Rondreis door Noorwegen #1

Noorwegen, wat een prachtig land is het. Ik was er nog nooit eerder geweest maar vorige maand werd ik door mijn ouders samen met mijn man, zusje en vriend meegenomen voor een rondreis en zag het mooiste van Noorwegen over land en water. Ik deelde al een sneak peak aan de hand van from where I stand, maar hier is dan het eerste deel van de reis. Buschauffeur Paul reed ons rond, vertelde verhalen en stopte op de meest mooie plekken tijdens deze reis door het zuiden van Noorwegen. Vandaag heb ik een reisverslag van de eerste 5 dagen, waarna je vrijdag de laatste 5 dagen zal gaan zien. Enjoy!

Tourbus pelikaan rondreis noorwegen

Thuis – Hamar

De heenreis duurde twee dagen omdat we via Kiel (DE) met de Stena Line naar Göteborg (SE) moesten en de eerste overnachting op de boot was. Hier genoten we van de zonsondergang op zee en om middernacht ging ik naar buiten omdat de boot toen onder de Øresundbrug, die Denemarken met Zweden verbindt, door zou varen. Een prachtig gezicht omdat je de brug ineens op open zee op ziet doemen. De volgende dag kwamen we aan in Zweden en wat houdt ik toch van dat land. Samen met R. ben ik er al twee keer geweest en als het kan gaan we er nog vaker heen. We stopten bij de Tjörnbrug en in de middag zagen we dan eindelijk de borden welkom in Noorwegen voorbij komen. Genoten van de eerste mooie landschappen in Akershus Fylke, zagen het omgekeerde Vikingschip waarna we eind van de middag in Hamar aankwamen.

Thuis Hamar rondreis Noorwegen 2015 mindjoy

Aantal kilometers deze dagen: 1491 km

Hamar – Trondheim

De eerste dag dat we alleen maar door Noorwegen reden en dus door/over een heleboel bergen reden waar de Noren ook hun vakantiehuisjes hebben staan. Deze dag regende het een klein beetje maar dat mocht de pret niet drukken. We stopten op een prachtige plek in Oppdal waar het gigantisch waaide en kwamen vroeg aan in Trondheim zodat we nog de tijd hadden om de stad te verkennen. We vonden de TGR en 7-eleven en liepen over de brug naar het oude gedeelte van de stad waar de huizen op palen aan het water stonden.

Hamar Trondheim rondreis Noorwegen 2015 mindjoy

Aantal kilometers deze dag: 420 km

Hurtigruten Trondheim – Kristiansund

Vandaag gingen we aan boord van de Hurtigruten, oude postboot van Noorwegen, die over de fjorden vaart. De tocht die het schip maakt van Bergen naar Kirkenes wordt ook beschreven als de mooiste zeereis ter wereld. Leuk voor de afwisseling deze bootreis omdat we steeds ontzettend lang in de bus zitten. Hier konden we lekker onze benen strekken, de boot verkennen en genieten van de watervallen en andere mooie plekken waar we langs kwamen. Eind van de middag kwamen we aan in Kristiansund waar we die avond genoten van een heerlijk driegangen diner in het hotel.

Hurtigruten Trondheim Kristiansund rondreis Noorwegen 2015 mindjoy

Aantal kilometers deze dag: 208 km

Kristiansund – Ålesund

Via de Atlantische weg rijden we deze dag over 8 bruggen waar we bij de Eldhusøya brug er even uitgingen voor een fotomoment. Ook reden we naar een bergtop waar we een erg mooi uitzicht hadden over Molde. Die middag gingen we over de mooiste toeristische en ontzettend smalle route in Noorwegen, de ‘Trollstigen’, waar je op de top op een adembenemende mooie plek terecht kwam. Samen met R liet ik een boodschap achter voor de trollen, stonden we voor het eerst deze vakantie in de sneeuw en stopten we nog even bij de Gudbrands bru waterval voordat we in Ålesund aankwamen.

Kristiansund Alesund rondreis Noorwegen 2015 mindjoy

Aantal kilometers deze dag: 293 km

Ålesund – Skei

We gingen vandaag wederom aan boord van de hurtigruten die ons door het Geirangerfjord naar Geiranger bracht. Hier zagen we de zeven zusters waterval en kwamen door meters hoge rotswanden ontstaan door gletsjermassa’s uit de ijstijd. Begin van de middag kwamen we aan in Geiranger waar we het fjord met de bus gingen beklimmen. Er lag nog een grote berg sneeuw, het was mistig en toen we op de top waren konden we net een glimp van het fjord opvangen. Bij aankomst in Skei werd ik verrast door de ontzettend mooie omgeving en ging de Audhild Viken souvenirshop die avond speciaal voor ons open waar ik alvast een aantal kaarten kocht.

Alesund Skei rondreis Noorwegen 2015 mindjoy

Aantal kilometers deze dag: 272 km

Ben jij al eens in Noorwegen geweest? En benieuwd naar het vervolg van onze reis?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

26 thoughts on “Rondreis door Noorwegen #1

 1. Wat een geweldige reis. Deze stond hier ook op de planning tot ik zwanger bleek te zijn en uitgerekend op het moment van de reis.

  • Anita

   Oh wat jammer Linda! Hopelijk kun je de reis ooit nog eens maken.

 2. Prachtige reis en foto’s. Noorwegen zou niet snel een keus van mij zijn maar wat jij laat zien is erg mooi! Ben benieuwd naar de rest of jullie meer kilometers hebben gemaakt dan ons.x

 3. Wat een mooie foto’s en een hoop kilometers hebben jullie afgelegd zeg!

 4. Anja

  Mooi verslag en fijn dat jullie hebben genoten van de rondreis

 5. Wauw wat een prachtige foto’s! Lijkt me echt een waanzinnig mooi land.

 6. Dat ziet er erg mooi uit. De trolstigen hebben wij ook gereden en we hebben met ons tentje aan het geirangerfjord gestaan. Ik zou zo weer terug willen! Mooie foto ’s heb je gemaakt!

 7. Mooi verslag!

 8. Oh wat is het daar prachtig! Ik moet Noorwegen toch echt op mijn lijstje gaan zetten voor ooit. Ik ben zeker benieuwd naar de rest!

 9. Wauw, wat prachtig! Ik wil al heel lang een keertje naar Noorwegen maar het is zo duur!

  En ik houd van zon, dus ik ga graag naar een warm land op vakantie.. Maar ooit kom ik in Noorwegen!

  • Anita

   Noorwegen is idd een duur land, maar ontzettend de moeite waard!

 10. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest, maar deze foto’s zien er prachtig uit! Heel erg gaaf allemaal.
  Ben ontzettend benieuwd naar het vervolg. 🙂

 11. Wauw, wat een prachtige reis zeg! M. en ik hebben het ook vaker over zo’n trip door Noorwegen, de natuur lijkt me daar echt prachtig.

 12. Mooi verslag Anita. Ik vind de laatste foto met het meer echt prachtig om te zien. Wat een kilometers zeg! Wow!

 13. Wat een prachtige foto’s! Nu wil ik zeker naar Noorwegen! Kristiansund – Ålesund vind ik wel het mooiste stukje :-).

  • Anita

   Ja vooral de trollstigen kan ik iedereen aanraden om te rijden.

 14. Gertie de Groot

  Práchtige foto’s!
  Maar Noorwegen is dan ook een práchtig land.
  En ik ga hopelijk nog een keertje terug, zéker nu ik jouw verslag gelezen heb!

 15. Xaviera

  Wat een prachtige foto’s en verslag! Heerlijk om zo via je blog mee te genieten van jouw reis, ik ben heel erg benieuwd naar deel 2. Noorwegen staat hoog op mijn lijst om eens naartoe te gaan. 🙂

 16. Wat een ontzettend mooi land! Ik ben benieuwd naar de rest van de foto’s!

 17. Wauw, wat ongelooflijk mooi! De natuur daar in Scandinavië is vaak echt adembenemend mooi en dat zie ik ook meteen in je foto’s terug. Gaaf om zo met je te mogen meegenieten.. en nog meer zin in mijn eigen reis deze zomer 😉 Benieuwd naar deel 2!

 18. Wauw wat is het daar prachtig! En de foto’s die je hebt gemaakt geven wel goed weer hoe het daar is. Ik ben zeker benieuwd naar het vervolg 🙂 Zo worden we toch een beetje meegenomen naar Noorwegen!

 19. Prachtige foto’s!! <3

 20. Ben nog nooit in Noorwegen geweest, maar staat wel op de lijst! Wel jammer dat ik alleen Malmö (Zweden) heb gezien en dat is nog een stad ook!

  • Anita

   Malmö is ook een ongelooflijke leuke stad maar idd de natuur daar is zo prachtig dat je dat echt een keer gezien moet hebben.

 21. Als ik dit zie, weet ik het nog zekerder: Ik moet naar Scandinavië! Ik ben twee keer in Canada geweest (1x bij familie en niet echt in de natuur) en ik hoorde altijd dat Noorwegen net Canada is, maar dan dichterbij. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, maar wat is het mooi! Ik ga snel het tweede deel bekijken 🙂

 22. Franca van den Meijdenberg

  Hele mooie foto’s Anita.
  Benieuwd naar deel 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.