Uittip: Tassenmuseum Hendrikje

‘Een tassenmuseum bestaat dat echt?’ zal je misschien wel denken. Ja we hebben in Nederland, en nog specifieker in Amsterdam een tassenmuseum. Twee jaar geleden dachten 2 vriendinnen mij voor de grap mee te nemen naar het tassenmuseum, niet wetende dat ik er zelf ooit nog graag heen had willen gaan. Win-win situatie dus. Ik heb een echte tassentic en het was dan ook geen gekke gedachte om een uitje naar het museum te plannen. Daar aangekomen bleek het nog eens het grootste tassenmuseum ter wereld te zijn. In dit artikel zal ik vertellen wat er zo bijzonder is aan het tassenmuseum en hoe ik mijn bezoek ervaren heb.

Tassenmuseum hendrikje folder

Wat ga je zien in het tassenmuseum

In een prachtig grachtenpand in Amsterdam toont het tassenmuseum 500 jaar geschiedenis van de Westerse tas. De collectie bestaat uit meer dan 4.000 tassen waaronder buidels, schooltassen, koffers, hand-, avond-, en schoudertassen van bekende (Chanel, Louis Vuitton, Prada) en onbekende ontwerpers. Door de jaren heen is het modebeeld veranderd, heeft de tas verschillende functies gehad en werd er gebruik gemaakt van nieuwe materialen en technieken. Zo kom je tassen gemaakt van slang, geit en schildpad tegen, de telefoontas en de ‘diet coke can’ avondtas. Naast de vaste collectie heeft het tassenmuseum elk half jaar een tentoonstelling, kun je genieten van een high tea of lunch en in het weekend workshops volgen. Vergeet tijdens je bezoek ook geen kijkje te nemen in de museumwinkel.

Mijn tassenmuseum ervaring

Je maakt in het tassenmuseum echt een reis door de tijd waarbij je vanaf de middeleeuwen naar het heden geleid wordt. Locatie waar het museum gevestigd is, is daarnaast ook nog eens prachtig te noemen. Niet alleen voor vrouwen met een tassentic, zoals ikzelf, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de tas is het tassenmuseum een aanrader. Het is geen museum waar je uren zoet bent dus als je er heen gaat zou ik het wel als nevenactiviteit bestempelen. Of je moet ervoor kiezen om te gaan genieten van de high tea of lunch in het tassenmuseum. Ik vind dat het je geld waard is en natuurlijk kon ik niet met lege handen naar huis gaan. Het museum is trouwens elke dag geopend, met 6 uitzonderingen in het jaar.

Tassenmuseum hendrikje aankoop

mini tasje


Tip: het tassenmuseum heeft ook een webshop waar je een selectie van het assortiment uit de museumwinkel kunt bestellen.

Heb jij al eens van het tassenmuseum gehoord?

One thought on “Uittip: Tassenmuseum Hendrikje

  1. Oh, dat klinkt eigenlijk wel heel erg leuk! Ik heb niet per sé een tassentic, maar ik vind het wel heel erg belangrijk dat de 2-3 tassen die ik heb heel mooi en van goede kwaliteit zijn, hah. Ik had nog nooit van dit museum gehoord, maar het lijkt me wel heel erg leuk om daar eens naartoe te gaan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.