Uittip: de tuinen van Appeltern

Afgelopen dinsdag was R. jarig en voor degene die mij al langer volgen weten dat we op onze verjaardagen altijd een dagje uit voor de ander plannen. Ik zocht iets waar ook onze hond Louie mee naartoe zou kunnen en stuitte op de tuinen van Appeltern. Misschien ben je al wel eens op deze site terecht gekomen als je op zoek was naar tuinadvies en -onderhoud of kocht je iets uit de tuinwinkel. Maar vanaf maart tot en met november kan je ook terecht in het tuininspiratie park.

Tuinen Appeltern inspiratiepark mindjoy

Wat kan je verwachten van de tuinen van Appeltern

Appeltern ligt in het groene Land van Maas en Waal en op het 22 hectare grote park vind je meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. Iedere tuin is weer anders qua vorm en inrichting en is compleet aangelegd met beplanting, meubilair en bestrating. Er zijn bijvoorbeeld sfeertuinen, architectentuinen, balkontuinen en tuingeluktuinen. Ieder seizoen zijn er ook een aantal bijzondere projecten te bewonderen in de tuinen van Appeltern. Ze hebben als doel om te laten zien wat er allemaal mogelijk is om de tuinbezitter zo gelukkig mogelijk te laten zijn met zijn tuin. Want ook al is deze nog zo klein, je kan er heel wat moois van maken. Door het park heen vind je ook nog eens de tuinwijsheden door Ben van Ooijen, directeur van de tuinen van Appeltern. Dus als je op zoek bent naar tuininspiratie ben je hier aan het juiste adres. Kom je langs voor een tuinconsult met tuingeluk dan moet je in het weekend gaan want dan zijn de Gardens Hoveniers aanwezig om je adviezen te geven. En je kan alles nog rustig nalezen in de plantenencyclopedie of via e-mail de fluistertour ontvangen met allerlei tips en achtergrondinformatie van de tuinen van Appeltern.

Tuinen Appeltern inspiratie mindjoy

Onze ervaring

We hadden allereerst onwijs goed weer waardoor het misschien net iets te warm was om over de grote vlaktes te lopen. Maar dat was de ideale gelegenheid om even een moment rust te pakken op de zit- en schaduwplekken en zo te genieten van de mooie omgeving. Het was niet druk op deze doordeweekse dag en hierdoor kon je op het gemak rondlopen door de tuinen. Je kijkt je ogen uit en veel planten, bloemen en bomen stonden nu mooi in bloei. Het prachtige aan de natuur is dat het er iedere maand weer anders uitziet en een bezoek aan het park nooit zal gaan vervelen. Achter iedere muur of haag ontdek je weer iets moois en inspiratie krijg je volop. Het enige wat mij niet kon inspireren waren de kunstenaarstuinen. Ze organiseren gedurende het seizoen ook workshops en kinderen kunnen natuurlijk spelen. Handig waren ook de verzamelterreinen met tuinproducten waardoor je de inspiratie die je op hebt gedaan om kan zetten in concrete producten inclusief naam van de fabrikant. En ik weet nu ook wat de vier basisvoorwaarden zijn van tuingeluk.

Tip: koop je kaartje online dan krijg je €1,- korting per kaartje.

Jij al eens in de tuinen van Appeltern geweest?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

8 thoughts on “Uittip: de tuinen van Appeltern

 1. Nee ik ben er nog nooit geweest. Weet ook niet of ik het wel interessant vind haha, ik vind de tuin niet zo heel belangrijk. Een stukje gras en een terras en dan is het voor mij al goed 😉

 2. Nog nooit gehoord van deze tuinen. Volgens mij is het wel erg leuk als je inspiratie op wilt doen! Gefeliciteerd nog met R.

 3. Wat een leuke tip. Ik weet nog niet precies wat we met onze tuin gaan doen, dus wellicht vinden we hier wat inspiratie. Dank voor de tip. Ik ga het eens combineren met een bezoekje aan mijn ouders.

  • Anita

   Dan is het inderdaad super leuk om daar rond te lopen. Wij zitten nog steeds met de voortuin waar we niet tevreden over zijn.

 4. Wat een leuke tip! Het lijkt mij heerlijk om daar te wandelen het ziet er zo rustgevend uit al dat groen. Ik houd niet van tuinieren maar toch spreekt dit mij aan.

 5. Wat leuk om op verjaardagen een dagje weg te gaan! Ik ben wel eens in Appeltern geweest, maar dat is echt super lang geleden. Het ziet er mooi uit om nog eens te gaan.

 6. Wat herkenning 😉 Ik vond het inderdaad geweldig en het is superleuk als je iets met je tuin wil gaan doen, voor inspiratie! Mooie foto’s heb je gemaakt!

 7. Ik ben er wel eens geweest een hele tijd geleden en ik vond het best leuk. Ik vind de tuin namelijk een heerlijk plekje en inspiratie opdoen is altijd fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.