Terugkijken naar mijn studententijd

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Throwback thursday (tbt) deed en vandaag wil ik terugkijken naar mijn studententijd. Als iemand zijn studententijd ten volste heeft benut dan ben ik dat wel. Ik heb in totaal namelijk twaalf jaar gestudeerd en drie studies afgerond. Ik heb nooit bij een studentenvereniging gezeten want dat was niets voor mij. Maar ik ben na mijn eerste studie wel op kamers gegaan. Hier heb ik een ontzettend leuke tijd gehad en nieuwe mensen leren kennen. Sowieso heb ik veel mensen leren kennen tijdens mijn studententijd en ontzettend veel geleerd. En dat pakt niemand mij ooit meer af.

De studies die ik heb gedaan

Ik ben een vroege leerling dus op mijn zestiende was ik klaar met de HAVO en ging ik de PABO doen. Echter was ik net zeventien en emotioneel nog niet ver genoeg om voor de klas te kunnen staan. Ik stopte na 8 maanden met de opleiding en begon na de zomer aan de opleiding SPW. Van niveau 3 stroomde ik het jaar daarna door naar niveau 4 en ontdekte tijdens mijn stages de gehandicaptenzorg. Ik wilde graag een HBO diploma halen, startte aan de opleiding Social Work en studeerde af in de richting SPH. Ik stond op het punt om te gaan werken maar zag dat ik met mijn sph diploma niet veel meer zou kunnen dan met mijn spw diploma. Daarom besloot ik om een toelatingstoets te maken voor de premaster opleiding Orthopedagogiek, haalde deze en was toegelaten aan de universiteit. Daarna ronde ik mijn master ook af en mag mijzelf nu dus Master of Science (MSc) noemen.

Studententijd diploma's tekenen

Wat heb ik geleerd tijdens mijn studententijd

Als eerste heb ik geleerd om naar mijzelf en mijn handelingen te kijken. Tijdens alle opleidingen was reflecteren heel normaal en moesten er regelmatig verslagen over geschreven worden. Ik heb hier momenteel nog steeds profijt van en lees daarom denk ik ook erg graag zelfhulpboeken. Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is doorzetten. Ik heb namelijk een jaar stage over moeten doen, een tentamen in de herkansing niet gehaald waardoor ik een half jaar vertraging opliep en natuurlijk wat kleine tegenslagen gekend. Hierdoor heb ik een goed doorzettingsvermogen ontwikkeld. Wat ik als laatste leerde tijdens mijn opleidingen is initiatief nemen. Tijdens stages moet je jezelf bewijzen en leren om te gaan met de doelgroep. In eerste instantie was ik ontzettend verlegen maar naarmate de jaren vorderde durfde ik steeds beter en vaker initiatief te nemen. Momenteel vind ik dit dan ook niet moeilijk meer.

Heb je eventueel vragen over mijn opleidingen stel ze dan gerust.

Heb je gestudeerd en wat heb jij ervan geleerd?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

7 thoughts on “Terugkijken naar mijn studententijd

 1. Ik heb gestudeerd, HBO Communicatie. Maar ik kon niet wachten om te werken. Ik ben een praktijk mens. Leuk die theorie maar laat nu maar zien hoe het echt werkt.

  • Anita

   Praktijk daar doe je het idd voor. Gelukkig zitten bij sociale opleidingen altijd veel stages dus bij elke studie was deze combinatie er.

 2. Leuk om te lezen! Ik heb wel gestudeerd, maar helaas om verschillende redenen niets afgemaakt. Nu volg ik de opleiding tot schoonheidsspecialist en als ik klaar ben begin ik voor mezelf!

  • Anita

   Fijn dat je nu een opleiding kan gaan afronden!! Heel veel succes!

 3. Wow, dat noem ik zeker je studententijd ten volste benutten! Ik ben nog steeds aan het studeren. Na dit jaar ben ik klaar. Ik heb n├║ al heimwee.

 4. Wat een mooi artikel en vooral ook leuk om te lezen wat je er daadwerkelijk door hebt geleerd, super om te lezen!

 5. Wat super leuk om te lezen! Ik heb ook vanalles gedaan. Ik zit op dit moment in mijn afstudeerjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.