TV serie van het moment #5 | Smeris

Een Nederlandse TV serie die ik elke week weer met veel plezier kijk is Smeris. Ik stelde al eerder een top 6 van Nederlandse TV series op, maar eigenlijk had het een top 7 mogen zijn. Want smeris hoort zeer zeker in dat rijtje thuis. Een serie die ik eigenlijk ging kijken omdat seizoen één zich in Tilburg, mijn geboortestad, afspeelde maar uiteindelijk bleek dat deze politieserie steengoed is. Daarom tip ik hem jullie graag en vanavond is zelfs de spannende finale van seizoen 2.

TV serie moment smeris
Bron

Verhaal Smeris

Willem Niessen (Dennis van de Ven) werkt bij het hennepteam van de gemeente Tilburg en is de meest correcte rechercheur die er maar is. Maar als Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) zijn partner wordt veranderd alles compleet. Theo zat bij moordzaken en is te vaak buiten zijn boekje gegaan toen hij op zoek ging naar topcrimineel Freddy van Nuenen waardoor hij nu gedegradeerd is naar dit hennepteam. Hij moet zich rustig houden en het onderzoek laten voor wat het is. Maar kan Theo dat? En hoe gaat Willem hiermee om? En wat zijn de gevolgen van de samenwerking tussen Theo en Willem voor het werk en hun geliefden?

Wat maakt de serie zo goed

Allereerst is het leuk om te zien dat ze de steden waar ze filmen erg mooi in beeld hebben weten te brengen. Maar ook de verhaallijnen in smeris krijgen steeds weer een verrassende wendingen waardoor het verhaal niet verder gaat zoals je in eerste instantie zou denken. Als je houdt van Penoza dan is smeris ook echt iets voor jou. De onderwereld speelt ook hier een erg grote rol, samen met de georganiseerde misdaad en criminaliteit op alle niveaus. Jeroen en Dennis maken natuurlijk ook draadstaal dus de nodig humor ontbreekt zeer zeker niet. En het zijn daarnaast ook verrassend goede acteurs wat hun rol erg geloofwaardig maakt.

Wat is jou favoriete serie van dit moment?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

11 thoughts on “TV serie van het moment #5 | Smeris

 1. Ik vind het duo Jeroen en Dennis steengoed, maar heb deze serie nog steeds niet gezien! Komt ook omdat ik series via internet volg denk ik haha..

  Ben nu Orphan Black aan t kijken..

 2. Jaaa, Smeris! Ik vind het ook een goede en spannende serie. Loop wel een beetje achter, ik heb nog niet alle afleveringen gezien. Grappig dat het zich in je geboortestad afspeelde.

 3. Nederlandstalige series vermijd ik eigenlijk altijd, maar Jeroen vind ik wel een geweldige man! Misschien moet ik deze serie eens een kans geven. Momenteel kijk ik van alles door elkaar, Game of Thrones, New Girl, Criminal Minds, The Big Bang Theory en zo nog een paar. 😉

 4. Ik vind NL series eigenlijk nooit zo goed .Te veel en te overdreven… Het is vaak zo gekunsteld in elkaar gezet/geacteerd dat het niet meer geloofwaardig is.
  Voorheen keek ik graag naar Bones, The Big Bang, en Arrow. (over geloofwaardigheid gesproken hahaha…)

  • Anita

   NL series zijn de laatste jaren wel echt vooruit gegaan Deborah! Eerst vond ik er ook weinig aan, maar nu zijn er wel een aantal steengoede series gemaakt.

 5. Smeris is echt kei leuk! Eigenlijk was het vorig jaar nog veel leuker toen het in Tilburg werd opgenomen ;-). Nog 2 afleveringen die seizoen, hopelijk een mooie einde van het verhaal!

  The Big Bang is trouwens ook echt super leuk!

 6. Ik kijk eigenlijk nooit naar Nederlandse series. Vind ze meestal minder, hoewel Jeroen wel erg tof is!
  Mijn favorieten series: Criminal Minds (stipt op 1), Castle, The Big Bang Theory, Csi

 7. Het eerste seizoen vond ik geweldig en domkop die ik ben:
  Ik dacht dat ze het eerste seizoen aan het herhalen waren! Blijkt dat seizoen 2 dus al bezig is!
  Ik ben nu dus alles aan het “inhalen”.
  Penoza vond ik (net als jij) ook top!

 8. Ziet er uit als een leuke tv serie!

 9. Ja Smeris! Vorig seizoen heb ik helemaal gekeken, erg leuk om te zien dat het in Tilburg (mijn woonplaats) af speelt. Seizoen 2 hebben we opgenomen en ik heb er nu een aantal afleveringen van gezien, maar we mogen nog een aantal afleveringen kijken.

 10. Ik was van plan om Smeris ook te kijken, maar kom er maar niet aan toe. Het leven van een serieliefhebber is helaas te druk. Er zijn zoveel series, en zoveel die er continu bijkomen, dat je helaas niet alles kunt zien. En dan moet je keuzes maken. Misschien kijk ik ‘em ooit nog, wie weet. Ben wel benieuwd na alles wat ik heb gehoord over deze serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.