TV serie van het moment #6 | The walking dead

Een serie waar de première van seizoen 6 pas is uitgezonden en ik weer met plezier naar gekeken heb is the walking dead. Een serie over hoe te overleven in extreme omstandigheden en als ik zeg extreem dan bedoel ik ook zeer extreem. De wereld is namelijk overgenomen door zombies en er zijn maar een aantal overlevenden die zich moeten zien te redden in deze Apocalyps. Een dramaserie met veel dood en verderf waar je echt wel tegen moet kunnen.

TV serie van het moment the walking dead
Bron

Verhaal the walking dead

Politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) ontwaakt in het ziekenhuis uit een coma als er niemand meer te bekennen is. Zijn vrouw Lori (Sarah Wayne Callies) en zoon Carl (Chandler Riggs) zijn spoorloos. Rick wordt, als hij een overlevende tegenkomt, aangeraden om naar het veilige Atlanta te vluchten omdat men gehoord heeft dat daar een geneesmiddel is voor deze epidemie. Eenmaal in de stad moet Rick vluchten voor zijn leven en sluit zich op in een tank. De stad blijkt namelijk te zijn overspoeld met walkers en de enige manier om er één uit te schakelen is deze in de hersenen te raken. Rick sluit zich, als hij gered wordt uit de tank, aan bij een groep andere overledenen die in de stad op zoek waren naar voorraden. De groep die Rick tegenkomt kamperen met nog een aantal overlevenden, waaronder Lori en Carl, net buiten de stad en samen gaan ze naar het CDC voor het geneesmiddel. Maar vinden ze daar ook wat ze nodig hebben en zijn er daarnaast nog meer overlevenden?

Wat maakt de serie zo goed

Vooral door de spanning en sensatie die in elke aflevering weer te vinden is. Ik ben geen fan van horrorfilms maar the walking dead is meer dan angst, afschuw en het doden van zombies. Het gaat over de toestand van een groep mensen die in leven wil blijven en de keuzes die daarbij gemaakt moeten gaan worden. Hoe vertrouw je onbekende mensen, wat is ethisch en verschillende mensen hebben natuurlijk ook verschillende meningen. Daarnaast is het de vraag of iedereen bestand is tegen een leven in onzekerheid en het moeten doden van zombies. In ieder seizoen komt de groep weer voor andere beslissingen te staan en gaan ze keer op keer weer op zoek naar een veilige plek om een leven als gemeenschap op te kunnen bouwen. Grenzen worden hierbij vaak overschreden en het is maar de vraag of de mensen die ze tegenkomen ook hetzelfde doel voor ogen hebben. Want wanneer wordt overleven op een onethische manier verkozen boven het sparen van een mensenleven? Je moet wel een sterke maag hebben als je besluit te kijken naar the walking dead want bloed, ingewanden en halve lichamen zijn de normaalste zaak van de wereld in deze serie.

Ook de spin-off serie fear the walking dead is een aanrader, hierin word je meegenomen in het begin van het uitbreken van de zombie-apocalyps. Seizoen 1 is al te bekijken.

Wat is jou favoriete serie van dit moment?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Pinterest

10 thoughts on “TV serie van het moment #6 | The walking dead

 1. Ik heb de eerste twee seizoenen van de WD gekeken, maar op een gegeven moment was ik die zombies echt zo zat dat ik nooit verder ben gegaan. Zelf kijk momenteel naar Desperate housewives en de blind spot, totaal verschillend van elkaar maar allebei erg goed en vermakelijk om naar te kijken

 2. Ik heb hier nooit naar gekeken, maar er wel al verschillende dingen over gehoord. Lijkt me echt een heel spannende serie!

 3. Jaaa, The Walking Dead! Ik miet seizoen 5 nog steeds kijken, maar wauw wat een gave serie!

 4. Jaaa, the walking dead! Ik heb de nieuwe aflevering nog niet gezien.
  Fear the walking dead is inderdaad ook tof. 🙂

 5. Ja! Ik vind deze serie zo geweldig. Dit is ook echt de enige serie die ik blijf kijken. Bij andere series haak ik na 1 of 2 seizoenen alweer af. Bij the walking dead zit ik nu gewoon in seizoen 6. Al mis ik wel de spanning die ik had bij het eerste en tweede seizoen. Misschien ben ik er al aangewend, haha.

 6. Ik hoor er super veel goede verhalen over. Toch denk ik niet dat het een serie voor mij is maar misschien dat ik er nog weleens aan begin.

 7. Jaa ik kijk het ook! Ik vind het qua sterke maag wel meevallen, bloederige taferelen doen me eigenlijk niets (het zal wel aan mij liggen dan 😉 )
  Ik moet wel zeggen dat de eerste nieuwe aflevering (seizoen 6) wat tegenviel. Ik vond hem lastig te volgen, hopelijk trekt dat snel weer bij nu we weer in het nieuwe seizoen zitten. Fear The Walking Dead heb ik nog niet gezien, maar ik vraag me af of dat lang boeiend blijft aangezien het zich moet afspelen vóór de Apocalypse. Binnenkort maar eens uitproberen dan! 🙂

  • Anita

   Het gaat over het net uitbreken van de apocalypse dus je ziet hoe het tot stand komt terwijl je bij twd er meteen ingegooid wordt.

 8. Niet zo mijn ding zullen maar zeggen ;-). Ik ben meer van Flikken en Smeris. En eigenlijk niet te bloederig :-).

 9. Dit is zo een goede serie! Ik weet nog zo goed dat mijn man in 2010 thuis kwam en zei dat we deze serie samen moesten kijken. Ik wilde niet want hallo zombie’s en een sheriff? Belachelijk.

  Ik vind dit zo een goede serie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.