Thermae 2000 op de gezondheidsbeurs

Afgelopen zaterdag ging ik met Nicole en onze vriendinnen naar de jaarbeurs in Utrecht. We waren door Bloggers Network en Thermae 2000 uitgenodigd om naar de Gezondheidsbeurs te gaan. Het was een erg gezellige dag waarbij we tarwegras hebben geproefd en een super leerzame en interessante lezing hebben bijgewoond van Eveline Ubachs. Deze lezing heeft veel indruk op mij gemaakt dus lees vooral verder als je wil weten waarom.

gezondheidsbeurs 2015 mindjoy

Gezondheidsbeurs

Het was dit jaar alweer de 8e editie van de nationale gezondheidsbeurs waar 250 exploitanten in zes verschillende thema’s waren opgedeeld. Medisch & zorg, Beauty & verzorging, Eten & drinken, Sport & avontuur, Body & mind en eHealth & technologie waarbij alles natuurlijk in het teken staat van een gezonde leefstijl. Ik was zelf benieuwd naar de bloedwaardentest, de lezingen in het gezondheidstheater en de huidanalyse die Thermae aanbood. Helaas was Amber Albarda alleen op donderdag aanwezig en viel de lezing van Ralph Moorman samen met de bloggers bijeenkomst bij Thermae. Maar ik heb kennis gemaakt met nieuwe producten, inspiratie opgedaan en genoten van het samenzijn met vriendinnen. En daarnaast nog even een heerlijke nekmassage gehad en als herinnering een foto in de fotobus laten maken. En het shotje tarwegras was trouwens best te doen, alleen dacht Nicole daar anders over haha.

Thermae 2000

Maar de reden waarom we op de gezondheidsbeurs waren was de stand van thermae 2000. Wist je dat het kuuroord in 1989 werd opgericht door twee fysiotherapeuten en oorspronkelijk voor reumapatiënten was? Je kan hier nu niet alleen je lichaam maar ook je geest zuiveren door aan de slag te gaan met je probleemgebieden. Een gezonde levensstijl creëer je door middel van fysieke en mentale begeleiding om zo in balans te komen en te blijven. Thermae 2000 biedt daarom vanaf dit jaar 4 nieuwe lifestylekuren aan; (mini) detox, afslankweek, slaaptherapie en de digitale detox. In deze leefstijlkuren ontgift je, onder persoonlijke begeleiding, van je ‘slechte’ gedrag waarbij de duur kan variëren van drie tot zes dagen. Het programma is zo opgesteld dat het effect langdurig zal zijn met blijvend resultaat. Ook maken ze bij thermae 2000 gebruik van de V-Check. Hierbij wordt de algemene gezondheid en vitaliteit van het lichaam in 8 minuten doorgemeten. En het geeft daarnaast ook een indicatie van je energieniveau.

Thermae 2000 gezondheidsbeurs mindjoy

Lezing Eveline Ubachs

Mens Sana in Corpore Sano (een gezonde geest in een gezond lichaam) dat is de basis. Eveline heeft zich als oud topsporter toegelegd om anderen bij te brengen wat je lichaam en geest nodig heeft om gezond te zijn en ook te blijven. Ze had zelfs 10 uur in de keuken gestaan om lekkere gezonde koekjes voor ons klaar te maken. Wist je dat de gemiddelde Nederlander 50 kilo suiker op jaarbasis naar binnen werkt en ook light producten dikmakers zijn? Ik stond met mijn oren te klapperen want vijftig kilo is echt ontzettend veel. Ook bedenken fabrikanten steeds weer nieuwe namen voor suiker en zoetmakers. Tip: de laatste nieuwe naam voor Aspartaam is momenteel Aminosweet. Eveline gaf ons mee dat een goede ademhaling, voldoende slaap, weinig stress en genoeg ontspanning van groot belang zijn voor je gezondheid. Te weinig slaap, minder dag 7 uur per nacht, zorgt ervoor dat je na één week al 700 genen kan beschadigen. En het cortisol hormoon wat vrijkomt bij stress zorgt er zelfs voor dat we vet opslaan. Dus het is van groot belang dat je hiermee aan de slag gaat als je er last van hebt. Echte eyeopeners vond ik het.

Door het kijken naar een scherm en het afhankelijk zijn van de (sociale) media kan je overprikkeld raken en zelfs stress en lichamelijke klachten ontwikkelen. Daarom hebben ze bij thermae 2000 een digitale detox en mag je de mobiele telefoon niet meenemen in het wellness centrum. Maar dan de grootste ontdekking van de middag. Door ‘verkeerde’ voeding, onvoldoende beweging, stress en een te hoog gewicht raakt je lichaam verzuurt. Het is daarom belangrijk om ontgiftende voeding te nuttigen. De meest krachtige voedingsmiddelen om te detoxen zijn; citroen, ui, bladgroenten, kiemgroenten, tarwegras, kolen, koriander, peterselie en knoflook. Maar je kan er ook voor kiezen om je lichaam dagelijks te ontzuren met de kruidige Alka thee of te gaan voor de mini detox bij thermae 2000. In de verzuring van het lichaam ga ik mijzelf de komende tijd veel meer verdiepen en ik ben benieuwd wat voor inzichten mij dit nog meer gaat geven. Benieuwd naar een verkorte versie van de lezing, begin dit jaar was Eveline bij de lokale zender L1 te gast. Vanaf 7:35 verteld zij haar verhaal.

Verzuring lichaam Bron

Maar het belangrijkste wat ze ons mee wilde meegeven was dat we echt moeten genieten van het leven! En dat ga ik zeker nog meer doen.Thermae 2000 en Bloggers Network super bedankt dat ik hierbij aanwezig mocht zijn.

Ben jij al wel eens bij de Gezondheidsbeurs of Thermae 2000 geweest? En welke leefstijlkuur spreekt je het meeste aan?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

19 thoughts on “Thermae 2000 op de gezondheidsbeurs

 1. Wat gezellig zo’n dagje weg :-). Ik ben zelf nog nooit bij de gezondheidsbeurs geweest. Bij Thermae 2000 trouwens ook nooit. Ik hou niet zo van sauna’s. Die kuren lijken me dan wel weer lekker en leerzaam.

 2. Mooi artikel met veel nuttige informatie. Dat stress een dikmaker is, heb ik afgelopen maanden helaas aan den lijve ondervonden. Hard aan het werk om die kilo’s nu kwijt te raken. Vaker een groene smoothie met spinazie of boerenkool dus 🙂

 3. Was inderdaad erg indrukwekkend 🙂

 4. Ik wist niet eens dat er een Gezondheidsbeurs bestond, klinkt erg interessant. Wellicht voor volgend jaar iets? Ik ben nog nooit bij de Thermae 2000 geweest, maar ga wel eens af en toe naar Spa Puur bij mij om de hoek. Heerlijk! Stress door beeldschermen, ik geloof het gelijk! Interessant onderwerp, interessante blog heb je trouwens ook

  • Anita

   Wat heerlijk een spa om de hoek. Thnx voor je reactie!

 5. Hihi, half bloggersland zal daar wel geweest zijn, wat heb ik veel fijne foto’s zien voorbij komen van deze beurs! Lijkt me gewoon super interessant om er heen te gaan!

 6. Leuke beurs! En wat tof dat jullie daar voor uitgenodigd waren!!! Ik ben 2x naar Thermae 2000 geweest, heerlijk! x

 7. wat leuk dat je hier bent geweest…
  die detox klinkt goed, en een middagje realxen zonder mobiel moet mij vast nog wel lukken..
  ik heb nog nooit zoiets gedaan, lijkt me echt zo heerlijk..

 8. Wat leuk om over jouw belevenissen daar te lezen, fijn dat je daarvoor uitgenodigd was! Het lijkt me geweldig om de Gezondheidsbeurs eens te bezoeken. Heel interessant die lezing van Eveline Ubachs en die V-check klinkt ook goed. Een goede detox lijkt mij fijn om eens te ondergaan, net als slaaptherapie want ik heb al mijn hele leven slaapproblemen.

  • Anita

   Ja die v ckeck lijkt mij idd ook wel wat! Balen dat je al zolang last hebt van slaapproblemen meis!

 9. Je hebt er een leuk artikel van gemaakt 🙂 en interessante feitjes vertelde Eveline hè! Echt een boeiende lezing :).
  Leuke foto’s ook! Mij lijkt de slaapkuur en de digitale detox wel wat!

 10. Gaaf!! Ik ken deze beurs niet (!!) anders had ik wel een bezoek ingepland. Inderdaad geniet van het leven en dit kun je niet uit een potje halen 😉

 11. Ik ga graag naar de sauna, maar bij thermae2000 ben ik nog nooit geweest. Ik had ook wel naar de Gezondheidsbeurs willen gaan, maar het is niet gelukt dit jaar.

  • Anita

   Oh wat jammer, je zou zondag gaan toch?

 12. Hai hai! Ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Nu nomineer ik jou! Je kan mijn artikel lezen op Sylvahna.com! Ik ben benieuwd naar je antwoorden! Liefs x

  • Anita

   Bedankt voor de nominatie. Ik heb er echter pas een blogpost over gemaakt, maar zal kijken of ik de vragen misschien nog op een andere manier ga invullen. Thnx!

 13. Zo jammer dat ik er op een andere dag was. Had je graag ontmoet!

  • Anita

   Wat lief! Sta er altijd voor open hoor, jij woont in het hoge noorden toch?

 14. Wat fijn dat je het zo leuk hebt gehad Anita! Hou onze site in de gaten, er zitten weer erg leuke opdrachten aan te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.