Uittip: Louwman museum

Ben je een autoliefhebber of kan je vriend/man over niets anders dan auto’s praten? Dan heb ik leuk dagje uit voor je, namelijk een bezoek brengen aan het Louwman museum. Altijd als R. jarig is dan plan ik een leuk dagje uit voor hem, op mijn verjaardag doet hij dat ook voor mij. Een paar jaar geleden nam ik hem mee naar het Louwman museum. In dit artikel zal ik vertellen wat je kan verwachten van het Louwman museum en hoe wij ons bezoek ervaren hebben.

Louwman museum entree gebouw

Wat ga je zien in het Louwman museum

In Den Haag staat een immens groot gebouw wat speciaal voor ’s werelds grootste automobielcollectie gebouwd is. Het is de privécollectie van de familie Louwman welke ruim 250 antieke en klassieke auto’s bevat. Net als in het tassenmuseum vind je in het Louwman museum de geschiedenis van het product. Je vindt er de allereerste gemotoriseerde auto uit 1886, de amphicar maar ook een aantal Maserati’s, Ferrari ’s en een Lamborghini. Op de site kan je de gehele collectie zien, welke volgens kenners wordt beschouwd als één van de mooiste ter wereld. Het kan echter zijn dat niet alle auto’s op het moment van bezoek aanwezig zijn want de auto’s doen namelijk mee aan evenementen en ritten of staan in de garage voor onderhoud. Maar naast auto’s hebben ze ook een aantal aanverwante artikelen in het museum staan. Het Louwman museum is op maandag en enkele feestdagen gesloten. En heb je een voertuig ouder dan 40 jaar dan bestaat de mogelijkheid deze kosteloos te parkeren op het voorplein waar iedereen deze kan bewonderen. Helaas is mijn Volvo 25 jaar oud dus we mochten gewoon €5,- betalen.

Louwman museum volvo pv444 Louwman museum oude benzinepompen

Onze ervaring

Het is erg mooi en indrukwekkend om in de grote zalen met voertuigen rond te lopen. Je gaat in het Louwman museum echt terug in de tijd en de alleroudste voertuigen stonden veilig achter het glas. Verder zijn ze in de zalen mooi neergezet en per periode bij elkaar gezet. Wat ik erg verrassend vond was het museumplein, waar je wat kan drinken en lunchen, met jaren ’20 uitstraling met originele gevels van Haagse gebouwen. De collectie is ontzettend groot en R. heeft zich prima vermaakt. Zelf zou ik er iets sneller doorheen zijn gelopen omdat ik niet perse de specificaties en details van alle auto’s hoefde te zien. Maar het was zijn dag dus we liepen rustig door het museum en hebben ons daar echt uren vermaakt. En we sloten het bezoek natuurlijk af met een bezoekje aan de museumshop.

Ken jij het Louwman museum al?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

6 thoughts on “Uittip: Louwman museum

 1. Ik kende het niet, maar ik denk dat mijn zoon als autoliefhebber dit geweldig zou vinden.

 2. Klinkt tof ja! Mannen en auto’s he, pff hahaha. Al moet ik zeggen dat ik niet weet of mijn vriend wel houdt van deze categorie auto’s of dat hij (wat ik ook denk) meer van het moderne is. Het ziet er wel leuk uit in ieder geval.

 3. deze kende ik helemaal niet…
  Ik heb meer met vrachtwagens, maar als het helemaal in oude sferen is kan ik personen auto’s ook wel waarderen…

  Leuk uitje is dit

  • Anita

   Het zijn voornamelijk de oude auto’s die je hier tegen zal komen

 4. Ik ken dit museum niet. Echt nog nooit eerder over gehoord of gelezen. Een Maserati is toch echt een droom.

 5. Ik kende het museum niet, echt iets voor mijn vader :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.