Update doelen voor 2016

Begin dit jaar ging ik aan de slag met het maken van een vision board. Sinds die tijd staat hij naast mijn bed zodat ik er elke dag even naar kan kijken. Je doelen visualiseren activeert namelijk de onderbewuste drang om van je dromen werkelijkheid te maken. Het was enorm leuk om het vision board te maken maar hoe staat het nu eigenlijk met de doelen die ik gesteld had voor dit jaar? Ik geef je er vandaag antwoord op.

Vision board mindjoy 2016

Doelen voor 2016 en update

 • 30 dagen yoga challenge van Adriene volbrengen en yoga of andere sport (dans) intrigeren in mijn dagelijks leven

Ik ben gestart met de yoga challenge maar ik merkte dat mijn lichamelijke beperkingen te groot waren om deze challenge te kunnen gaan volbrengen. Het is te algemeen en moeilijk om dan je eigen tempo te kunnen aanhouden. Daarom ging ik op zoek naar iets wat beter bij mij paste en besloot om twee Pilates privélessen te gaan volgen. Hier heb ik een hoop handvaten gekregen waar ik thuis nog mee aan de slag wil gaan. Het intrigeren gaat de komende tijd dus nog plaatsvinden.

 • Meer in balans komen. Dat wil zeggen: één dag per week offline zijn, balans vinden tussen alle zaken die ik graag doe en mijn hoofd geen overuren laten draaien

In balans komen is al tijden een doel wat ik voor ogen heb. Na mijn burn-out weet ik steeds beter wat ik moet doen en laten om niet weer op hetzelfde punt als toen te belanden. Volledig in balans ben ik nog niet, maar vergeleken met begin dit jaar ben ik alweer een heel eind in de goede richting. Alleen om één offline dag per week in te plannen is tot nu toe eigenlijk finaal mislukt. Ik ga het weer oppakken.

 • Het huis eens goed opruimen

De zolder was begin dit jaar nog één grote opslagplaats en dat terwijl we genoeg opbergkasten en schotten hebben waar we spullen in kwijt kunnen. Dit is inmiddels opgeruimd en zo ging ook de bezem flink door mijn kleding- en boekenkast. Fijn gevoel! Het volgende opruimproject gaat de schuur zijn maar dan mag de zon zich wel meer laten zien anders wordt alles nat inclusief ikzelf.

 • Meer recepten uitproberen buiten de kookclub om

Ik deed, net als vorig jaar, weer de home made challenge waar ik vijf producten wilde gaan maken. Helaas is het door omstandigheden gebleven bij twee maar later hebben we nog een keer zelf friet gemaakt. Het receptenboekje wat ik heb liggen staat mooi op het aanrecht maar is nog onaangeraakt. Toch maar eens mee aan de slag.

Basis kookboek mindjoy

Begin van dit jaar ging het lezen enorm snel maar de laatste maanden is het tempo er een beetje uit. Met 8 gelezen boeken lig ik volgens Goodreads één boek achter op schema. Maar als ik het de komende tijd weer goed op ga pakken dan haal ik de 20 boeken zeker wel. We gaan ervoor!

 • Een andere baan vinden waar ik meer mijn kwaliteiten in kwijt kan en wat beter bij mij past

Rondde ik begin dit jaar nog de training ‘bewegen met je talenten‘ van Transvorm af, ga ik komende tijd aan de slag met een bureau om een richting te bepalen. Ik ben blij dat ik coach toegewezen krijg die mij gaat helpen met deze stap en ik iets ga vinden wat goed bij mij past. Hiermee samenhangend ga ik ook proberen om mijn het is nooit te laat project op te pakken. Het is helaas gebleven bij een aankondiging maar daar gaat de komende tijd verandering in komen. Stay tuned!

 • Meer creatief bezig zijn waarbij ik gebruik maak van wat ik al in huis hebt

Ik wilde meer bezig gaan met DIY projecten maar het is alleen nog bij een gedachte gebleven. De zolder is nu opgeruimd en ik kan weer aan mijn bureau zitten zonder al teveel zooi om mij heen. De ideale omgeving is er, dan nu nog de uitvoering. Het is al gelukt om niet meer spullen in huis te halen en bezoekjes aan de Action te verminderen. En als ik dan weer langs ga koop ik alleen zaken die ik nodig heb en waar ik voor kwam. DIY staat dus nog op de to do lijst.

 • Hopen dat het ons gegund is om zwanger te raken

We weten allemaal hoe dit verhaal is afgelopen natuurlijk. En helaas is een tweede keer ons ook niet bespaard gebleven.

Hoe staat het met jouw doelen voor 2016?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

14 thoughts on “Update doelen voor 2016

 1. Ik heb bewust geen doelen opgesteld omdat ik weet dat ik er mijzelf alleen maar druk mee opleg. Maar je kunt best tevreden zijn met het resultaat van jouw doelen tot nu toe toch? Ik hoop zo dat jouw laatste doel snel eens in vervulling mag gaan ❤️

  • Anita

   Daarom heb ik ook een vision board gemaakt met mijn wensen en deze doelen zijn meer een verlengde daarvan. Druk opleggen ben ik inderdaad ook niet van, maar je wensen opschrijven en de dingen die je graag doet en voor jezelf wil zien natuurlijk wel. Thnx!

 2. Goed dat je voor een alternatief ging kijken toen je merkte dat yoga niet lukte! Je kunt ook gelijk stoppen en nergens meer aan beginnen, dus ik heb wel bewondering voor jouw keuze om pilates te proberen. 🙂
  Vind het laatste puntje erg vervelend voor jullie. Ik hoop dat het jullie snel een keer gegund is om een kindje te krijgen!

 3. Elke keer als ik jouw vision board zie dan denk ik ‘ik moet er ook een maken’. Wat goed dat je een alternatief voor de yoga hebt gevonden. En ik hoop ook voor je dat dat laatste je gegund is.

  Trouwens.. iets heel anders… jouw letters zijn zo klein. Ik merk dat ik het lastig lezen vind, en ik heb al lenzen 😉

 4. Super goed bezig meis. Ik blijf met je mee hopen dat de laatste wens in vervulling gaat.
  Zelf heb ik inmiddels mijn opleiding afgerond en waarschijnlijk binnenkort werk voor het aantal uur dat ik graag wil, dus ik ben helemaal blij. De volgende stap is toewerken naar het op mezelf gaan wonen. 🙂

  • Anita

   Mooi stappen maak je! Ik duim voor je dat je snel een mooi plekje voor jezelf vindt!

 5. Min vision board staat recht tegenover mijn bed en er is al heel wat uitgekomen.

  Je hebt al hele mooie en grote stappen gezet. Je bent in beweging en ik geloof dat het goed komt!

 6. Ik hoop en ik zal een kaarsje voor jullie branden dat je snel en gezond zwanger bent. Driemaal is scheepsrecht. Houd moed.

  • Anita

   Daar gaan we vanuit, lief dat je een kaarsje brand!

 7. ik zit in zo’n fijne flow dat ik helemaal niet meer echt naar mijn doelen kijk…
  maar weet zeker dat er wat zijn uitgekomen…

  Ik hoop met heel mijn hart dat jouw/jullie laatste wens (snel) in vervulling mag gaan

 8. Wat fijn om te lezen dat het al een stuk beter met je gaat! Een dag per week offline zijn klinkt voor sommige mensen zo makkelijk maar als je blogt.. poeh haha.

 9. Mooi om op de helft van het jaar hier al naar te kijken, eigenljjk ben je toch heel goed bezig :-). Je hebt ook niet alles in de hand qua je doelen! Ik hoop dat al je doelen uitkomen in de rest van het jaar! X

 10. Het is goed om bewust bezig te zijn met dingen die je graag wilt. Je kunt namelijk wel een hoop dingen willen en er dan verder niet meer aan denken maar dan bereik je het nooit. Mijn lees challenge gaat echt lekker zit volgens mij goed op schema! Hoop overigens net zoals ik hierboven ook al een paar keer las dat driemaal echt scheepsrecht is en het bij een derde zwangerschap wel goed gaat..

 11. Fijn om te lezen dat het beter met je gaat!
  Ik hoop met je mee dat een kindje jullie gegund is.
  Minder naar de Action had een doel kunnen zijn, maar ik heb geen doelen gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.