Steeds leuker – Jelle Hermes: korte route, leuker leven

Wat zijn nu de juiste stappen om te nemen in het leven als je snel in een opwaartse spiraal wil belanden? Jelle Hermes van soChicken neemt je mee op een reis om je leven leuker te maken in zijn boek Steeds leuker. Een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. Met een liefdevolle aanpak en de nodige humor weet Jelle je te raken om nu echt stappen te zetten. Daarnaast heb je toegang tot je eigen eierdoos waarin je handige en praktische tips kan vinden om nog sneller vooruit te komen. Ik had het boek al langer in huis liggen, maar een paar weken geleden viel mijn oog er weer op en las het in een paar dagen uit. Ik werd helemaal meegezogen en neem je nu mee in mijn gedachten en bevindingen.

Vrijheid, blijheid en betekenis

Al jaren lees ik artikelen op soChicken en de eierdoos methode is daar dan ook al vaker voorbij gekomen. Een fijne methode die helpend is om te kaderen, ordenen en stappen te zetten die nodig zijn. Zoals je in mijn doelen van 2019 hebt gelezen, zijn er ook dit jaar weer genoeg stappen voor mij persoonlijk te zetten. In steeds leuker onderscheid Jelle drie gevoelens: vrijheid, blijheid en betekenis. Met deze kaders optimaliseer je je leven doordat je alle energie richt op de dingen die het meest waardevol zijn. Voor ieder gevoel zijn er een aantal onderwerpen die gaan leiden tot dat leuker leven. En je bent niet zomaar bij dat eindpunt, je moet daarvoor toch echt wel aan de slag. Zo is het schrappen van afleidingen, zoals social media, te doen maar de verleidingen zijn overal. Gezond eten en bewegen is voor de één al geïntegreerd in alles, maar een ander moet daar toch echt elke dag weer moeite voor doen. En het volgen van je hart, leven vanuit je intuïtie, daar steekt je ego soms ineens een stokje voor.

Een steeds leuker leven

Het kan echt een stappenplan van jaren zijn om te komen tot waar je wil zijn. Als je het lastig vindt om je kwetsbaar op te stellen of maar moeilijk afscheid kan nemen van overbodige spullen moet je daar steeds weer doorheen. Voor mij zijn het opbouwen van zelfliefde en buiten mijn comfortzone treden belangrijke pijlers in mijn leven. Iedere keer moet ik stappen zetten die voor een ander misschien klein lijken maar voor mij op dat moment best groot zijn. En ik doe het wel en dat maakt dat ik een steeds leuker leven heb zonder enorme obstakels. In steeds leuker krijg je hier ook praktische tips voor. En mocht een onderwerp meer aandacht nodig hebben dan vind je ook nog meer informatie in je eierdoos. Steeds leuker geeft je de kaders waar je je op moet focussen waardoor het leven leuker en leuker wordt. Ik ga volop met de methode aan de slag en ga ervoor zorgen dat ik het leven met een glimlach tegemoet blijf gaan.

Hoe maak jij je leven steeds leuker?
Volg mindjoy op Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Pinterest

5 thoughts on “Steeds leuker – Jelle Hermes: korte route, leuker leven

  1. Ik heb het boek ook nog liggen! Ik was aan het lezen, maar toen kwam er een biebboek tussendoor (en die moeten weer terug, dus sneller uitgelezen) en een kobo-abonnement. Maar zal hem snel bovenop m’n stapeltje leggen, want ik vond het ook een heel interessant en helder boek.

    • Anita

      Het zal je veel helderheid bieden en focus op wat nu echt nodig is. Zeker bovenop leggen 🙂

  2. Wooow, wat is dat boek groot! Haha. Ik heb hem ook gelezen, maar dan als e-book, dus ik had geen idee van het formaat 😛 Heerlijk boek.

  3. Wat heb je er al veel sticky notes inzitten! Dit boek staat ook nog op mijn lijstje om te lezen, ben erg benieuwd!

  4. Ik was wel benieuwd, maar heb het boek nog niet gelezen. Toch maar op mijn to read zetten dus 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.