Speelgoed van vroeger

Terug naar de tijd van toen waarin je tot in den treuren kon spelen zonder iets te moeten. Wat heerlijk was dat toch. Maar hoe ouder we worden, hoe minder we gaan spelen. Niets mis mee natuurlijk, alleen mis ik dat wel eens. Maar weet je ook dat de keuze van je speelgoed van vroeger veel zegt over je leven van nu? Op dat moment ontwikkel je al voorkeuren die ook verder in je leven een rol zullen gaan spelen. Ik ging op onderzoek uit hoe dat bij mij is gegaan.

Modewijzer spel kinderjaren mindjoy

Mijn speelgoed van vroeger

Wie kent modewijzer nog? Het inkleuren van zelf uitgekozen kapsels en kleding. Ik heb het nu nog steeds thuis liggen uit nostalgische gevoelens. Maar wat ik vroeger ook onwijs leuk vond om te doen was knikkeren, puzzelen en (bord)spelletjes. Heerlijk vond ik het om een puzzel op te lossen en hoe ouder ik werd hoe moeilijker deze natuurlijk werden. Met stijkkralen en ministeck heb ik de meest mooie creaties nagemaakt. Later ging ik aan de slag met schilderen op nummer. Luisterde ik naar Lekturama luistersprookjes. En ook met lego en mijn gameboy heb ik mijzelf uren vermaakt. Oh ja en flippo’s! Die mappen heb ik ook nog op zolder liggen. Het ligt natuurlijk ook aan de tijd waarin je opgroeit en wat je van je ouders krijgt om mee te spelen of later zelf koopt van je zakgeld, Maar uiteindelijk ontwikkel je eigen voorkeuren en laat dat wel zien wie je bent.

Sebastiaan Brussee heeft tot dusver 35 luistersprookjes op YouTube gezet

Wat het zegt over mijn leven van nu

Ik was dus verzot op (bord)spelletjes, dingen creëren en creatief bezig zijn. Deze deed ik eigenlijk altijd wel volgens een voorbeeld en was niet zo goed in het zelf maken van eigen creaties. Ik ben natuurlijk ook nog van de generatie die niet vanaf het begin is opgegroeid met computers en veel buiten heeft gespeeld. Dat heeft er denk ik wel voor gezorgd dat ik mijzelf beter zonder bewegend beeld heb leren vermaken. Wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik beter heb kunnen ontdekken wat bij mij past en wie ik ben. Momenteel probeer ik ook nog regelmatig creatief bezig te zijn en komt het creëren weer terug door mijn blog. Daar waar ik vroeger bezig kon zijn met het oplossen van puzzels, laat ik nu geregeld mijn hoofd kraken over moeilijkere zaken. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn, zowel met mijn handen als mijn hoofd, alhoewel ik niet het idee heb dat ik daarvoor vroeger een hele sterke basis heb gelegd.

Waar speelde jij vroeger mee en zegt dat wat over je leven van nu?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

9 thoughts on “Speelgoed van vroeger

 1. Oooh ik was gek op modewijzer. Uren kon ik er mee bezig zijn. Net als tekenen, plakken en kliederen met verf. Als klein meisje maakte ik mijn eigen boekjes, was altijd aan het schrijven en wilde journalist worden. Dingen die ik nu nog steeds heerlijk vind. Ik kon mijzelf prima vermaken.

 2. Modewijzer en die luistertapes ken ik niet eens haha.. Ik was altijd aan het schrijven Hihi dus dat zegt ook wel wat over mij nu

 3. Oh Modewijzer! Dit had ik toen van Sinterklaas gekregen en ik was er zó blij mee.

 4. Leuk! Ik speelde echt heel veel buiten. Binnen speelde ik spelletjes of las ik een boek.

 5. Pff goede vraag! Ik was veel bezig met tekenen, knutselen en dergelijke. En dan ook tekenen op leren banken, met scharen knippen in kleding en dat soort dingen. Oeps haha. Ik ben nog steeds met vlagen creatief, neem er alleen niet vaak de tijd voor helaas.

 6. Wat een leuk artikel! Ik wilde modewijzer ook maar ik kreeg dat niet. Misschien is het daarom dat ik nu de mode niet volg 🙂 Ik speelde vroeger met My Little Pony, ik hou nog altijd heel veel van dieren. Ik speelde ook graag met playmobiel en ik hield ook wel van gezelschapspelletjes. Ik las ook heel graag en nu nog steeds.

 7. Woooooah modewijzer… Dat was ik echt helemaal vergeten, maar wat vond ik dat geweldig!

 8. Jeetje die modewijzer! Zoiets had ik ook. Ik vind het heerlijk om oud speelgoed terug te kijken. Ik heb op Pinterest zelfs een heel bord aangemaakt met jeugdsentiment 🙂

 9. Annie Hout

  Onze dochter speelde vroeger, jaren tachtig, veel met de modewijzer. Haar dochter speelt er nu mee als zij bij oma en opa is. Wij willen haar graag een eigen exemplaar cadeau doen. Helaas ben ik er nog niet in geslaagd een exemplaar te vinden. Tips welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.