Terugkijken naar het klussen en verhuizen

Vorig jaar rond deze tijd zaten we in een kaal huis en stonden we aan het begin van een drukke klusmaand. Ik had vakantie opgenomen zodat we in alle rust overdag samen met familie en vrienden konden klussen. Omdat we er de tijd voor wilde nemen waren de klusdagen niet te lang (10-17 uur, ook doordat mijn lichaam het niet langer trok) en namen we 1 tot 2 dagen ‘vrij’ per week om tot rust te komen. Als je non-stop aan het klussen bent houd je het natuurlijk niet zo lang vol. We maakte een planning en hoopte op weinig tegenvallers zodat het ook zou gaan lukken. Begin november wilde wij namelijk graag een 3 in 1 feest geven voor familie en vrienden; housewarming, mijn dertigste verjaardag en een nog plaats te vinden gebeurtenis eind oktober.

Klussen benedenverdieping

Wat hebben wij aangepakt in het huis

De keuken en badkamer waren in orde dus daar hoefden wij niets aan te doen dan alleen maar schoonmaken. De zolder werd gebruikt als opslagplaats dus dit kwam later, de voorzolder was op het leggen van een vloer en schilderen van het hekwerk met spijlen ook zo klaar. Het belangrijkste was dus het opknappen van de gehele beneden- en bovenverdieping. Op de slaapkamers zaten tot wel 6 lagen behang, op de laatste laag zat zelfs een verflaag dus die ging er erg moeilijk af, waardoor het zeker anderhalve week heeft geduurd. De muren moesten daarna nog gestuukt en geverfd worden. Beneden en boven moesten we de muren verven en zo ook het plafond, de hal, overloop, deuren, deurposten en de trappenhuizen. Boven en op de voorzolder hebben we laminaat gelegd en beneden hoefde de parketvloer alleen maar met polish behandeld te worden. Ik heb deze maand ook nog wat meubels opgeknapt.

  Klussen stucen muren Klussen behang afkrabben Klussen muren beneden verven Klussen laminaat leggen

Klussen wand voor Klussen wand na

Klussen hekwerk spijlen voor Klussen hekwerk spijlen na
Voor & na

Tip: GAMMA heeft een voordeelpas, maar daarnaast kun je nog 2 maanden extra voordeel krijgen als je op naam ingeschreven staat na laten zien van je koopakte (disclaimer: deze service biedt niet elke Gamma in NL).

Tegenvallers tijdens het klussen

Doordat je met het behang afkrabben ook gedeeltes van de muur meeneemt en het daardoor gestuukt moest worden is helemaal niet erg. Maar je ziet ook ineens hoe de muren eraan toe zijn en zo vonden we scheuren en zelfs een gat in de muur. We hebben voornamelijk met rollers geverfd maar er kwam ineens een stuk van het plafond naar beneden dus moesten de plafonds met kwasten gedaan worden. En daarnaast kost behang afkrabben, verven en schoonmaken echt veel tijd. Wij hadden het geluk dat er geen sloop en breek werk nodig was in het huis, maar op het einde van de klusmaand was het toch nog haasten om alles af te krijgen.

Klussen tegenvaller gat in muur Klussen tegenvaller scheur muur Klussen tegenvaller plafond

De verhuizing

Uitzoeken van spullen, in dozen stoppen, een doos zeker 3 keer in je handen hebben, trap op & af en veel heen en weer rijden dat vat de verhuizing wel samen. Doordat mijn man en ik hiervoor in een studio hebben gewoond en daar weinig plek was moesten wij al snel een hoop dozen naar het huis brengen. Dit was goed te doen omdat we in dezelfde stad en 2 km verderop zijn gaan wonen. Toen het tijd was om de grote meubels te verhuizen waren er problemen met de aanhanger die geleend was en konden we dit pas de volgende dag, na het huren van een aanhanger, tot uitvoering brengen. Ik had gehoopt al een dag eerder in het huis te slapen maar dat feestje ging helaas niet door. Die dag werden ook de meubels geleverd en kon het inrichten van het huis beginnen.

We zijn blij dat onze families en vrienden ons zo goed hebben geholpen in deze tijd en we hier nu alweer bijna een jaar met veel plezier wonen. Er staan nu nog steeds kleine klusjes op ons te wachten maar dat komt wel. In een huis ben je namelijk nooit klaar.

Heb jij de klus- en verhuistijd als prettig ervaren?

4 thoughts on “Terugkijken naar het klussen en verhuizen

  1. Oooo ik hoop zo dat ik ook snel kan zeggen dat ik kan TERUGKIJKEN op klussen en verhuizen! Op dit moment nog midden in een verbouwing….. (te zien op mijn website, zoek op renovation en je kan m zien). Wat een drama is verbouwen toch! Maaaar heel veel woongenot gewenst! Liefs, Eva

    • Anita

      Thnx Eva. Jullie veel succes met de verbouwing, hopelijk kun je ook snel terugkijken.

  2. Het is altijd fijn om een zolder te hebben die je kan gebruiken als opslagplaats wanneer je gaat verbouwen. Wij hebben hier ook veel meubels opgeslagen toen we net in ons nieuwe huis kwamen wonen. Zo hoefden we niet meer gebruik te maken van een andere opslagplaats.

  3. Tegenvallers hebben we ook gehad toen we gingen verhuizen naar onze nieuwe woning. Gelukkig hadden we een ruime planning gemaakt en konden we gebreken snel repareren voordat we onze spullen gingen overbrengen. Een beetje speling is belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.