Uittip: lichtjesroute Eindhoven

Het is vandaag de dag van de bevrijding in Eindhoven en dat wordt altijd feestelijk gevierd. Vanavond worden namelijk de lichten weer aangestoken van de lichtjesroute. Eindhoven is natuurlijk de lichtstad maar de soldaten werden door de Eindhovenaren in 1944 ook verwelkomd met lampen achter de ramen. Van 18 september tot en met de tweede zondag van oktober gaan de lichtjes elke avond vanaf 19.00 uur branden. Vrijdag en zaterdag tot 23.30 uur, maar alle andere dagen doven ze een uur eerder. Een prachtige route wat Eindhoven in deze periode magisch maakt.

lichtjesroute logo

Wat kan je verwachten van de lichtjesroute

De lichtjesroute is 22 kilometer lang waardoor je er met de auto zeker anderhalf uur voor uit moet trekken wil je de hele route zien. In het weekend kan dit zelfs oplopen tot drie uur omdat er dan filevorming is. Daarom is het aan te raden om de route te rijden van maandag tot en met donderdag. Met de fiets doe je er gemiddeld twee uur over en elk jaar wordt er een fietsavond gehouden. Je kan vertrekken vanaf elk willekeurig punt in de route, de lichtjesroute draait geheel op vrijwilligers en is gratis toegankelijk. Op de website staat een routekaart inclusief navigatiebestanden en je kan zelfs een audiotour downloaden. Hierdoor krijg je alle (achtergrond)informatie over de route te horen. Ieder jaar worden er weer nieuwe projecten aan de route toegevoegd en bestaat de lichtjesroute uit grote en kleine ornamenten, al dan niet bewegend. Ik heb de route nog meer één keer helemaal gereden maar woon wel vlakbij een stuk van de route en wordt er altijd weer blij van als ik de lichtjes zie branden.

Lichtjesroute in beeld

Houd je van lichtkunst dan raad ik je aan om binnenkort naar GLOW te gaan.

Heb jij de lichtjesroute al eens gereden?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

15 thoughts on “Uittip: lichtjesroute Eindhoven

 1. Oh dit lijkt me prachtig zeg! Ik zou hier zeker een x naar willen kijken.

 2. Dit ziet er prachtig uit en weet nog goed dat je dit vorig liet zien aan ons. Lijkt mij gaaf om het in het echt te zien.

  • Anita

   Dat was Petra, anders had ik er dit jaar geen artikel van gemaakt 😉

 3. Dit ziet er zo leuk uit! Jammer dat Eindhoven zo ver weg is voor mij, want dit zou ik best wel willen zien.

 4. Ja 🙂 Ik ben gek op de lichtjesroute. Elk jaar wil ik de route een keer gereden hebben. Gewoon, omdat ‘het hoort’ haha.

 5. Ik vond de lichtjesroute altijd maar stom :’D maar heb ‘m eerlijk gezegd nooit echt helemaal gedaan, kwam er vaak langs stukken toen ik er jarenlang woonde. GLOW is altijd nog vaste stek <3 neem dit jaar m'n vriend mee haha die heeft er zoveel zin in!

  • Anita

   Ik ben ook zeker benieuwd naar Glow dit jaar! Leuk dat je vriend er zoveel zin in heeft Debby

 6. Voor mij is eindhoven helaas te ver weg maar het klinkt als iets dat ik geweldig zou vinden!

  • Anita

   Wat ontzettend jammer Saskia! Lichtkunstfestivals zijn er als het goed is wel meer in Nederland

 7. Dat is inderdaad een goed tip! Erg leuk weet ik uit ervaring!

 8. Ik zou er graag heen gaan, maar zo ver…

 9. Ik zag de lampjes al overal hangen…dit jaar voor de eerste keer samen met dochterlief gaan fietsen als het weer een beetje meezit…leuk!

 10. Lijkt me erg mooi om een keer te doen!

 11. Dit wist ik als Brabander helemaal niet, wat moet dat er bijzonder uitzien zeg!

 12. Wauw wat prachtig die lichtjes! Maar om nou helemaal naar Eindhoven ervoor te rijden? Misschien maar een dagje Eindhoven plannen dan? Leuk verslag! Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.