Top 5 komedie series

Welke komedie serie iemand in zijn top 5 heeft staan is persoonsgebonden omdat niet iedereen eenzelfde gevoel voor humor heeft. Wat iemand geweldig en hilarisch vindt, is voor een ander flauw of ongepast. En dan heb je nog het verschil tussen Britse en Amerikaanse humor. Elk jaar worden er weer nieuwe komedie series uitgebracht en is het maar afwachten of het aanslaat. Komedie series kijken altijd lekker weg en je kunt hierdoor even je eigen zorgen vergeten. De vijf komedie series die je naar mijn mening gezien moet hebben bespreek ik in dit artikel.

Friends

Een serie die eigenlijk geen introductie nodig heeft is Friends. Tien seizoenen (1994-2004) hebben we kunnen genieten van de vrienden Rachel, Monica, Ross, Phoebe, Chandler en Joey. Friends geeft een kijkje in het leven van de zes vrienden, ze helpen elkaar waar nodig en maken de meest leuke dingen mee. Een aflevering duurt 22 minuten en Friends heeft 60 awards gewonnen. Fun fact: Jennifer Aniston en Courteney Cox Arquette zouden in eerste instantie elkaar rol spelen maar ze vonden het personage meer geschikt voor de ander.

Friends komedieserie

Seinfeld

Een serie die mijn man en ik eigenlijk pas ontdekten is Seinfeld. Jerry, Elaine, Kramer en George nemen je negen seizoenen (1990-1998) mee in hun dagelijkse leven. Jerry is een komiek en speelt zichzelf in een serie die over niets gaat. Maar eigenlijk gaat het over zaken die iedereen herkent. Seinfeld heeft een niet knuffelen beleid voor de karakters bedacht. Een aflevering duurt 21 minuten en de serie heeft 68 awards gewonnen. Fun fact: een tiende seizoen was aangeboden maar dit hebben de makers afgewezen.

Seinfeld komedieserie

My name is Earl

De serie waar veel te weinig seizoenen van gemaakt zijn is my name is Earl. Earl, Randy, Joy, Darnell en Catalina zie je vier seizoenen (2005-2009) de meeste gekke dingen meemaken. Earl is een dief totdat hij door een auto-ongeluk karma ontdekt en alles wat hij heeft gedaan goed wil maken. My name is Earl heeft 12 awards gewonnen en een aflevering duurt 21 minuten. Fun fact: Jason Lee (Earl) is een professioneel skateboarder geweest.

My name is earl komedieserie

Psych

Shawn en Gus nemen je in Psych acht seizoenen (2008-2014) mee op avontuur. Shawn is een adviseur van de Santa Barbara politie als psychic detective, hij is echter niet helderziend maar heeft een goed waarnemingsvermogen. Samen met Gus richt hij Psych op zodat hij geld kan verdienen als helderziende. Carlton, Juliet, Karen en Henry (Shawn’s vader) zijn de andere hoofdpersonen. Een aflevering van Psych duurt 44 minuten en de serie heeft 4 awards gewonnen. Fun fact: het is nog onduidelijk of Psych echt afgelopen is.

Psych komedieserie

The Fresh Prince of Bel-Air

Nog een oudere maar leuke serie is the fresh prince of Bel-Air. Wie kent de rap aan het begin van elke aflevering niet uit zijn hoofd? Will wordt door zijn moeder naar zijn tante en oom (Philip en Vivian) in Bel-Air gestuurd en in zes seizoenen (1990-1996) zie je welke veranderingen hij daar teweeg brengt. Ook zijn neven en nichten, waaronder Carlton, moeten wennen aan Will. The Fresh Prince of Bel-Air heeft 13 awards gewonnen en een aflevering duurt 24 minuten. Fun fact: de dans van Carlton komt voort uit een combinatie van een optreden van Bruce Springsteen en Eddie Murphy.

The fresh prince of Bel Air komedieserie

Welke komedie serie moet je volgens jou echt gezien hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.