SimplifyLife review

Vandaag een boek review op ‘mindfulness maandag’

Een boek dat alweer te lang ongelezen in mijn boekenkast stond is SimplifyLife van Sjoukje van de Kolk. Simplifylife is de gelijknamige website, Sjoukje is de oprichtster en het valt in dezelfde categorie als SoChicken en lstln. Je leven versimpelen, meer tijd en aandacht besteden aan wat echt belangrijk is daar draait het om. De boeken die Sjoukje ook uitgebracht heeft zijn; kiezen is een kunst, aandacht, lucht in je leven en de meest recente is versimpel je leven. Omdat SimplifyLife niet overal meer te verkrijgen is denk ik dat versimpel je leven de opvolger hiervan is geworden.

SimplifyLife boek versimpelen leven

Inhoud SimplifyLife

Het boek SimplifyLife bestaat uit drie delen; streefleven, terug naar de essentie en stoppen met streefleven. In deel één komen maakbaarheid, gevoel tekort te doen en de mogelijkhedenmaatschappij aan bod waarna in deel twee de principes van SimplifyLife besproken worden. Deze vijf principes zijn; leren onderscheiden wat echt belangrijk is, leren kiezen, accepteren & loslaten, begrenzen & beperken en oefenen in aandacht & verbondenheid. En als laatste worden tips gegeven voor het stoppen met streefleven in je opvoeding, relatie, familie en niet te vergeten jezelf. In bijna ieder hoofdstuk vind je een ervaringsverhaal of interview met bijvoorbeeld Rita Kohnstamm, Martine Delfos en Roos Vonk.

Boek review

Ik heb natuurlijk al heel wat van dit soort boeken gelezen, maar vind Simplifylife onderscheidend doordat er gebruik wordt gemaakt van een meer filosofische invalshoek. Teruggaan naar de essentie en bewust leven door je levenshouding aan te passen zorgt ervoor dat je ziet wat van waarde is in je leven. Het midden leren kiezen, niet teveel willen & verwachten en je tekortkomingen accepteren zijn zinnen die mij bijgebleven zijn. In het begin moest ik er echt even inkomen want het eerste deel geeft je zoveel informatie. Maar vanaf deel twee, waarin de basisprincipes uitgewerkt worden, geeft het boek je overwegingsvragen en praktische tips om je leven te versimpelen.

Heb jij behoefte aan het versimpelen van je leven?

3 thoughts on “SimplifyLife review

  1. Ik weet niet of versimpelen het juiste woord is. Wel zou ik zelf niet zulke hoge eisen aan mezelf willen stellen. In de hoop dat het voor me zelf wel makkelijker wordt.

  2. ik moet zeggen ik raak van zulke boeken altijd wel enorm geïnspireerd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.