The questions of life tag

Vandaag op ‘mindfulness maandag’ de invulling van een erg mooie tag

Vorige week werd ik door Xaviera van Soulheartedly getaged om the questions of life tag in te vullen. Deze tag is door haarzelf bedacht om je te laten nadenken over een aantal vragen. Zoals je weet ben ik erg selectief met tags, maar deze past perfect bij deze periode van het jaar en mijn mindfulness maandag rubriek. Ik ga vandaag positief kijken naar, nadenken over en invulling geven aan een aantal mooie vragen.

♥ Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?

Waar ik nu nog met een glimlach op terug kijk is onze vakantie naar Griekenland. Deze vakantie was erg bijzonder omdat het namelijk zeker acht jaar geleden was dat ik echt op zonvakantie ben geweest. Relaxen, aan het zwembad een boek lezen en genieten van de zon. Lesbos is een erg mooi eiland en als het haalbaar is gaan we er zeker nog eens terug komen.

Lesbos griekenland molivos collage♥ Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Als kind heb ik nooit echt grote dromen gehad, ik zag wel wat er op mijn pad kwam. Ik ben altijd erg sociaal geweest, kon mij gemakkelijk aanpassen en op de peuterspeelzaal was ik een regelaar. Op de basisschool maakte ik veel extra werkjes en wilde ik al vooruit. Stilstaan en echt naar mijzelf kijken heb ik ten tijden van mijn burn-out pas gedaan. Dus ja om nu echt een droom te noemen die ik altijd al heb willen volbrengen, geen idee eigenlijk.

♥ Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Dan zou ik een reis willen maken naar New York. Deze droom heb ik pas sinds een aantal jaar want een grote wereldreiziger ben ik nooit geweest. Leuk om andere landen te leren kennen, maar op vakantie gaan is nooit het belangrijkste geweest in mijn leven. NYC, ik zie het altijd voorbij komen in films en series en ik wil wel eens ervaren hoe het is in de grootste stad van Amerika. Op Times square staan, lopen door het Central park, Statue of Liberty van dichtbij zien en een bezoekje brengen aan winkelstraat Fifth Avenue. Wie weet of het ooit haalbaar is.

♥ Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Dat mijn kijk op de wereld om mij heen veranderd is. Ik laat meer los, sta open voor wat er om mij heen gebeurd en laat de dingen me niet zoveel beïnvloeden als dat het vroeger heeft gedaan. Ik ben wie ik ben, sta klaar voor anderen en ook hulp van anderen mag geaccepteerd worden. Spanning moet eruit en stappen terug doen staat niet gelijk aan falen. Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor wat er om mij heen gebeurd, ook anderen kunnen actie ondernemen. Soms moet je dingen de tijd gunnen en vallen en opstaan hoort daarbij.

Being yourself quoteBron

♥ Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

Veel dromen heb ik in 2013 al vervuld. Ik woon in mijn eigen huis en ben getrouwd met mijn grote liefde R. Vooral een eigen huis bezitten was een grote droom en ik ben ontzettend blij dat we dat waar hebben kunnen maken. Momenteel ben ik erg zoekende in wat ik wil. Mijn burn-out en duimblessure laten mij nadenken over wat nu echt belangrijk is in het leven. Waar wil ik naartoe, wat drijft mij en hoe kan ik mijn talenten het beste tot uiting brengen. Ik ben blij dat ik ben gaan bloggen en wie weet vind ik hierdoor gaandeweg wel wat mijn droom is.

♥ Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Mezelf nog meer waarderen voor wie ik ben en lekkerder in mijn vel zitten. Vooral lichamelijk want geestelijk heb ik afgelopen jaar erg grote stappen gemaakt. Mindfulness heeft mij afgelopen jaar veel gebracht en ik weet zeker dat het me dit jaar nog meer gaat brengen. Ook wil ik veel tijd stoppen in mijn blog, leuke ideeën tot uitwerking brengen, samenwerkingen aangaan en veel lieve bezoekers verwelkomen. Bloggen verrijkt echt mijn leven en ik ben blij dat ik in 2014 het licht heb gezien!

Xaviera, ik ben erg blij dat je deze tag bedacht hebt. Ik heb hierdoor wat zaken op een rijtje kunnen zetten en mijn gedachten nog meer kunnen ordenen.

Ik tag Laura › Laura Collin, Jacqueline › Een beetje stoer, Hilde › Miss koffieklets & Sunny › Hallo Sunny.

Voel je natuurlijk niet verplicht om de tag over te nemen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

23 thoughts on “The questions of life tag

 1. Dit is inderdaad zo’n mooie tag! Ik vind het iedere keer weer heel mooi om bij iedereen te lezen. Wat jij zegt over de verantwoordelijkheid ook bij anderen neer durven leggen en dat stilstaan of een stapje terug doen niet gelijk staan aan falen, die vind ik heel erg mooi. Zijn ook dingen die ik nog moet leren.

  • Anita

   Is niet altijd gemakkelijk, maar ik doe mijn best!

 2. Heel mooi om te lezen meid. Wat heb je al een mooie stappen gemaakt. En tja bloggen heeft iets magisch. Het heeft mij ook al een hoop inzicht gegeven. Dus wie weet jou ook. Ga zo door.

  • Anita

   Thnx meis, lief! Ik ga zeker door en idd wie weet…

 3. ik vind dit zo’n mooie tag…
  mijn gedachten beginnen gelijk te draaien…
  terug kijkend weet ik niet of 2014 echt een goed jaar was,
  Ik ga deze tag zeker invullen…

  En New York, dat is een hele mooie reis, moet je zeker een keer doen

  • Anita

   Goed of niet goed, fijn dat je de tag in gaat vullen. Hopelijk is het mij gegund om de reis nog eens te maken!

 4. Heel mooi om te lezen dat veel dromen al in 2013 zijn vervuld. Fijn dat je zoveel over jezelf hebt geleerd, vooral dit stukje ‘stappen terug doen staat niet gelijk aan falen’ vind ik een hele goede om te onthouden. Ik hoop dat je die reis naar NYC zal kunnen maken in de toekomst! Wat je schrijft over bloggen, daar ben ik het helemaal mee eens, Het is echt een verrijking inderdaad, ik wens je heel veel blogplezier toe het komende jaar! Dankjewel voor het invullen van mijn tag Anita, je hebt prachtige antwoorden gegeven!

  • Anita

   Thnx meis! Ja ik ben ook blij dat 2013 daarin een levens veranderend jaar is geweest. We gaan het meemaken wat 2015 in petto heeft. Jij ook ontzettend veel blogplezier!

 5. Mooie tag is dit zeg! En goede plannen heb je voor de toekomst, jezelf waarderen is het alle belangrijkst!

 6. Mooie tag. Je hebt enorm veel bereikt, een huis kopen én trouwen met de liefde van je leven is HUGE!

  • Nesrine, ben het alwéér helemaal met je eens. (Was ik ook al met je comment op een ander blog.)

 7. Anita, hartelijk dank dat je aan mij gedacht hebt. Ik vind dit ook een heel mooie tag en ik ga hier zeker een blogberichtje aan wijden. Verheug me er nu al op om het schrijven, maar bewaar het wel nog eventjes als kers op de taart voor ná de feestdagen. Ik stuur je t.z.t. een mailtje. Ik wens jou en je blogbezoekers alvast een fijne Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar! x

  PS Heel leuk om jouw antwoorden op deze vragen te lezen!

  • Anita

   Leuk dat je hem gaat invullen! Ik zie hem vanzelf wel voorbij komen. Jij ook hele fijne feestdagen gewenst!

 8. Wat een leuke tag is dit, die heb ik nog nergens voorbij zien komen! Heerlijk zeg, dat je voor het eerst na zo’n lange tijd weer op een echte zomervakantie gegaan bent!

  • Anita

   Ja dat was idd ontzettend genieten! Dan weet je pas weer hoe fijn het was.

 9. Wat leuk om te lezen :-). Dezelfde tag, maar totaal andere boeiende antwoorden. Vind het leuk om te lezen dat jij alle dromen die ik ga waarmaken in 2015 (trouwen nog niet) in 2013 al hebt vervuld :-). Die quote is ook erg mooi!

  • Anita

   Ja dat is het mooie van deze tag, het is nooit 2x hetzelfde! Wat leuk dat jouw dromen nog waargemaakt gaan worden, geniet ervan!

 10. wat een mooie tag, die heb ik nog niet eerder gelezen!

 11. Leuk en positieve Tag is dit 🙂 Ik vind ‘m leuk.

 12. Leuk om te lezen dat je nog zoveel plannen hebt met je blog! En NYC kan ik echt aanbevelen. De stad staat ook weer op mijn lijstje om in 2015 te bezoeken.

 13. Wat sluit je de tag prachtig af! Fijn dat je blog je helpt!

 14. Je hebt de vragen super leuk ingevuld! Ik ga er ook nog voor zitten en verschijnt volgende week online 🙂

 15. Geen mailtje (zoals ik gezegd had), maar hier een comment: Ein-de-lijk heb ik ‘m ook ingevuld: http://hallosunny.blogspot.nl/2015/01/6-vragen-7-bekentenissen.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.