Thuisafgehaald, maaltijden van en door thuiskoks

Wil je graag koken voor anderen? Probeer je zelf iets klaar te maken, maar mislukt het steeds? Heb je geen tijd om te koken maar wil je wel eens wat anders dan kant-en-klaar en afhaalmaaltijden? Wil je laagdrempelig maaltijden van andere culturen proberen? Maak je altijd veel te veel klaar en gooi je het niet graag weg? Of wil je juist buurtgenoten leren kennen? Dat kan met thuisafgehaald, het platform voor thuiskoks.

Thuisafgehaald header

Wat is thuisafgehaald en hoe werkt het

Thuisafgehaald laat je kennis maken met maaltijden van thuiskoks van allerlei culturen én  je leert hierdoor buurtgenoten kennen. Op thuisafgehaald verzamelen zich thuiskoks en afhalers. Na aanmelding ben je direct een afhaler en kan je op zoek gaan naar thuiskoks in de buurt of zelf een thuiskok worden. Op de kaart kan je zien of één van je buurtgenoten een thuiskok is en hij een bordje over heeft. Dit kan op verzoek of je kan direct een maaltijd (ook vegetarisch), contant tegen kostprijs, afhalen. Wil je weten of een thuiskok goed en betrouwbaar is, kijk dan naar zijn bedankjes en badges. Op thuisafgehaald kan je ook op zoek naar een thuiskok voor je catering of je doet mee met een food event dat lokaal of landelijk georganiseerd wordt. Kijk ook eens dit ontzettend leuke stop motion filmpje wat ze gemaakt hebben.

 

Wat kan thuisafgehaald je opleveren

Het idee achter thuisafgehaald is dat eten verbindt. Het geeft je namelijk de kans om je kookpassie te delen met anderen, mensen in je buurt te leren kennen en nieuwe gerechten te ontdekken. Daarnaast willen ze voedselverspilling tegen gaan want niet iedereen neemt namelijk de moeite om kliekjes in te vriezen en te bewaren. Ook ouderen, chronisch zieken en alleenstaanden kunnen door thuisafgehaald vaker contact krijgen met buurtgenoten en daarbij verse maaltijden nuttigen. Door thuisafgehaald zijn er zelfs vriendschappen ontstaan en talenten ontwikkeld. Leuk om te zien dat Marieke en Jan Thij 2,5 jaar na het lanceren van thuisafgehaald nu ook internationaal (zoals Share your meal & Teil dein essen) dit platform aan het introduceren zijn.

Ben jij al bekend met thuisafgehaald?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

2 thoughts on “Thuisafgehaald, maaltijden van en door thuiskoks

  1. Ik heb er wel eens over gehoord. Mooie gedachte.

  2. Ja dit ken ik! Ook best vaak gebruik van gemaakt, niet voor maaltijden voor het gezin, maar voor mijn Low carb baksels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.