Top 6 Nederlandse TV series

Naast het kijken van Amerikaanse en Engelse TV series zijn er ook een aantal Nederlandse series die ik met veel plezier heb gekeken. Er wordt vaak gezegd dat Nederlandse series lang niet zo goed zijn vergeleken met het buitenland. Maar ik vind dat er toch een aantal mooie series tussen zitten en die wil ik vandaag graag met jullie delen.

Van god los

De film is ook ontzettend goed, maar het gaat vandaag om de serie van god los. Deze serie bestaat uit losstaande verhalen over een waargebeurd misdrijf. In de drie seizoenen die ze van de serie hebben gemaakt spelen een heleboel bekende acteurs een rol. Iedere aflevering heeft zelfs een andere regisseur en scenarioschrijver(s). Je wordt meegenomen in de periode voorafgaand aan de gruwelijke daden en het waarom. Jaloezie, een psychische stoornis, zinloos geweld of drugs zijn enkele gedachtegangen waardoor er het misdrijf gepleegd wordt. Fun fact: zowel Tygo Gernandt als Angela Schijf, acteurs uit de film, spelen een rol in een aflevering van de TV serie van god los.

NL tv serie van god los

Vuurzee

De verdwijning van Yasmin (Eva van de Wijdeven) zorgt ervoor dat de fictieve badplaats Boedzand op zijn kop staat. Er wordt een grote zoektocht georganiseerd en daardoor komt natuurlijk een heleboel aan het licht. Vuurzee is een psychologische trillerserie waarvan twee seizoenen zijn gemaakt. De serie wordt zelfs vergeleken met TV serie Twin PeaksFun fact: Amerika heeft de rechten van de serie gekocht om deze daar uit te gaan brengen.

NL tv serie vuurzee

Gooische vrouwen

Martin Morero (Peter Paul Muller) is doorgebroken als zanger en gaat samen met zijn vrouw Cheryl (Linda de Mol) in het Gooi wonen waar zij bevriend raakt met drie vrouwen. Gooische vrouwen, een drama series, volgt deze vier vrouwen en wat ze meemaken in het Gooi. Dit draait natuurlijk allemaal om geld, auto’s, mooie huizen en dure kleding. Als vervolg op de TV serie zijn er twee films gemaakt. Fun fact: in 2009 ontving de TV serie Gooische vrouwen de gouden televizier-ring.

NL tv serie gooische vrouwen

Penoza

Penoza is de Nederlandse misdaadserie over de onderwereld waarvan seizoen 4 momenteel in de maak is. En ik kijk er nu al naar uit. Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) is de vrouw van Frans (Thomas Acda), een belangrijke man in de onderwereld. Carmen komt erachter en wil dat Frans eruit stapt. In Penoza zie je wat dat allemaal voor gevolgen heeft. Fun fact: Penoza is verkocht aan België, Polen, Rusland en Amerika.

NL tv serie penoza

Lijn 32

Een dramaserie, met onder andere Waldemar Torenstra en Leona Philippo, waarin de levens van zes totaal verschillende personen gevolgd worden. Ze hebben echter één ding gemeen en dat is dat ze allemaal in buslijn 32 zitten op het moment dat er een aanslag op gepleegd wordt. In lijn 32, waar maar één seizoen van gemaakt is, kom je erachter hoe ze allemaal per ’toeval’ in dezelfde bus zitten. Fun fact: je kan de acht afleveringen gewoon nog online kijken.

NL tv serie lijn 32

Hollands hoop

Hollands hoop is kortgeleden uitgezonden en behoort zeker in mijn top 6 thuis. Als je houdt van Breaking Bad, dan moet je deze serie ook echt gaan kijken. En er is bekend gemaakt dat er een seizoen 2 gaat komen, zo leuk! Fokke (Marcel Hensema) erft de boerderij van zijn vader en gaat samen met zijn vrouw Machteld (Kim van Kooten) en kinderen naar het Groningse platteland. Daar aangekomen komt hij erachter dat vanuit de boerderij drugs verhandeld wordt en dat zet natuurlijk het leven van Fokke op zijn kop. Fun fact: cast en crew hebben thuis het maximaal aantal wiet plantjes moeten kweken voor de TV serie.

NL tv serie hollands hoop

Wat is de beste Nederlandse serie volgens jou?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

14 thoughts on “Top 6 Nederlandse TV series

 1. Grappig, ik denk leuk series, kijk ik er vast wel een paar van :-). Maar nee, deze kijk ik eigenlijk allemaal niet, hahaha. Ik kijk graag Fikken Maastricht. En vast nog meer, maar kom er even niet op :-).

 2. Er zijn hele goede Nederlandse series. Penoza en Van god los zijn zeker goed. Ook vind ik Overspel steen goed.

  • Anita

   Ja daar hoor ik idd ook goede verhalen over, toch maar eens kijken dan!

 3. Leuk dat NL het zo goed doet met de series (en films)
  Zelf kijk ik nagenoeg geen NL series (en films) Dus ik kan je vraag niet beantwoorden…

 4. penoza vond ik in het begin maar niets, maar bleek echt een super serie te zijn…
  van god los, gooische vrouwen en hollands hoop keek ik ook…
  de rest ken ik helemaal niet

 5. O ja Hollands Hoop vond ik ook erg spannend! Oh dus er komt toch een seizoen 2? Leek me zo’n definitief einde…
  Verder kijk ik graag naar Moordvrouw en Divorce.

 6. Penoza is zo’n geweldige serie! Laatst drie seizoenen in korte tijd gekeken en ik kijk dus ook uit naar seizoen 4. Hollands hoop ben ik erg benieuwd naar.

 7. Ik ken alleen Gooische vrouwen. Qua Nederlandse series volg ik Adam en Eva en GTST.

 8. Ik kijk eigenlijk nooit NL series…

 9. Gooische vrouwen staat bij mij op 1 🙂

 10. Gooische vrouwen hoort ook echt bij mijn favorieten!

 11. Gooische vrouwen, die wil ik wel weer eens kijken!

 12. Leuk! Ik vind Van God Los enorm sterk inderdaad, dat heb ik met plezier gekeken. Hollands Hoop was ik aan begonnen, maar daarna kreeg ik het heel druk en was er niet meer echt tijd voor de tv, oeps! Misschien nog maar eens terug kijken, want ik vond de eerste twee afleveringen inderdaad meteen goed!

 13. Ik kijk dus vrijwel geen Nederlandse series. Van God Los heb ik 1 aflevering van gezien met Georgina Verbaan, en het was leuk om haar eens iets heel anders te zien spelen. Hollands Hoop staat inmiddels op mijn lijstje, net als A’dam & E.V.A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.