Uittip: LEGO World

Deze herfstvakantie is het weer zover dat Lego de jaarbeurs te Utrecht heeft overgenomen. LEGO World, het grootste lego evenement ter wereld, heeft zich daar gevestigd en afgelopen dinsdag ging ik erheen. Vroeger heb ik onwijs veel met Lego gespeeld en was ontzettend benieuwd wat er tegenwoordig allemaal te verkrijgen is. En ook om te kijken of ik nog een leuke Duplo starterssetje kon vinden.

lego world groots opgezet lego douche

Wat kan je verwachten van LEGO World

Vier hallen vol met Lego leuk voor kinderen van 1,5 tot en met 12 jaar, tot 2 jaar is de entree gratis. Kinderen leren en groeien door nieuwe ervaring en Lego is goed voor de ontwikkeling van je kind. Motoriek, geheugen, kleur- en getalherkenning en rollenspel. Van Lego Duplo tot Technic, voor iedere levensfase heeft Lego wat te bieden. Op de beurs kan je zien wat je met Lego kan, kan je zelf aan de slag of gewoonweg lekker spelen en genieten van al het moois. Ook is er een bioscoop, springkussens en zelfs een Lego douche. Niet alleen voor kinderen maar ook voor jezelf als ouder een leuk dagje uit. Tip: koop je kaartje online want dan krijg je best wel veel korting!

lego-kunstwerken-lego-world

Onze ervaring

Ik ging samen met Nicole en Fay waardoor ik ook echt kon ervaren hoe het is om met een kind daar rond te lopen. Allereerst gingen we een bandje voor verdwaalde kinderen halen om bij Fay om haar pols te hangen. Het was ontzettend druk en daarom echt geen overbodige luxe. Overal waar je liep stonden er Lego standbeelden en het eerste wat we zagen was de Duplo speelplaats. Bergen met stenen, voorbeelden van wat je ermee kan en attracties voor de kinderen. Daarna stuitte we op de Fans waarbij mensen hun eigen Lego bouwwerken tentoonstellen. Door de jungle kwamen we uit bij Friends waar Fay met alle dames op de foto wilde, zelf kon ik het natuurlijk ook niet laten. Ook zagen we de octopus attractie staan, maar in mijn toestand niet aan mij besteed. Een tweede Duplo speelplaats doemde daarachter op waarbij zelfs een heus theater was. De show was erg matig maar Fay zag al snel de Cars auto waar je mee op de foto kon. Na even een drankje genuttigd te hebben gingen we een kijkje nemen bij de Intertoys winkel waar je met korting kon shoppen. Ook zagen we de enorme wereldbol bestaande uit meer dan 300.000 legosteentjes en de Lego douche. Nadat Fay nog even in de blauwe lego zee gespeeld had gingen we er weer vandoor en waren we alweer een paar uur verder.

spelen-op-foto-lego-world-friends

We hebben lang niet alles kunnen zien maar met een peuter is het gewoonweg veel te groot. Daarom hebben we de plekken uitgekozen waar zij dol op is en zich kon vermaken. Vanaf 4 jaar kan je veel meer in LEGO world met je kind omdat dan de Juniors serie begint. De hallen zijn ruim opgezet waardoor het ondanks dat het druk is je niet voor elkaars voeten loopt. Ook zijn er meer dan voldoende zitplekken, toiletten en speelgelegenheden. Heel fijn dat ook je eigen meegenomen consumpties genuttigd mogen worden. Het ideale uitje dus voor als je kindje houdt van Lego, maar wie doet dat niet? Zelf willen wij ons kindje daar ook al vroeg kennis mee laten maken en komt het gekochte Duplo setje goed van pas. En R. kan niet wachten totdat ze oud genoeg is voor het échte Lego werk.

lego-world-wereldbol-dierentuin

Ben jij al eens in LEGO world geweest?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

8 thoughts on “Uittip: LEGO World

 1. Wat was het leuk he. Vond dat er voor Fay ook al veel was om naar te kijken en mee te spelen. Al is het inderdaad nét iets leuker als ze wat ouder is en echt kan gaan bouwen met de lego blokjes. Zelf vroeger ook altijd veel mee gespeeld en hopelijk mijn dochter later ook. Zal het in ieder geval wel stimuleren 😉

  • Anita

   Dat ook, maar dan kan je ook net wat langer blijven. Het is nogal prijzig om er maar heel kort rond te lopen.

 2. Anja

  Niet naar Lego World geweest, maar wel ooit naar Legoland in Denemarken

 3. Wat leuk! Jammer dat ik geen kinderen heb :-). Ik spelde vroeger echt bijna alleen maar met lego :-).

  • Anita

   Zonder kinderen val je niet op hoor Els, lekker genieten van de Lego 🙂

 4. Oesja

  Wat leuk!! Volgende keer ook maar eens met de kids heen.. Ze spelen op het moment ontzettend veel met duplo echt leuk!

  • Anita

   Ja ik denk dat het setje wat wij gekocht hebben ook veelvuldig gebruikt gaat worden 😉

 5. Gaaf hoor! Lego is echt iets waar volgens mij alle kinderen dol op zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.