Uittip: Glass – Isabelle Beernaert

Als je wel eens naar So You Think You Can Dance (SYTYCD) hebt gekeken, heb je de choreografieën van Isabelle Beernaert misschien al voorbij zien komen. Sinds 2009 maakt Isabelle namelijk choreografieën voor dit geweldige programma. Moderne dans waarbij ze vaak het uiterste van de dansers vraagt. Inlevingsvermogen, echte emotie en beladen onderwerpen zorgen voor het meeste mooie resultaat. In 2011 deed Isabelle Beernaert mee aan het programma The Ultimatie Dance Battle (TUDB) en won het programma zelfs met haar samengestelde groep dansers Heart 2 Beat.

Dansvoorstellingen Isabelle Beernaert

Sinds sytycd en tudb heeft Isabelle samengewerkt met een heleboel goede dansers en in deze programma’s ontzettend mooie choreografieën neergezet. Het was dus logisch dat er een dansvoorstelling met deze en andere dansers zou gaan komen. Ne me quitte pas (2011) was de eerste dansvoorstelling en toevallig was ik bij de première in Tilburg aanwezig. Het was in één woord geweldig. Et après (2012) volgende en ook daar ging ik naar toe. C’est la vie (2013) was een tweeluik van de vorige twee dansvoorstellingen, maar deze sloeg ik echter over. Ik had immers de vorige twee voorstellingen van Isabelle al gezien. Red, yellow & blue (2013) was de dansvoorstelling van vorig jaar en wederom was ik blij dat ik een kaartje had weten te bemachtigen. Het was namelijk een ontzettend mooie en emotionele voorstelling. En dit jaar is Isabelle Beernaert weer terug met de nieuwe dansvoorstelling Glass waar ik afgelopen woensdag ben geweest.

Glass Isabelle Beernaert schouwburg Tilburg Glass Isabelle Beernaert dansers

Glass 2014/2015

In glass staat de doorzichtigheid en breekbaarheid van de mens centraal. Heftige emoties, mooie beelden, emotionele muziek en prachtige moderne dans. Het komt allemaal weer voorbij in de voorstelling die Isabelle Beernaert gecreëerd heeft. Wat ik altijd zo prachtig vind is dat de dans geperfectioneerd is en de emoties echt bij je binnen komen. Mooi om te zien dat iedere voorstelling weer anders is en er deze keer ook met props (glazen kubus en 2 witte wanden) gewerkt wordt. Isabelle kiest altijd voor de meest prachtige muziek en deze keer zaten er ook nummers van Damien Rice ♥ in. Jammer om te zien dat de voorstelling niet helemaal uitverkocht was. Dus als je nog wil gaan heb je misschien nog kans op een kaartje bij een schouwburg bij jou in de buurt. Ben je benieuwd, bekijk dan onderstaande trailer.

Glass is nog te bezoeken in Nederland en België tot februari 2015

Ben jij al eens naar een dansvoorstelling van Isabelle Beernaert geweest?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

6 thoughts on “Uittip: Glass – Isabelle Beernaert

 1. Anja

  Nog niet naartoe geweest, maar in maart 2015 ga ik naar The Fifties and Sixties – Unforgettable van Isabelle Beernaert

  • Anita

   Daar heb ik ook zin in! Benieuwd hoe die voorstelling zal zijn.

 2. ik kende dit helemaal niet….
  maar wat is dit mooi om te zien,..

 3. Jeetje, wat ziet dit er mooi uit! Heel emotioneel inderdaad. Ik vind moderne dans zo mooi om naar te kijken.

 4. Totaal onbekend voor mij. Ik vind het wel heel mooi om te zien. Leuk dat je dit deelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.