Review van gadgets voor je telefoon

Een telefoon is tegenwoordig niet alleen maar meer om te bellen of smsen, het is een verlengde geworden van je computer/laptop. We slepen dat ding overal mee naartoe en zijn gelijk onthand als we hem niet bij ons hebben. Hierdoor ligt het krijgen van infobesitas op de loer maar je gsm is ook gewoonweg ontzettend handig voor het snel maken van foto’s, filmpjes en het spelen van spelletjes. Laat ik nu net twee items ontvangen hebben die dat nog leuker maken.

leef bridge VR bril phonegigant

Virtual Reality bril

Een Virtual Reality bril is nog een vrij onbekende gadget voor smartphones, maar sinds Google de Google Cardboard introduceerde op een beurs zijn er diverse VR-brillen op de markt gebracht. In deze review bespreek ik de VR Box, Virtual reality 3D bril. Het grote verschil (en meteen voordelen) van deze VR-bril met de Google Cardboard is dat deze verstelbare lenzen heeft: bij ieder mens zal de afstand tussen beide ogen verschillend zijn. Bovendien zit bij de VR Box ook nog elastische banden om de VR-bril op te kunnen zetten. Installatie van de Virtual Reality bril is erg makkelijk: je haalt de telefoonhouder uit de bril en plakt op de klemmen de zachte rubber bescherming om te voorkomen dat je telefoon beschadigd raakt of er onnodig knoppen ingedrukt worden. Wel moet de telefoon vrij plat zijn, dus een telefoon met een beschermhoes er omheen past er niet in, een tempered glass screenprotector kan uiteraard geen kwaad omdat dit een smartphone niet dikker maakt. De VR Box werkt het beste bij smartphones met een scherm dat 5-inch of groter is. De handleiding is overigens vrij belabberd: het is typisch Chinglish (Chinese English) en staat vol kromme zinnen waar je niet veel aan hebt. Gelukkig zijn de tekeningen wel duidelijk waardoor je er wel uit komt.

VR bril met banden

Ervaring met de VR Bril

R. heeft de VR-bril uitgetest met een Nokia Lumia 930, waar Windows Phone op draait. Er zijn al behoorlijk wat apps te vinden in de appstore die VR-brillen ondersteunen. In alle gevallen gaat het erom dat je scherm in 2 helften gedeeld wordt: de ene helft dient voor het linkeroog en de rechter helft voor het rechter oog. Als je de bril op hebt kijkt dus ieder oog naar zijn eigen helft. Omdat beide helften lichtelijk afwijken krijg je een 3D-effect. Echt 3D kan je het niet noemen, het is meer dat bepaalde voorwerpen of objecten naar voren geplaatst worden. Vergelijkbaar met de ouderwetse kijkdoos van vroeger. Behalve apps (met name spelletjes en virtuele tours) kan je met een VR viewer ook video’s mee kijken, en dat werkt best goed.

VR bril in gebruik

Op YouTube kan je video’s vinden die speciaal gemaakt zijn voor Google Cardboard en allerlei andere VR-brillen, die werken op de VR Box ook prima! Het leukste voorbeeld was een filmpje van een hotel waar je een rondleiding kreeg met de mogelijkheden. Virtual Reality met een eenvoudige bril werkt dus best prima, de vraag is alleen hoe vaak je het zal gebruiken. Voor mij is het hooguit een leuke gadget, maar ik zal er geen uren zoet mee zijn verwacht ik. Wel werkt de Virtual Reality viewer van VR Box beter dan bijvoorbeeld de Google Cardboard of Microsoft VR Kit omdat zowel de Cardboard als MS VR Kit geen hoofdband en geen verstelbare lenzen hebben. Om nu de hele tijd een VR viewer vast te moeten houden lijkt me niet heel handig. Wat dat betreft is deze VR-bril met hoofdband en verstelbare lenzen de beste keuze als je op zoekt bent naar een VR-viewer. De Virtual Reality bril is onder andere te koop bij PhoneGigant.

Leef Bridge

En dan een item waar ik zelf helemaal enthousiast van werd, de Leef Bridge. Een USB stick van 16 GB die je kan gebruiken voor je gsm. Natuurlijk hebben we de cloud waar je foto’s en filmpjes die je met je telefoon maakt naartoe kan sturen. Maar hoe fijn is het om deze ook meteen op de Bridge te zetten en de bestanden te verplaatsen naar een apparaat naar keuze. Vooral de filmpjes die ik maak van Louie worden via de cloud niet altijd goed opgeslagen. Gelukkig heb ik nu de Leef Bridge die mij daarbij helpt.

leef bridge in gebruik

Deze review bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees hiervoor mijn disclaimer

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

10 thoughts on “Review van gadgets voor je telefoon

 1. Wat een grappig ding. Dat wil ik ook wel eens proberen!

 2. Haha, zo’n virtual reality bril vind ik echt geniaal. Mijn vriend heeft er ook één! Echt een bijzondere gadget vind ik dat. Zo apart om alles zo om je heen te kunnen zien.

 3. Mijn vriend kijkt mee en is jaloers. Hij zou het ook wel willen uitproberen :-).

 4. Ik kan helemaal niet goed tegen 3D dus zo’n Virtual Reality bril zou ik niet hoeven, maar ik vind de mogelijkheden wel heel grappig om te zien! 🙂 Heel charmant ook 😉

  • Anita

   Ja ziet er goed uit hé, zou zo de straat op moeten gaan 😉

 5. Zo’n bril, gaaf! Dat zou ook echt een gadget voor mijn vriend zijn, de gadget-freak haha.

  • Anita

   Ja manlief was er ook super blij mee 🙂

 6. ik weet nog niet zo goed wat ik van die bril moet vinden…
  de Cloud gebruik ik niet echt, zet nog alles ‘ouderwets’ op mijn laptop en daarna op harde schijf…
  zo’n bridge lijkt me dan weer wel wat

 7. Ik zou zo’n bridge zeker gebruiken. Ik vind de Cloud onhandig…Ik denk dat mijn zoon gek zou worden als hij die bril zou zien haha

 8. Ik zag pas ergens zo’n VR-bril, maar wist niet echt waarvoor het bedoeld was, nu dus wel. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.