

 4. Heel mooi antwoord op de vraag over blogdoelen. De vraag van Petra en jouw antwoord hierop is mooi om te lezen. Fijn dat je bloggen jouw op een bepaalde manier helpt en ik denk de lezer ook, tenminste dit heb ik wel vaak hier 😉

  • Anita

   Ook al zo’n mooi compliment Nesrin, thnx! Fijn dat ik dat voor jou kan betekenen.

 5. Mooie invulling op de vragen 🙂 Je kan het wel heel goed verwoorden allemaal, compliment!

 6. De manier waarop jij schrijft en dingen aanpakt.. Echt bewonderenswaardig. Dat zou ik graag nog van je willen leren!

 7. Ik vind het prachtig om te lezen dat je als blogdoel hebt om mensen te helpen en te inspireren! Wat je schrijft over niet alledaagse onderwerpen te willen aansnijden maar geen zin hebben in hele discussies is heel herkenbaar. Leuk dat volgende week het deel met persoonlijke vragen online komt!

 8. Mooie antwoorden en prachtige doelen die je jezelf met betrekking tot bloggen stelt. En deze naar mijn mening ook helemaal behaald. Ik ken je nu ook een beetje persoonlijk en ervaar de rust die jij uitstraalt als zeer prettig. Je bent gewoon een lieverd en met jouw drive, structuur en discipline ga je het nog ver schoppen.x

  • Anita

   Ik ben sprakeloos Marij, wat een lieve woorden!

 9. Super tof artikel. Inspirerende antwoorden geef je!

 10. Wat zijn er mooie vragen gesteld en wat leuk om jouw prachtige antwoorden te lezen! Heel sterk en bijzonder, de insteek van je blog. Wat je vertelt als antwoord op de vragen straalt helemaal van je blog af, dus ik denk dat die blogdoelen behaald zijn! 🙂

  • Anita

   Fijn dat het ook zo overkomt, daar ben ik blij om 🙂

 11. Wat een leuke vragen heb je gekregen. Ik vind je antwoorden erg mooi en oprecht. Leuk dat jij om deze reden bent gaan bloggen. Ergens voel ik wel herkenning, ik wil ook altijd graag anderen helpen. Ik vind je erg moedig en dapper, dat je dit allemaal maar doet. Chapeau!

 12. Wat een mooie antwoorden en wat leuk dat je mijn vraag hebt beantwoord. Ik vind je drijfveer echt heel mooi! Je burn out artikel was idd knap (heb hem gelezen). Ik zeg ga zo door :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.