Vakantiepost | kaartje sturen naar een ander

Kun jij je die tijd nog herinneren dat je op vakantie ging en minstens een halve middag bezig was met het schrijven van kaarten naar al je vriendinnen en familieleden? En hoe leuk was het om bij thuiskomst ook allerlei kaartjes te vinden uit verschillende landen? Ik genoot hier in ieder geval altijd intens van! Zo hebben we beide, om het gevoel weer terug te krijgen, ook een tijdje aan Postcrossing gedaan. Helaas was dit toch anders dan vroeger en werd het daarnaast ook wel erg duur dus ben ik ermee gestopt. Herinneren jullie je nog de Secret Valentijn die Nicole en ik organiseerden? Er werd ons regelmatig gevraagd of er nog een vervolg op kwam dus bij deze.

Vakantiepost kaartje sturen logo

Vakantiepost, wat houdt het in

Tegenwoordig worden er nog maar weinig kaartjes verstuurd en al helemaal vanuit het buitenland. Ik vind in de zomer heel sporadisch een kaartje uit het buitenland op de deurmat, maar het is niet zoals vroeger. Hoog tijd voor verandering dus, want hoe leuk is het om weer eens echte post vanuit een ander land of bestemming te krijgen? Het principe is eigenlijk hetzelfde zoals bij de Valentijnkaartjes, je stuurt iemand een kaartje en je ontvangt ook een kaartje. Dit keer stuur je echter een kaartje vanuit je vakantiebestemming of je neemt het kaartje mee vanuit je bestemming en verstuurt het vanuit thuis, dat mag natuurlijk ook. Het maakt niet uit of je naar het buitenland gaat of in Nederland blijft, je ergens 1 dag heen gaat of 3 weken, zolang het maar een uitje of vakantie voor je is.

Wat moet je doen

Het enige wat wij van je vragen is je aan te melden via kaartensturen@gmail.com. Je krijgt dan een invulformulier waarop je wat gegevens in moet vullen en deze kan je terugsturen tot en met 28 juni. Op 1 juli krijg je jouw vakantiemaatje toegestuurd, ga je eerder op vakantie of een dagje uit neem dan dus een kaartje mee naar huis. We kijken natuurlijk wie er rond dezelfde tijd op vakantie gaat zodat je niet te lang op je kaartje hoeft te wachten. Zorg er wel voor dat je uiterlijk op 30 augustus je kaart verstuurd hebt. En gebruik op sociale media de hashtag #vakantiepost zodat het gemakkelijk terug te vinden is voor iedereen.

Doe jij mee met het Vakantiepost project?

Bloglovin | Instagram | Twitter | FacebookPinterest

8 thoughts on “Vakantiepost | kaartje sturen naar een ander

 1. Wat een leuk idee weer 🙂 Post is zo leuk! Wij hebben niet echt concrete plannen om weg te gaan helaas 🙁 Dus ik weet niet of het zin heeft om mezelf aan te melden. Vind het wel heel leuk.

  • Anita

   Ga je niet ergens een dagje naartoe? Dierentuin, strand? Vanaf daar kan je natuurlijk ook een leuk kaartje sturen!

 2. Leuk, ik doe natuurlijk mee :-)!

 3. Nicole wilt mij een kaartje sturen 😉 yay!

  • Anita

   En anders ik ook wel 😉 Maar gewoon meedoen Nesrin, kaarten sturen is zo leuk en ook snel gedaan!

 4. Ik weet nog niet of ik dit jaar op vakantie ga. Maar als ik ga dan ga ik zeker kaartjes sturen! Dat doe ik altijd 🙂 Vind het zelf ook altijd heel leuk om fysieke post te krijgen.

  • Anita

   Doe je ook mee met het project? Leuk dat je in ieder geval altijd kaarten verstuurd!

 5. Hééé wat leuheuk! Ik doe mee 🙂 🙂 Ik ga wel eerder ‘op reis’, maar dan neem ik gewoon een kaartje mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.