TV serie van het moment #1 | Person of interest

Ik kijk erg graag naar TV series en ben steeds op zoek naar een nieuwe serie om te volgen. Ik heb al heel veel series gezien maar ontdek steeds weer nieuwe. Veel series kijk ik samen met mijn man, maar de meeste volg ik zelf omdat hij bijvoorbeeld niet van fantasy series houdt. Het lijkt mij dus leuk om regelmatig een TV serie van dat moment met jullie te delen. De TV serie waar ik en mijn man momenteel helemaal lyrisch over zijn is Person of Interest.

TVserie Person of Interest

Waar gaat Person of Interest over

Person of Interest gaat over een voormalige CIA agent en een mysterieuze miljardair. John en Harold Finch voorkomen samen gewelddadige misdrijven, waarbij Harold het brein is en John de misdrijven moet zien te voorkomen. Harald is mysterieus en het brein achter het voorkomen van de misdaden omdat ze niet op een normale manier bij deze personen uitkomen. Hij heeft namelijk software ontwikkeld om een tweede 9/11 te voorkomen, maar Finch komt erachter dat de software ook ‘irrelevante’ misdaden voorspelt. Omdat hij zelf niet in staat is om het te onderzoeken huurt hij John in om te ontdekken wat er staat te gebeuren. Het is namelijk niet duidelijk of de persoon de dader of het slachtoffer is.

Wat maakt de serie zo goed

Het gaat niet alleen om de gewelddadige misdaden, maar ook om het verhaal achter de software en het verleden van John en Harold. Daarnaast vindt er een kat en muis spel met de politie plaats omdat John niet zacht te werk gaat en ze in het geheim de misdaden oplossen. Hoofdrolspelers Carter en Fusco (beide werkzaam bij de politie) geven weer een andere perspectief aan het verhaal waardoor het niet saai wordt. Het hele verhaal achter de software en dat het een machine is die je elk uur van elke dag bespioneert is natuurlijk erg actueel en interessant om te zien. De schrijvers weten de spanning er goed in te houden en laten je door middel van flashbacks zien waarom John en Harold doen wat ze doen. Momenteel zitten wij in seizoen 2 en eind september start in Amerika seizoen 4. Ik heb gelezen dat seizoen 3 super spannend gaat worden dus daar kijk ik naar uit.

Houd je van actie, mysterie en drama series dan raad ik je Person of Interest zeker aan.

Zou Person of Interest iets voor jou zijn of geef je de voorkeur aan een ander genre?

2 thoughts on “TV serie van het moment #1 | Person of interest

  1. Ik kende de serie niet. Klinkt goed. Zelf ben ik lyrisch over The Blacklist.

    • Anita

      Blacklist zit idd in hetzelfde genre, misschien toch ook eens gaan kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.